"המנהל המודרני מאמץ יותר ויותר ערכים 'נשיים'"
"הנעת עובדים ותהליכים ממקום של מיומנויות ניהול רכות, יחסים בין אישיים, שיתוף ואמפתיה הם קריטיים במציאות של ימינו - בטח בעולם ההיי-טק", אמרה ענבל לביא יצחקי, מנכ"לית וובפאלס
שמי: ענבל לביא יצחקי.
תפקידי: מנכ"לית קבוצת וובפאלס.
ותק בתפקיד: שלוש שנים.
תפקידים קודמים: תפקידים בכירים שונים ב-888, כולל סמנכ"לית לאופטימיזציה, תפעול, CRM ו-Conversion. בתפקידי האחרון שם הייתי סמנכ"לית שאחראית על ניהול היחידה העסקית של 888Poker.
שירות צבאי: תפקיד מטה בקריה.
השכלה: תארים ראשון ושני בהצטיינות בהנדסת תעשיה וניהול, במסגרת המסלול הישיר לתואר שני למצטיינים של הפקולטה להנדסה באוניברסיטת תל אביב.
מצב משפחתי: נשואה + 3.
האם יש או הייתה לך רול מודל אישה בהיי-טק?
"באופן כללי, אני פחות חושבת במונחים מגדריים בכל הנוגע להישגים אישיים ולקריירה. בכל סיטואציה שאפתי פשוט לעשות כמיטב יכולתי ולהפיק מעצמי את המקסימום, כדי להביא את התחום, המחלקה או החברה עליו/ה אני אמונה לתוצאות הטובות ביותר".
מה הביא אותך להיי-טק?
"את דרכי כמהנדסת תעשיה וניהול התחלתי דווקא בחברות רחוקות מאוד מעולם ההיי-טק, כמו חברת הייעוץ תפן ואל על. אולם, מאחר שבמסגרת התואר השני שלי התמחיתי בתחום ה-Data Mining, היה זה אך טבעי שבסופו של דבר אמצא את עצמי בחברת היי-טק שמתעסקת בניתוחים של בסיסי נתונים גדולים. כך אכן היה, עם קצת דחיפה מחבר ללימודים שסיפר לי על תפקיד בחברת ההיי-טק שבה עבד".
האם את חושבת שיש אפליה נגד נשים בתעשייה?
"לשמחתי, באופן אישי מעולם לא נתקלתי באפליה נגד נשים ובקבוצת החברות אותה אני מנהלת יש יותר מ-50% נשים, כאשר גם מחצית מההנהלה היא נשית. ברור לי שאין הדבר כך בכל חברת היי-טק, אבל לדעתי, הגורמים לכך נעוצים יותר בחינוך ובבחירות מסלול לימודים וקריירה שעושות נשים".
האם נתקלת אישית באפליה נגדך בתעשייה, על רקע היותך אישה?
"כאמור, מעולם לא. נוהלתי במהלך הקריירה גם על ידי גברים וגם על ידי נשים, ומעולם לא חשתי שעצם היותי אישה היווה איזשהו חסם. בסופו של דבר, אני מאמינה שמבחן התוצאה הוא מה שמכריע ושם אנחנו צריכות להפגין את יכולותינו".
אחוז הנשים בהיי-טק ובסטארט-אפים נמוך משל הגברים. כיצד ניתן לתקן את המצב?
"הכול מתחיל בחינוך. בעיניי, תפקידנו כהורים הוא לחנך את בנותינו שהן יכולות להשיג כל מטרה שתסמנה לעצמן, ללא קשר למגדר. כחברה, המשימה שלנו היא לעודד יותר ויותר בנות ונשים צעירות לבחור בלימודים תיכוניים ואקדמיים בתחומים הריאליים, בתחומי התוכנה וההנדסה, ובשלבים מאוחרים יותר – לעודד את היכולת לנהל הורות שוויונית. לכן, לדוגמה, הצעת החוק שאושרה באחרונה בקריאה טרומית בכנסת, שעל פיה תבוטל ההתניה של חופשת לידה בת מינימום שלושה שבועות לאב ותצומצם למינימום של שבוע, היא צעד קטן אך חשוב לעידוד חלוקה שוויונית בתקופת ההורות".
האם יש יתרון כלשהו לחברות בהעסקת נשים?
"לא בכדי המנהל המודרני מאמץ יותר ויותר ערכים ודפוסי ניהול שנחשבו באופן מסורתי לנשיים. הנעת עובדים ותהליכים ממקום של מיומנויות ניהול רכות, יחסים בין אישיים, שיתוף ואמפתיה, שנוטים לאפיין סגנון ניהול נשי, הם קריטיים בעיניי במציאות של ימינו – בטח בעולם ההיי-טק, שמתאפיין בעובדים מוכשרים במיוחד שרוצים להרגיש שותפים לתהליך ולפתרון, ובתוך כך מועצמים וצומחים. סגנון זה אף הוכח כיעיל יותר בסביבה של שינויים, קונפליקטים ואי ודאות, שבעולם ההיי-טק בכלל והאינטרנט בפרט היא חלק מההתמודדות הארגונית והניהולית היומיומית.
כמובן שאין כל הנשים דומות כמו שלא כל הגברים דומים, אך כמו בכל דבר בחיים – האיזון בין סגנונות שונים הוא המפתח. לכן, חשוב שסביבת העבודה תהיה מגוונת גם מבחינה מגדרית. מניסיוני, צוותים מגוונים, שכוללים גם גברים וגם נשים, יכולים להביא אל השולחן שילוב יכולות וגישות מעניין, שיביא לתהליך ולתוצר סופי מוצלחים יותר".
תגובות
(0)