שיא האחסון

תחום האחסון מעולם לא היה קטן או שולי ביחס לרוב התחומים ב-IT, אולם נדמה שבשנים האחרונות הוא תופס יותר ויותר מקום בקדמת הבמה ● הסיבה העיקרית לכך היא התפוצצות המידע, שבוודאי תשבור שיאים חדשים בעשור הנוכחי ● על האתגרים האדירים שעומדים בפני מנהלי האחסון

Storage 2010, שנערך אתמול (ב') במרכז הכנסים אבניו, חגג עשור לקיומו של כנס האחסון הענק. בשנת 2000, כאשר תעשיית התערוכות והוועידות הגדולות נכנסה להקפאה – בין היתר בגלל האינתיפאדה והמצב הכלכלי, החל עידן הוועידות הממוקדות והמגזריות של אנשים ומחשבים. ועידת Storage היתה אחת הראשונות שבהן. גם אז תחום האחסון לא היה חדש, אבל הוא בהחלט החל לקבל תאוצה – הרבה בזכות הפחד מבאג 2000.

שנה לאחר מכן, ב-2001, נפל דבר בתחום האחסון: פיגועי הטרור של ה-11 בספטמבר הפנו את הזרקור ל-DRP. הנושא לא ירד מהכותרות עד היום, והרלבנטיות שלו רק הלכה וגדלה מיום ליום. עם זאת, בכנסי האחסון של השנים האחרונות, לרבות זה שנערך אתמול, הנושא קצת נדחק הצידה. הסיבה היא התבגרותה של הטכנולוגיה והעובדה שהמודעות עשתה את שלה וגרמה לארגונים לחזק את מערכי הגיבוי וההתאוששות מאסון.

מאז תחילת העשור, האחסון הוא תחום חזק ביותר, ויעידו על כך המאזנים של החברות הגדולות, התחרות המחריפה ומספר חברות ההזנק שנרכשות. ברמה הארגונית, חייהם של מנהלי האחסון מעולם לא היו קלים, אך בשנים האחרונות נדמה שהם צריכים להתמודד עם אתגרים אפילו גדולים יותר – כפי שהסביר זאת פיני כהן, סגן נשיא ואנליסט בכיר ב-STKI.

כך, הסביר כהן, נושא התכנון הוא בעייתי. לקוחות מתכננים את מערך האחסון שלהם לשלוש שנים, משקיעים בציוד ובחומרה – אבל במשך אותה תקופה הדרישות משתנות, כי במקביל לגידול בנפח – ארגונים מפעילים לחצים כבדים על מחלקות ה-IT לצמצם בהוצאות.

מנהלי האחסון בארגונים צריכים גם להתמודד גם עם נפחי האחסון שמייצרים הרכיבים החדשים – ה-iPhone, ה-iPad וכל גאדג'ט נייד אחר שמוצא את דרכו לכיסו של אחד העובדים או המנהלים בארגון. עידן השחרור מהכבלים אמנם גורם הנאה רבה למועצות המנהלים שרואות את פוטנציאל החיסכון, אבל כאב הראש של אנשי התשתיות בארגון רק הולך וגדל. הם גם צריכים לתת מענה לכך שהעיסוק ההולך וגובר במענה לדרישות השוטפות לא מאפשר להם לבצע עבודות שקשורות לרענון הידע, טיפול מעמיק ב-DRP ועוד.

כמו בכל תחום, גם פה צריכים מנהלי האחסון בארגונים להתמודד עם חידושים שצצים, ועליהם לבחור בכלים שמתאימים לארגונים שלהם. כך, הבאז-וורדים האחרונים בתחום האחסון הם דה-דופליקציה וכונני פלאש. האם הם הפתרונות לכל בעיותיו של מנהל האחסון?

ומה יהיה בטווח הארוך? לדעת כהן יעבור תחום האחסון שנויים רבים ומהותיים. העולם הזה, אמר, יתאפיין בקופסאות תשתית, בתוכן יהיה כמעט הכל: אחסון, שירותים ואפילו תקשורת עם חבילת אוטומציה – דבר שישפיע על המבנה הארגוני.

במשך שנים מצביעים האנליסטים על הגידול האדיר במידע הארגוני, שתופח בקצבים של 40% עד 60% בשנה. העשור הנוכחי הוא ללא  ספק העשור שבו קצב הגידול של המידע יגיע לשיאו.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים