אינטל: השקה עולמית, הצלחה ישראלית
עדיין אי אפשר לספר את הפרטים על המעבד החדש של אינטל, ראפטור לייק, שהושק באחרונה בתל אביב ● אז מה כן אפשר? הנמר היה, ראה ומדווח
אחת הפעילויות מעוררות הכבוד בהיי-טק הישראלי היא בתחום המעבדים, ואחת החברות הבולטות בתחום הזה, עם פעילות מקומית שגם היא מעוררת כבוד, היא, איך לא, אינטל. בשבוע שעבר הזמינה ענקית השבבים עיתונאים מרחבי העולם ומומחים בתחום לאולם שבע בתל אביב, והשיקה שם את הדור החדש של מעבדיה, שמכונה ראפטור לייק (Raptor Lake).
על פרסום פרטי המעבד החדש הוטל אמברגו עד אחרי ראש השנה, אבל אפשר להביא מדבריהן של סגניות נשיא בכירות באינטל העולמית – ישראליות למהדרין ומצליחות גלובלית.
לדברי שלומית וייס, סגנית נשיא ומנהלת כללית לתחום ה-Design Engineering באינטל העולמית, "אין זה חדש שתוצאות הרבעון האחרון היו נמוכות מהסטנדרטים שהצבנו לחברה ולבעלי המניות שלנו. אמנם, לא הכול נובע מבעיות הביצוע שלנו – אנחנו מכירים בכך ומתמקדים באסטרטגיה שלנו, שאנחנו מאמינים שתחזיר אותנו להובלה בביצוע ולעמידה בהתחייבויות שלנו ללקוחותינו".
"אנחנו בטוחים שתעשיית המוליכים למחצה עומדת בפני צמיחה אדירה, שמונעת על ידי ארבעה כוחות: מחשוב בכל מקום, קישוריות מתרחבת, תשתית ענן ובינה מלאכותית", הוסיפה.
"אנחנו רואים יותר ויותר תחרות שנובעת מהשימושים המתפתחים באופן מהיר ומסיבי, ומצרכים ספציפיים ודרישות גוברות, צופות פני עתיד", אמרה. "האתגרים הפנימיים והחיצוניים גורמים לנו להיות מחויבים יותר להמשיך במסע שלנו, להשתפר ולעשות יותר – וטוב יותר".
וייס התייחסה לעתיד: "אנחנו עומדים בפני שינויים ואתגרים רבים בתעשייה ובאקו-סיסטם. בין הדוגמאות ניתן למנות כניסת עוד מתחרים חזקים, בסגמנטים השונים. האסטרטגיה שלנו נשארת יציבה ועקבית – מנצחים בכל קטגוריה שבה אנחנו מתחרים".
"בנוגע לשינוי מהיר ולהגדלת WLs ושימושים – צריך להתאים, לייעל ולהמשיך להפוך את המוצרים שלנו לחיוניים לעבודה, למשחק, ללמידה, ליצירה ולשימושים רבים אחרים שהלקוחות שלנו צריכים ויצטרכו בעתיד", ציינה. "אנחנו צריכים לזהות ביקושים ספציפיים, ולעתים סותרים, של הלקוחות, וליצור פילוחים חדשים להרחבת מגוון המוצרים".
לדברי קרין אייבשיץ סגל, סגנית נשיא תאגידית, מובילת ארגון הוולידציה העולמי באינטל, "כחברה שעומדת בחזית המהפכות הטכנולוגיות העמוקות והמשמעותיות ביותר של המאה ה-21, אינטל היא אחת החברות הגלובליות הבודדות שמסוגלות להפוך נתונים לנכס בעל ערך לצרכים אנושיים. כוח העיבוד האדיר של אינטל הניע את מהפכות המחשוב העולמיות של העשורים הקודמים. כיום, ארכיטקטורת אינטל מהווה את הבסיס ל-80% מהמחשבים בעולם".
"מכאן, מישראל, אנחנו יוצרים חידושים משני חיים כבר חמישה עשורים, ונמצאים בחוד החנית של אינטל העולמית", אמרה.
אייבשיץ סגל ציינה כי "הקורונה הובילה לדיגיטציה חסרת תקדים ולטרנספורמציה דיגיטלית. אינטל היא חברה מובילה בעידן מבוסס נתונים, עם יכולת לספק ולייעל פתרונות מובילים בתעשייה עבור כל פלח שוק חשוב, קיים ומתפתח".
היא הוסיפה כי "אינטל ישראל מניעה קצב חדשנות ומנהיגות מואץ, המבוסס על חמישה עמודי תווך אסטרטגיים: מחשוב – אנחנו המובילים בעולם בפיתוח הליבות והמעבדים המניעים את הרוב המוחלט של המחשבים; תקשורת – אנחנו מפתחים טכנולוגיות בתחום זה; קישוריות – כזו שמאפשרת העברה מהירה של נתונים מהקצה לרשת לענן – ובחזרה; AI – אנחנו מפתחים פתרונות בינה מלאכותית שהופכים את הנתונים שנוצרים לנכסים בעלי ערך; ואבטחת סייבר – אנחנו מפתחים דרכים חדשות וחדשניות לבניית בסיס מהימן ומאובטח יותר לעולם ממוקד הנתונים".
"יחד, אנחנו מתמודדים עם האתגרים הגדולים ביותר בעולם, כאשר אנחנו מחברים, מעצימים ופועלים לאבטחת תשתית ומיליארדי מכשירים בעולם מחובר דיגיטלית", סיכמה.
תגובות
(0)