תוכן שיווקי

בין מונית מעופפת לספיידרמן על ענן

סמנכ"ל הטכנולוגיות של נוקיה ישראל חזר מתערוכת הסלולר בברצלונה עם מסקנה חדה וברורה: העתיד כבר כאן – וכדי שהוא ייראה כמו שצריך חייבים, פשוט חייבים, 5G גם בישראל

25/03/2019 10:57
שלומי אנג'י, סמנכ"ל טכנולוגיות, נוקיה ישראל. צילום: תמיר lookzalamim

אין כמו ברצלונה ואין כמו תערוכת הסלולר הגדולה בעולם: Mobile World Congress או MWC. את התערוכה המדהימה הזאת לשנת 2019 אפשר לסכם במלה אחת קצרה: 5G. המציגים והמוצגים בתערוכה המחישו באופן מאוד ברור וחד את היתרונות הרבים שטכנולוגיית הדור החמישי תביא לחיינו, הרבה מעל ומעבר לגלישה מהירה.

קרוב ל-110,000 מבקרים מכ-200 מדינות, יותר מ-2,400 חברות הציגו את הטכנולוגיה המתקדמת ביותר שלהן על פני שטח מקורה עצום של כ-120,000 מטר רבוע! בביתן אחד הופיעו צמד מוזיקאים בהולוגרמה מציאותית לגמרי על במה, ונעלמו בלחיצת כפתור לאחר מחיאות הכפיים (האתגר הטכנולוגי נמצא בהבאת הולוגרמה בשידור חי, להבדיל מצילום מראש).

ביתן BMW. צילום: שלומי אנג'י אוסף פרטי

ביתן חברת הסלולאר הקטארית Ooredoo. צילום: שלומי אנג'י אוסף פרטי

יצרנית המכוניות BMW הציגה את מכונית הקונספט העתידית המדהימה שלה, בעלת עיצוב פנים וחוץ מרשים ובעלת יכולות נהיגה עצמית (כמובן תודות לרשת 5G איכותית). בביתן אחר ניהלו מבקרים שיחה אינטליגנטית עם רובוטית דמויית-אדם בעלת יכולות בינה מלאכותית מתקדמת המשתמשת בדור 5 כדי לשאוב מידע מהענן במהירות שיא.

בביתן של Ooredoo מנסיכויות המפרץ הוצגה מונית אוטונומית מעופפת, ראשונה מסוגה בעולם.

ביתן נוקיה. צילום: שלומי אנג'י אוסף פרטי

ביתן נוקיה. צילום: שלומי אנג'י אוסף פרטי

נוקיה הגיעה לתערוכה השנה עם ביתן ממותג ענק בשטח של כ-3,100 מ"ר – כדי לסבר את האוזן, מדובר בפי 1.5 מסניף ממוצע של שופרסל. הביתן שנבנה בצורת עיר והמחיש את יתרונות הדור החמישי בשלושה אזורי הדגמה עיקריים לתעשייה, לערים ולמשתמשים הפרטיים. מדובר בשילוב מנצח של הדגמה חווייתית עם סקירה טכנולוגית. הנה כמה דוגמאות מעניינות מתוך מתחם נוקיה:

נוקיה + בוש = מברגה סלולרית

מיזם נוקיה-בוש הוליד כלי עבודה חכמים למפעל, לדוגמה מברגה עם יחידה סלולרית אשר מזהה את החלק בפס הייצור ומורידה הנחיות למברגה בדבר מהירות סיבוב כל בורג, מספר הסיבובים להידוק, ואף הסדר הנכון להברגת החלק. אותה מברגה יכולה לנוע במפעל ולקבל בכל פעם דרך האוויר הנחיות חדשות. לצדה של המברגה החכמה הודגם פס יצור רובוטי שלם, המחובר בצורה אלחוטית עם רשת דור 5 פרטית בשטח המפעל. רשת זו תומכת בזמני תגובה קצרים וברוחב פס גבוה.

התקשורת האלחוטית במקום החיבורים הפיזיים מאפשרת יכולת התאמה מהירה של פס היצור לשינויים (שעות ספורות במקום ימים). כמו כן היא מאפשרת בקרה מהירה – למשל הפסקת חירום בתוך פחות משתי אלפיות השנייה מלחיצה על כפתור העצירה.

מה שלום העובד?

בסמוך לפס הייצור הודגמה גם רשת סלולרית פרטית לנמלי אוויר וים ומפעלים חכמים. הרשת כללה גם סנסורים המנטרים את מיקומו ומצב בריאותו של העובד ומסוגלים למשל להתריע על חולשה וסחרחורת של העובד המטפס לגובה.

האמבולנס משתחרר מהפקק

באזור אחר בביתן הודגמו מערכות ניהול עיר חכמה, הכוללת יכולת להזניק כוחות לטיפול באירועי חירום ואף לנהל בזמן אמת מסלול נסיעה של אמבולנס עם פצוע (לרבות תעדוף רמזורים, מעקף מכשולים ועוד). הדגמה נוספת כללה נסיעה באוטובוס תיירים, ובו הנוסעים נהנים מגלישה מהירה במיוחד (שילוב דור 4 ודור 5 יחד!) ונהנים מחוויית מציאות מועשרת במשקפי תלת הממד שלהם.

פינג פונג בלי כדור

אחת מגולות הכותרת בביתן אשר משך תשומת לב רבה היה "פינת המשחקים". הפופולאריות הרבה והתורים הארוכים מוכיחים כי בכל אחד מאיתנו מסתתר לו ילד גיימר. בעמדה אחת הודגם משחק פינג פונג ללא כדור, בעזרת משקפי תלת ממד, מול משתתף מרוחק. בעמדה אחרת מדובר היה במשחק רשת "ספיידרמן" כאשר המשתתף השני נמצא בכלל בביתן אחר בתערוכה כמה מאות מטרים משם.

שני המשחקים הדגימו את היתרונות של דור חמש לגיימרים: רוחב פס, ולא פחות חשוב – זמן תגובה קצר – אחרת כל חווית המשחק יורדת לטימיון.

התערוכה בברצלונה. צילום: שלומי אנג'י אוסף פרטי

התערוכה בברצלונה. צילום: שלומי אנג'י אוסף פרטי

בלי קונסולה

הגדילה לעשות עמדת הספיידרמן בכך שהיא הציגה מודל עסקי אפשרי חדש: אין צורך לקנות קונסולת משחק יקרה הבייתה, אלא במקום זאת משחקים במשחק המותקן בענן (השכונתי או העירוני) של חברת התקשורת – בשיתוף פעולה הדוק עם יצרן המשחק – ונהנים מזמני תגובה קצרים.

העתיד כבר כאן, ממש קרוב – וכדי שהוא ייראה כמו שצריך גם בישראל, חייבים, פשוט חייבים, 5G גם בישראל – ויפה שעה אחת קודם.

להתראות בכנס הבא.

הכותב הוא סמנכ"ל טכנולוגיות, נוקיה ישראל. 

אירועים קרובים