Lenovo Phab2 Plus: כשהגודל כן קובע
לנובו שולחת לשוק זו כבר הפעם השניה טלפונים על מסכי ענק, ומתחזקת את המושג המומצא "פאבלט" כאילו אין מחר ● אמנם המכשיר הנוכחי קטן מקודמו, אך עדיין אפקט הוואו עושה את שלו ● נראה אתכם עומדים בפניו
הנה תרגיל בשיווק: קחו מושג מומצא שבכל זאת תפס, תצמידו למכשיר שלכם שם שמזכיר את המושג הזה גם אם לא בשמו המלא, וכמובן תקפידו שהמכשיר יצדיק מאוד את השימוש בשם הזה.
זה יעבוד? בלנובו (Lenovo) בטוחים שכן, כי זו כבר השנה השנייה שהם שולחים לשוק טלפונים עם מסכי ענק שהם שמים תחת המטריה של משפחה שנקראת Phab – שזה כמובן קיצור של Phablet (פאבלט) – שזה כמובן המושג המומצא.
לפחות בעיני כותב שורות אלו, אין דבר כזה פאבלט, ולא ניכנס כאן לדיון מדוע, כי אחרת גם טור אחד כנראה לא יספיק.
כאמור, זה הדור השני של משפחת הטלפונים הזו של לנובו, אבל אחרי שבניסיון הראשון בשנה שעברה הם ממש גירדו את שוק הטאבלטים עם מכשירי 6.8 אינץ', הדור השני כבר הוקטן במידת מה ל-6.4 אינץ', וזה עדיין מספיק גדול.
משפחת ה-Phab2 כוללת שלושה מכשירים: Phab 2 לשוק הנמוך, Phab 2 Plus לשוק הביניים עם מצלמה כפולה מאחור, וה-Phab 2 Pro שכולל לראשונה מצלמה שלישית שמיועדת לשימוש עם פרויקט הטנגו (Tango) של גוגל (Google).
המכשיר שתקראו עליו כאן הוא ה-Phab2 Plus שכבר ניתן למצוא מזה זמן מה בחנויות, ומה שבולט בו – אחרי שמפסיקים להתרשם לטובה או לרעה מהגודל – הוא כמובן מערך המצלמות הכפול מאחור. ומכיוון שזו התכונה הראשית של המכשיר, נתייחס אליה מיד בהתחלה.
שתי המצלמות מצוידות בחיישן בגודל של 13 מגה-פיקסל עם מפתח צמצם f/2.0 ועם תמיכה של חיישן מיקוד לייזר. אבל, הן לא פועלות ביחד כל הזמן אלא רק במצב צילום שמכונה "מצלמה דואלית". בכל מצב אחר פועלת רק המצלמה העליונה, וזה כולל כמובן גם צילום וידיאו.
מה זה אומר? שבעצם שתי המצלמות פונות אל הצד היצירתי של המשתמשים, כי בשליפה אף אחד לא יצלם איתן ביחד – כי בכל זאת יש צורך במספר שניות כדי לעבור למצב הצילום המיוחד.
להגיע לתוצאות נחמדות ואפילו נהדרות
אבל במצב הזה באמת אפשר להיות יצירתיים, כי יש כלים שמאפשרים לדוגמה לשנות את המיקוד של התמונה לאחר הצילום, להכיל עליה אפקט שמעין מטשטש את החלק הלא ממוקד של התמונה, ואפשר אפילו לגזור חלקים מתמונה ולהדביק אותם על תמונות אחרות. ומה שחשוב, הכל נעשה במכשיר עצמו, עם תוכנה תומכת מלאה, בלי בכלל שצריך להעביר את התמונות למחשב כדי לבצע פעולות מורכבות. אז כן, כמובן, בהתחלה זה קצת מבלבל אפילו, אבל אפשר להגיע לתוצאות נחמדות ואפילו נהדרות.
ומה עם הגודל? לא מצאתי בעיה בכך. המכשיר יושב טוב בכיס או בתיק, ואני ממש לא חושש שהוא ייפול מהכיס של החולצה בגלל שהוא בגודל שכזה. רק תחשבו כמה תועלות יש במסך גדול, במיוחד אם רוצים לקרוא מסמך Word או לבלות זמן מול סרט.
מעבר לכך המכשיר נראה לא רע בכלל, שלא נאמר יפה. למרות גודלו, עוביו יחסית סביר, 9.6 מ"מ, וזה עוביו המירבי כי המכשיר שטוח. יש לו בטן עגלגלה אבל עדינה ולא בוטה כמו במכשירים אחרים בשוק שהעיצוב שלהם מציג "בטן", והיא אף עוזרת להרגיש טוב יותר את המכשיר ביד.
המעטפת של המכשיר מיוצרת מסגסוגת אלומיניום, ולמרות שהיא חלקה, המכשיר כאמור יושב טוב ביד בזכות העיצוב שלו. פסי האנטנה למעלה ולמטה מאחור יחסית עדינים והמעבר מהגוף המתכתי אל הפלסטיק הוא חלק יחסית.
המצלמות ממוקמות אחת מעל השנייה מאחור, ומתחתיהן חיישן טביעת אצבע שקוע שמה שטוב בו הוא תמיכה בזיהוי טביעת אצבע ב-360 מעלות. הוא גם ממוקם היטב, כך שקל להגיע אליו גם בעת שמחזיקים את המכשיר ביד אחת.
לוגו של Dolby למטה מספר כי המכשיר תומך בטכנולוגיית הקול Dolby Atmos, והאיכות של הצלילים והמוזיקה אכן יחסית גבוהה.
אפקט הוואו מובטח
מבחינת תצורה הלכה לנובו על מכשיר שיתאים למחיר שמתאים לשוק הביניים. המסך הוא מסוג IPS ולמרות גודלו – ואולי כדי לשמור על המחיר – לנובו בחרה להישאר עם תצוגת FHD בלבד.
המעבד הוא MT8783 של מדיה-טק (MediaTek) והוא מורכב משמונה ליבות Cortex-A53 במהירות 1.3 ג'יגה-הרץ. זיכרון העבודה הוא 3 ג'יגה-בייט וזיכרון האחסון המובנה הוא 32 ג'יגה-בייט. המכשיר תומך בשני סימים בגודל מקרו/ננו, כשחריץ מספר 2 יכול לשמש גם להרחבת זיכרון באמצעות כרטיס microSD בנפח מרבי של 128 ג'יגה-בייט.
מבחינת קישוריות תומך המכשיר ב-LTE, בבלוטות' 4.0 וב-WiFi עד וכולל תקן 802.11ac. המחבר מלמטה הוא microUSB ולא USB-C, וזה אומר כמובן שיש גם חיבור אזניות בגודל 3.5 אינץ' שממוקם בחלק העליון של המכשיר.
הביצועים של המכשיר בינוניים יחסית, אבל הוא הצליח להחזיק למרות גודלו כמעט תשע שעות במבחן הסוללה שלנו, וזה בהחלט בסדר למכשיר עם מסך שכזה. יש לו גם תג מחיר שעומד על 1,300 ש"ח, וזה נחשב למחיר אטרקטיבי יחסית.
אז אם הגודל עושה לכם את זה, יחד עם המצלמה הכפולה, אולי שווה שתציצו עליו אם אתם מחפשים מכשיר חדש. אפקט הוואו מובטח.
תגובות
(0)