עלייתן של הרשתות החברתיות הפרטיות

יותר ויותר ארגונים מבקשים לייצר לעצמם קהילות ולתקשר עם עובדים/לקוחות/תלמידים באמצעות רשת חברתית פרטית, המיועדת לקבוצות סגורות של משתתפים. איך נראה העולם הזה, לאן הוא עתיד להתפתח ואילו פתרונות עומדים לרשות הגופים שמחפשים לרשת את עצמם?

לצד מלכות הסושיאל הלא מעורערות הולכות ונרקמות קהילות חדשות באמצעות רשתות חברתיות קטנות, נישתיות וסגורות. הן לא בהכרח מאיימות על הרשתות הקיימות, אלא יותר באות לספק פתרונות שהגדולות לא יודעות לתת. כיום ניתן למצוא רשתות כאלה בארגונים, לשימושים רבים. לדוגמה: מערכת שמרכזת בוגרים של מסלול לימודים, שהמשתתפים בו יכולים להכיר בוגרים אחרים ולהיעזר זה בזה, למצוא עבודה ולפתור בעיות. דוגמה נוספת: אפליקציה לתלמידים לפיתוח מיומנויות אישיות, חברתיות וקבוצתיות. כזו היא מערכת בשם Near, שעליה נדבר בהמשך.

מתוך סקר שעשתה חברת רבטק פתרונות תוכנה, כ-70% מהארגונים מרגישים צורך בפתרון מתקדם ויצירתי ליצירת קהילות, Communities, לתקשורת בינאישית בין חבריה.
בכתבה זו נסקור את הסיבות העיקריות לעלייתן של הרשתות החברתיות הפרטיות:

הרשתות הקיימות לא מתאימות לכל אחד – יש קהלים שלמים שלא מסתדרים עם רשתות כמו פייסבוק/אינסטגרם, מסיבות של גיל, דת, נגישות, הצורך בפרטיות ועוד. למשל, חרדים, שופטים או רופאים, שלא בהכרח מעוניינים להתחבר לפייסבוק כדי להיות חלק מקהילה פנימית סגורה של קולגות.

נוחות – כדי לאגד חברים ברשת חברתית קיימת צריך ללקט אותם ולאגד אותם לקבוצה סגורה. וכאמור, לא תמיד כולם נמצאים שם.

הצורך בפרטיות – הרשתות החברתיות הקיימות מספקות פרטיות ברמה מסוימת, וכמובן עושות שימוש בפרטי המשמשים לצרכים מסחריים.

דוגמאות לקהילות מהסוג הזה:

מעוז – רשת מנהיגים ומנהיגות מכל החברה הישראלית, שמקדמת תרבות ממלכתית ופעולות לחיזוק חוסנה החברתי-כלכלי של מדינת ישראל. דרך המערכת הייחודית שבנתה עבורה חברת התוכנה רבטק, יכולים החברים לקשור קשרים זה עם זה, ליהנות מהכשרות מקצועיות ולקדם פרויקטים חברתיים שונים.

NEARאפליקציית NEAR היא חלק מעמותה שקמה בשיתוף משרד החינוך, על שמו של ניר דיסקין ז"ל, בנו של ארנון דיסקין ז"ל. הרעיון היה להשיק מערכת, שנועדה לקרב בין אוכלוסיות שונות ולייצר תקשורת בין ילדים בכיתות ה'-ו' ממגזרים שונים – חילונים וחרדים, יהודים וערבים וכו'. באמצעות המערכת הילדים יוצרים קשרים עם ילדים נוספים שמספרים על עצמם, מעלים תמונות של המקום שבו הם גרים ובהמשך גם מתמודדים עם משימות משותפות.

עד לפיתוח של רבטק, לא נמצא פתרון מתאים לצרכים של NEAR. נעשה ניסיון לפתח מערכת מבוססת וורדפרס, לפתוח קבוצות סגורות בפייסבוק, אבל הפתרון האמיתי נמצא בהקמת קהילה פרטית.

קיימים כיום כמה פתרונות טכנולוגיים, המאפשרים לייצר מערכות תומכות לקהילות פרטיות בעלויות נמוכות יחסית ובזמן קצר.

 

הכותב הוא סמנכ"ל המכירות של רבטק פתרונות תוכנה.

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. משהס

    באמת יש צורך בפלטפורמות מסוג זה! אני מאמין שעוד אפשר לקחת את הרעיון הזה רחוק!

אירועים קרובים