יש למצב גם יתרונות: ארבעה יישומי מציאות מדומה לימי הקורונה

מי אמר שצריך לצאת מהבית כדי לחגוג במסיבה, לעשות ספורט או לראות עולם? כך עולם המציאות המדומה והרבודה ישדרג כבר עכשיו את החיים שלכם

17/06/2020 15:57

משבר הקורונה חשף את כולנו למציאות בלתי מוכרת: מציאות שבה נדרשנו להסתגר בבתים, ללכת עם מסכות, לעטות כפפות ובחלק מהמקרים גם לקחת פסק זמן כפוי מהעבודה. זה לא מה שישבור אותנו! אחרי הכל, לאורך ההיסטוריה שגשג המין האנושי בזכות יכולתו להסתגל לשינויים. וההסתגלות לאתגרים החדשים שיצרה הקורונה מולידה יתרונות רבים, שיובילו לשיפור איכות החיים הרבה אחרי שהמשבר יעלם.

אחד מיתרונות המצב הוא התחזקות העולם הווירטואלי. פתאום, כשאין ברירה ואי אפשר לצאת מהבית, יותר ויותר אנשים מגלים את כוחו של עולם האונליין: מביצוע קניות בסופר, דרך האינטרנט ועד – כמובן – שיחות זום עם הקרובים, החברים והקולגות בעבודה. מיליוני אנשים לוקחים כיום חלק בהדרכות וקורסים ווירטואליים דרך זום, כמרצים או כמשתתפים.

אך שיחות וידיאו הן רק קצה הקרחון. אנשים רבים לוקחים את העוצמה של העולם הווירטואלי צעד אחד קדימה, אל עבר עולם המציאות המדומה שפותח להם צוהר למגוון עצום של אפשרויות חדשות.

דוד בן-משה, מייסד שותף ומנכ"ל סטודיו וירטואליון, צילום: כתום צלמים

דוד בן-משה, מייסד שותף ומנכ"ל סטודיו וירטואליון, צילום: כתום צלמים

לפניכם ארבע דרכים לשדרג את החיים באמצעות עולמות המציאות המדומה והרבודה.

מפגשים חברתיים שמפיגים את הבדידות
לפני מספר שבועות, בעיצומו של משבר הקורונה, קמה קבוצת בליינים והחליטה לערוך מסיבה. בלי לשמור על מרחק, בלי לחבוש מסכות, בלי לדפוק חשבון – ותאמינו או לא, בלי להפר את הוראות הבידוד. איך זה יכול להיות? פשוט מאוד, המסיבה התקיימה במרחב הווירטואלי. היזמים היצירתיים עשו שימוש בסריקה תלת-ממדית של לופט נטוש, ויצרו סביבת מציאות מדומה תלת-ממדית שמדמה את התפאורה של המסיבות הכי לוהטות. למסיבה הזו הוזמנו בליינים שרקדו ונהנו יחד בלי דאגות.

טכנולוגיית המציאות המדומה (VR) מאפשרת כבר כיום לקיים מגוון רחב של מפגשים חברתיים בלי לצאת מהבית (או אפילו מהחדר), כמו למשל השתתפות במופעים, משחקים משותפים (ממרוץ מכוניות ומשחקי פעולה ועד פיינטבול), טיולים ברחבי העולם ועוד. אתרים דוגמת AltspaceVR  ו-BigScreen מציעים כבר כיום לקחת חלק במגוון פעילויות – והכל בחינם.

לטעימה מהפעילות היכנסו לסרטון היוטיוב.

לעשות ספורט (וליהנות מזה)
את הדלת של הבית אנחנו אולי לא פותחים הרבה, אבל מה עם הדלת של המקרר? זה כבר סיפור אחר… גם אצלכם השהייה הממושכת בבית מובילה לאכילה בלתי נשלטת ולקילוגרמים עודפים שצריך להשיל? או שאולי אתם רוצים לחלץ עצמות בלי לקחת סיכון? טכנולוגיית המציאות המדומה (שוב) נחלצת לעזרה. הפעם התפריט: אפליקציות ייעודיות שיאפשרו לכם לעשות כושר ביחד עם חברים, דוגמת BOXVR, או פשוט משחקי VR שיגרמו לכם ליהנות, ו"במקרה" גם לשרוף קלוריות.

זוכרים למשל את המשחק Fruit Ninja, שגרם לכולנו להתמכר לפני כמה שנים לשיסוף פירות וירקות? עכשיו דמיינו את עצמכם מניפים חרבות ומשספים עצמים לא רק עם האצבע, אלא עם כל הגוף, באמצעות אפליקציית Beat Saber

קודם כל תירגעו!
מחקרים מלמדים שמערכת חיסונית חזקה משפיעה באופן ישיר על המצב הבריאותי, מסייעת למניעת מחלות ולהתמודדות טובה יותר עימן. אך מה עושים כשכולנו נמצאים בסיר לחץ אחד קטן (שקוראים לו הבית) – עם בן או בת הזוג, הילדים, הדאגות הבריאותיות והחרדות הכלכליות? איך מפיגים את כל המתח שהצטבר, שפוגע לנו באיכות החיים ועלול להזיק גם לבריאות?

נחשו מה, גם כאן טכנולוגיית המציאות המדומה נחלצת לעזרה, עם מגוון אפשרויות להשקיט את המחשבות ולצלול אל תוך עולם מהפנט של רוגע: ממדיטציות מודרכות ואימוני טאי צ'י ב-VR – ועד סיורים מרגיעים בעולמות של Fujii. בסרטון הזה תוכלו להתרשם וכבר להתחיל להירגע.

מעירים את הלימודים לחיים
מכירים את זה שאתם מנסים ללמוד כמויות של מידע, אבל הוא נכנס מצד אחד רק כדי לצאת מהמצד השני? טכנולוגיית המציאות הרבודה (AR) מעירה את התיאוריות והמילים לחיים, באמצעות המחשות ריאליסטיות של החומר הנלמד.

בזמן שמוסדות הלימוד ברחבי העולם סגרו את שעריהן, סטודנטים לשנה ראשונה ברפואה באוניברסיטת קייס ווסטרן רזרב בקליבלנד דווקא מחדדים את הכישורים הרפואיים. הם עושים את זה בעזרת אפליקציית המציאות הרבודה HoloAnatomy, שמאפשרת להם ללמוד על האנטומיה של גוף האדם באמצעות מודלים תלת-ממדיים – שממחישים בצורה הטובה ביותר את החומר הנלמד. הסטודנטים יכולים לרדת לפרטים הקטנים ביותר ולחקור מבנים פיזיולוגיים מורכבים, באופנים שספרי הלימוד, או אפילו ניתוח גופות, לא מאפשרים. והכל בלי לצאת מהבית.

אנחנו לא יודעים מתי משבר הקורונה ייגמר, אבל דבר אחד בטוח: פיתוחי המציאות המדומה והרבודה ימשיכו לשדרג את חיינו בכל התחומים, הרבה אחרי שהנגיף ייעלם מהם.

הכותב הוא מנכ"ל סטודיו וירטואליון לפיתוח יישומי מציאות מדומה ומציאות רבודה

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים