נשים ומחשבים: תמר ויסמן, קרביין

מדור מיוחד על נשים בתפקידים שונים בתעשייה: מיהן? מה הביא אותן לעולם הטכנולוגיה? והאם הן חושבות שיש בענף אפליה? ● והפעם: תמר ויסמן, מנהלת כתיבה טכנית בקרביין

תמר ויסמן, מנהלת כתיבה טכנית בקרביין

שם ותפקיד: תמר ויסמן, מנהלת כתיבה טכנית (Documentation Manager) בחברת קרביין (Carbyne).

ותק בתפקיד: שנה ושמונה חודשים.

תפקידים קודמים: את הקריירה שלי התחלתי כעיתונאית בג'רוזלם פוסט ובג'רוזלם ריפורט וכסופרת. כמו כן, ייסדתי יחד עם בעלי פלטפורמה לעידוד חינוך סביבתי בשם ECO CAMPUS, במטרה לחבר בין עשרות בתי ספר בארץ ובחו"ל בעזרת לימוד חווייתי משותף.

לקרביין הגעתי לאחר עשור ככתבת טכנית בכירה בחברת אבטחת המידע RSA (שנרכשה על ידי EMC ולאחר מכן על ידי דל). במהלך עבודתי ב-EMC ובדל זכיתי במספר תחרויות חדשנות והצטרפתי לצוות שאחראי על תחרות החדשנות הגלובלית של עובדי החברה, בשם GameChangers.

השכלה: עליתי לארץ מאנגליה אחרי התיכון. את התואר הראשון בלימודי אנגלית עשיתי במכללה בירושלים ולאחר מספר שנים עשיתי קורס כתיבה טכנית של WritePoint.

משפחה: נשואה לכרמי, ואמא לשירה (27) – HR וEmployee Experience בחברת סייברסיקסגיל, רחל (25) – Solutions Engineer ב-ווקמי, ברוך (23) – סטודנט למדעי החיים ומתנדב כחובש בכיר ונהג אמבולנס במד"א) בנימין (21) – מתעד מבצעי בדובר צה"ל, תפארת (19) – שירות לאומי כפרמדיקית, ושבתי (16) – תלמיד ישיבה תיכונית.

מה הביא אותך לתחום הטכנולוגיה?

אני מאמינה שהמטרה שלנו בחיים היא להפוך את העולם למקום טוב יותר – "לא עליך המלאכה לגמור ולא אתה בן חורין להבטל ממנה".

ההתפתחות המהירה של הטכנולוגיה אפשרה לי נגיעה בתחומים שונים, בין אם בנושא הגנת הזהות – תחום העיסוק שלי ב-RSA, פלטפורמות חינוכיות כמו ה-ECO CAMPUS, ובעולם מערכות החירום בענן, שזה התחום של קרביין.

מאז ילדותי חשבתי שהדרך שלי להשפיע לטובה בעולם תהיה באמצעות כתיבה. קריירת העיתונאות שלי התחילה תוך כדי הלימודים, כאשר התקבלתי להתמחות בג'רוזלם ריפורט, משם המשכתי לעיתונים נוספים בארץ ובעולם וגם לתפקידים שונים ביחסי ציבור ובמדיה התקשורתית. מאחר שעולם החדשנות והטכנולוגיה תמיד סקרן אותי, נרשמתי ב-2008 לקורס כתיבה טכנית, שמשלב את שתי האהבות שלי – כתיבה וטכנולוגיה.

שניים מילדיי מתנדבים במד"א, ולמרות שאני אישית לא מסוגלת להתמודד עם מראה של אנשים פצועים, עבודתי בקרביין מאפשרת לי לסייע בעקיפין להצלת חיים. הטכנולוגיה של קרביין תומכת בעבודתם של מוקדי חירום. היא מאפשרת לשלוח את כוחות החירום וההצלה לזירת האירוע עם כל המידע המדויק והקריטי על האירוע, תוך הכוונה למיקום המדויק. כתיבת הוראות ברורות, קלות להבנה, יישום וזכירה, עוזרות למוקדני החירום להשתמש בטכנולוגיה שלנו בקלות ובמהירות ובכך ממש להציל חיים.

האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשייה?

היום לא, אבל ראיתי בעבר אפליה בתעשייה כלפי נשים דתיות, כי מנהלים חשבו כנראה שלא נשתלב היטב בתרבות הארגונית.

לפני כעשור, בכנס הראשון של Microsoft Women ThinkNext, הייתי האישה היחידה עם כיסוי ראש, ואילו כיום יש נשים דתיות בכל כנסי ההיי-טק, וחלקן אף על הבמה. באופן כללי, תעשיית ההיי-טק פתוחה הרבה יותר לגיוון מאשר תעשיות אחרות. יש הערכה ליצירתיות, חדשנות, מצוינות, גישה חיובית, וששים לקדם עובד עם מוטיבציה ללמוד ולעבוד קשה.

זכיתי לעבוד עם מנהלות מדהימות, שהוכיחו שלהיות אישה לא מהווה מחסום. ארנה ברי, לשעבר סגנית נשיא בכירה בדל-EMC העולמית ומנהלת מרכז החדשנות בישראל וכיום מנהלת בכירה בגוגל קלאוד, ומאיה הופמן לוי, מנהלת מרכז הפיתוח של דל טכנולוגיות בבאר שבע, הגיעו לעמדתן הבכירה בזכות כישרונותיהן ועבודתן האינטנסיבית, והן מנטוריות לנשים רבות בתעשייה.

בקרביין יש מספר גדל והולך של מפתחות צעירות, שמקבלות קידום ואחריות רחבה יותר. בצוות המוצר שלנו אנחנו מחולקים באופן שווה בין נשים לגברים, ואני יודעת שאחת המטרות של קרביין היא להשיג יעד כזה בכל אתרי החברה בעולם.

אני חושבת שכעת עלינו לקדם יותר את שילובם של אנשים עם מוגבלויות. בעידן הזה הצטמצמו מאוד התירוצים לא לתת הזדמנות לאנשים מוכשרים עם בעיות ניידות, ראייה או שמיעה. כנשים, שהופלו בעבר לרעה, חובתנו כעת לדאוג לאחרים.

האם נתקלת אישית באפליה נגדך בתעשייה על רקע היותך אישה?

כתלמידת תיכון אקדמי לבנות באנגליה, שנוסד ב-1877 בדגש על קידום מצוינות לבנות, התנהגו אלינו כ"מנהיגות העתיד של החברה", כך שלא דמיינתי אז שתיתכן אפליה נגד נשים. כאשר נתקלתי באפליה בעולם האמיתי, זה היה הלם מבחינתי.

בהיי-טק קיבלתי הרבה יותר הזדמנויות להתקדם באמצעות מנטורינג ופורומים ייעודיים. כשרצינו לגייס כתב טכני נוסף בקרביין עודדו אותי לקחת תפקיד ניהולי יותר. מנהלת משאבי האנוש הציעה לי להשתתף בתוכנית Growth של החברה ולקבל מנטור חיצוני כדי לחזק את הכישורים והביטחון שלי כמנהלת.

תגובות

(2)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. הייטקיסטית

    אני חושבת שנשים צריכות מאד להיזהר ולחשוב טוב טוב לפני שהן יוצאות בהצהרות שאין אפליה בהייטק.

אירועים קרובים