כך ניתן לפתח אפליקציה לאנדרואיד בצורה נכונה
יש הרבה ספריות פיתוח לאפליקציות אנדרואיד, אבל רק מעטות מהן טובות באמת ● טור שבועי חדש מגלה, צעד אחרי צעד, איך לבחור את הספרייה הנכונה, שתקצר את זמן הפיתוח ותחסוך לא מעט באגים
כפי שכל מְפַתֵּחַ מנוסה יודע, הקוד הטוב ביותר שלו הוא הקוד שאותו הוא לא כתב. בפעמים רבות, משמעות כלל זה היא שימוש בקוד המסופק על ידי ספרייה חיצונית, ברוב המקרים בקוד פתוח, שמתמחה במתן פיתרון מיטבי לבעיה תכנותית אחת מסוימת.
כאן נשאלת השאלה: למה שמפתחים יקודדו בעצמם פתרון שמישהו אחר כבר טרח לייצר ולארוז? כזה שהורץ ונבדק על ידי צוותים רבים אחרים, שתרמו גם הם לחיזוק, שיפור וניקוי הפיתרון מבאגים? שהרי רבות מהבעיות הפיתוחיות שבהן מפתחים נתקלים נפתרו כבר על ידי אחרים והפתרונות זמינים לכל דורש.
במקרים רבים, התשובה היא חוסר ידע. מפתחים רבים, ובוודאי חדשים בתחום, אינם מכירים את הפתרונות הזמינים בעבורם או שלעתים, וזה גרוע יותר, לא בוחרים בכלי הנכון בין כמה אפשרויות זמינות לפתרון.
הטור הזה עוסק בפיתוח בסביבת אנדרואיד (Android). ספריות פיתוח אינן ייחודיות, כמובן, לסביבה זו, אולם מה שמאפיין אותה הוא העושר העצום של ספריות, דוגמאות קוד ואפליקציות קוד פתוח זמינות לכל מי שרק רוצה. עושר זה, על כל יתרונותיו, לעתים מסתיר את הכלים המשובחים באמת שיצרה קהילת מפתחי האנדרואיד ושאותם אציג בשבועות הבאים.
הסוד – בשימוש נכון בספריות חיצוניות
הניסיון מראה שאחד ההבדלים העיקריים בין המפתחים הוא שימוש נכון בספריות חיצוניות. מפתח מנוסה ישלים את אותן המשימות בזמן קצר בהרבה מהזמן שיידרש לאחרים, ובדרך כלל בספירת שורות קוד קצרה יותר. סיבה מרכזית להבדל זה היא יכולתו של המנוסה שלא לכתוב בעצמו חלקים מרכזיים מהמערכת (קרי, להמציא את הגלגל מחדש), אלא להטמיע ספריות שיפתרו את המשימה בחלקיק מההשקעה הנדרשת.
במהלך השנים שבהן פיתחתי, הובלתי והדרכתי צוותי אנדרואיד בארץ ובחו״ל, השתמשתי בכמה עשרות ספריות וכלים חיצוניים, ואפילו פיתחתי כמה בעצמי. מתוך ספריות אלה גיליתי מעט שהיו כלי עזר יעיל עד מאוד לביצוע המשימה. הרוב, אם לומר בכנות, היו בזבוז זמן מוחלט.
מסיבות אלה נוצר מדריך זה – להציג בפניכם, בליווי הסברים ודוגמאות, את כלי ה-State of the art של קהילת מפתחי האנדרואיד. שימוש מושכל ולו בחלק מהספריות המוצגות בו יכול לשפר הן את רמת הקוד של המפתחים והן את זמני ואיכות התוצר אותו יפתחו.
המדריך, שיפורסם בשבועות הקרובים בימי ראשון, מיועד למפתחים ומנהלי פיתוח בתחום המובייל וכוונתו להראות בגישת Hands on את היתרונות בשימוש בספריות המוצעות. מומלץ לבקר גם ב-GitHub שלי, כדי לראות דוגמאות קוד ארוזות כפרויקט.
הכותב הינו מפתח אנדרואיד עצמאי ומנכ"ל Mobile edge software solutions.
תגובות
(0)