לגלות איפה ה-Wi-Fi הכי טוב למשימה הנכונה

אפליקציית Meteor לוקחת את המהירויות שבדקה ממקום הימצאותכם, ומבהירה מה זה אומר בעצם במציאות ● האם החיבור מתאים לצפייה בסרטונים? או האם זה הזמן המתאים לשמור קובץ בדרופבוקס, או אולי לשלוח הודעה בווטסאפ? ● הסוף לחששות

Meteor Test & Grade Your Speed

אז מה מהירות ההתחברות שלכם לאינטרנט היום? היא תלויה בדרך כלל במיקום הנוכחי שלכם, ולפעמים גם בשעה. ואם אתם רוצים לערוך פגישה בבית קפה כדי לאכול בזמן שאתם מראים את המצגת החדשה שלכם למישהו שיכול לעזור ולהעיר הערות, והיא הרי שמורה בענן כפי שמורים חוקי הדור הלא-רשמיים, האם כדאי לשבת בבית הקפה בפינה הזו או להגיע עד לקניון כי דווקא שם יש חיבור אלחוטי טוב יותר? ובעצם, אולי בכלל עדיף להשתמש ברשת הסלולרית?

מהירות ההתחברות לאינטרנט הייתה מאז ומתמיד נושא לדיון ולבדיקות מאז הימים הראשונים. בתקופה של הגמילה מחיתולים השאלה הייתה יכולה להיות האם להחליף את מודם ה-14 אלף קסל"ש באחד שעל הנייר 19,600 קסל"ש, והאם בכלל יש טעם.

היום כשהוא לקראת העידן השני שלו, כשמיליארדי חיישני אינטרנט של הדברים הולכים להציף את העולם ואת הרשת בתביעה לרוחב פס, השאלה יכולה להיות האם הספק מספק את מה שהוא מבטיח לספק, וכאמור, מה הכיסוי של הרשת האלחוטית והסלולרית במקום מסוים.

אחלה גימיק

וכמובן כשמדובר בשאלה ותיקה כזו, ממש לא צריך לשאול אם יש אפליקציה לזה. זה כמעט ברור מאליו, ויש אפילו כמה טובות מאוד. אז למה צריך עוד אחת? כי מתברר שתמיד יש למישהו איזשהו רעיון חדש שאף אחד לא חשב עליו לפני כן, וגם אם זה יכול להיות גימיק בלבד, זה יכול להיות אחלה גימיק.

וזו הסיבה שאני חושב שכדאי לכם לבדוק את Meteor שמגיע מחברה בשם OpenSignal שעומדת מאחורי מספר מוצרים המאפשרים לערוך מיפוי של נקודות Wi-Fi וכן 3G ו-4G שאפשר להשתמש בהן ברחבי העולם ואפילו לשמור לצורך שימוש חוזר ומהיר במקומות בהם יש צורך בסיסמאות. המעבר משם לבדיקת מהירות הוא כנראה אפילו במידה מסוימת ברור מאליו.

אם מה מציעה Meteor? כאמור, קודם כל בדיקת מהירות ההתחברות שלכם לרשת האינטרנט. כמו בכל אפליקציה דומה, יש מסך שמיועד לבדיקת המהירות. פשוט לוחצים על הכפתור, מחכים כמה שניות בהן יש אנימציה של מטאור על המסך, ומקבלים את תוצאות הפינג, קצב העלאת הנתונים וקצב הורדת הנתונים.

ברגע שיש חיבור ל-Wi-Fi האפליקציה בודקת את החיבור הזה באופן אוטומטי, כך שאם רוצים לבדוק באופן יזום התחברות סלולרית במיקום שיש בו Wi-Fi, צריך להפסיק את אפשרות החיבור הזו באופן זמני ואז האפליקציה משתמשת בחיבור הנתונים. בכל מקרה, גם אם יושבים באותו כסא בזמן הבדיקה הזו והזו, אין חשש, התוצאות יישמרו בנפרד.

אז מה מיוחד ב-Meteor? שהיא לוקחת את המהירויות שיצאו ומנסה להסביר למשתמש מה זה אומר בעצם במציאות, בעולם השימוש האמיתי. האפליקציה מספקת תוצאות לעד שישה יישומים שמרבים להשתמש ברשת, כשניתן לבחור את השש שייבדקו מתוך 16 אפליקציות שמוצעות לבחינה – מספר שהחברה מבטיחה שיגדל עם הזמן בקביעות.

החיבור הנכון למשימה הנכונה

כך למשל אפשר לדעת האם החיבור מתאים כדי לצפות בסרטוני FHD ביוטיוב (YouTube), או האם זה הזמן המתאים לשמור קובץ לדרופבוקס (Dropbox) או לשלוח הודעה לקבוצת ה-Hattrick בווטסאפ (WahtsApp).

האפליקציה מספקת דירוג שימושיות עבור כל אחת מהאפליקציות הללו בהתאם לתוצאות שמתקבלות, ויש אפשרות לבדוק את Waze, טוויטר (Twitter), פייסבוק (Facebook) וכאמור עוד מניין. את הבחירה מבצעים במסך הבדיקה הראשי על ידי לחיצה על Add More לצד הכותרת App Performance.

התוצאות מדורגות לארבע רמות: עלוב (אפור), בסדר (תכלת), טוב מאוד (ורוד) ונהדר (צהוב). קידוד הצבעים הזה מאפשר בקלות לראות מה התוצאה אומרת עבור נקודה מסוימת שבודקים, וגם כמובן עבור האפליקציות. וכן, אל תשמרו את המצגת שלכם ב-1080p אם בכל האזור אתם בקושי יכולים להראות אותה באינטרנט באיכות סבירה של 720p.

התוצאות מוצגות בהיבט של התוצאה הטובה ביותר והרעה ביותר במפות גוגל (Google), וכן אפשר לשמור רשימה של בדיקות שניתן להעניק להן שם ייחודי, וכן אפשר למחוק אותן מהרשימה בהחלקה ימינה של התוצאה, ואפשר לבחור לראות תוצאות לפי שלושה חודשים אחורה, חודש אחורה, שבוע אחורה והיום. בתוצאות בהיסטוריה, דרך אגב, מקבלים גם נקודת אורך ורוחב וכן את כתובות ה-IP מהן בוצעה ההתחברות למי שזקוק למידע הזה.

בשורה התחתונה, אפליקציה שימושית למדי. אני לדוגמה, ממש הופתעתי לגלות שהחיבור הסלולרי שלי מהיר מאוד ביחס לחיבור ה-Wi-Fi שלי בבית. בהחלט גרם לי לעשות חושבים מה הצעד הבא שלי לגבי ההתחברות הקבועה לאינטרנט.

האפליקציה כרגע מיועדת לאנדרואיד אבל יש גרסה של iOS בדרך, לפי החברה.

להורדה מ-Google Play לחצו כאן.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים