מהם המקצועות הטכנולוגיים של המחר?

הטכנולוגיות המתפתחות, עם תחומים כמו אינטרנט של הדברים, רחפנים ומכוניות אוטונומיות, יביאו עימם מקצועות חדשים ● מה יעשה, לדוגמה, מנהל "קולו של הלקוח?"

במה נעסוק מחר? צילום אילוסטרציה: BigStock

העולם הטכנולוגי מתקדם בקצב מסחרר. אחד התחומים שמושפעים מכך בצורה קריטית הוא תחום העבודה והתעסוקה. לכן, להיכרות עם התחומים הטכנולוגים הכי חמים, שפות התכנות, סביבות העבודה, הטרנדים ומילות הבאזזז יש חשיבות רבה בבחירת תחומי הלימוד, ההתפתחות המקצועית ובניית הקריירה.

שניים מהתחומים שמגדירים בימים אלה מחדש את עולם העבודה והתעסוקה הם האינטרנט של הדברים והדיגיטל. על רקע התפתחותם, הנה כמה מקצועות שיתפסו בשנים הקרובות תאוצה.

סמנכ"ל דיגיטל – תפקידו יהיה להתוות את האסטרטגיה הארגונית, ולחבר בין היכולות הדיגיטליות ליעדים העסקיים ובין חווית המשתמש לטכנולוגיה. אם בעבר הדיגיטל ליווה את השיווק, הרי שבעתיד סמנכ"ל הדיגיטל יבחן את הדרכים בהן ניתן להגדיל את הביזנס באמצעות הדיגיטל.

מנהל "קולו של הלקוח" (Voice of the Customer) – תפקידו יהיה להיכנס לנעליו של הלקוח ולבחון את כל הממשקים של הארגון איתו, למשל מכירה, שירות ותמיכה. הבחינה תיעשה מול הפרסונות – קהלי היעד השונים – שהארגון הגדיר לעצמו כרלוונטיים.

מעצב חוויית משתמש – מדובר באבולוציה של מקצוע המעצב הגרפי. תפקידו לעבור על הרצף של המסכים ולהתאים אותם למסע אותו מבקש הארגון להעביר את הלקוחות שלו, בכל האמצעים הדיגיטליים שהוא מעמיד לשימושם.

רונן פישר, מנכ"ל משותף ב-CodeOasis

רונן פישר, מנכ"ל משותף ב-CodeOasis

מנהל טכנו-עסקי (Business Technology Officer) – תפקידו יהיה לשלב בין הטכנולוגיה לביזנס ולרתום אותם זה לטובת זה. הוא מעין טכנולוג באוריינטציה עסקית, שמפתח פתרונות טכנולוגיים בעלי ערך עסקי.

ארכיטקט פתרונות אינטרנט של הדברים – שילוב בין אדריכל בניין לארכיטקט תוכנה, שכן עולם האינטרנט של הדברים יזמן פרויקטים משולבים בין המרחב הפיזי לזה הווירטואלי. הארכיטקט יידרש למפות את האתר הפיזי ולהחליט איפה למקם את החיישנים ושאר המכשירים, על מנת לאפשר לרכיבי התוכנה לפעול בסנכרון מלא עם אלה הפיזיים כדי להגיע לתוצאה הרצויה. דוגמה טובה לכך היא העיר החכמה.

מה תרצה לעשות כשתגדל? אולי משגר רחפנים…?

אם מעיפים מבט של 360 מעלות ולוקחים בחשבון פרויקטים טכנולוגיים מציתי דמיון, ניתן לזהות לפחות שני תחומים שעומדים לפני קפיצה גדולה וקרוב לוודאי שיחוללו מהפכה גם בתחום המקצועי.

האחד הוא עולם הרחפנים, שעומד להתפתח משעשוע לשעות הפנאי בפארק לכלי בעל ערך עסקי, למשל במסגרת התוכנית של אמזון (Amazon) להכשרת רחפני משלוחים. הרחפנים נכנסים גם לתחומים כמו חקלאות, אכיפת החוק, חיפוש והצלה וצילום בתנועה.

רן רייכברג, מנכ"ל TingZ מקבוצת CodeOasis. צילום: פלי הנמר

רן רייכברג, מנכ"ל TingZ מקבוצת CodeOasis. צילום: פלי הנמר

התחום השני הוא הרכבים האוטונומיים. מנכ"ל טסלה (Tesla), למשל, הודיע בחודש שעבר שכל המכוניות החדשות מכל הדגמים שמייצרת החברה יאפשרו נהיגה אוטונומית מלאה, ללא התערבות נהג. עוד הבטיח המנכ"ל שנהיגה אוטונומית מלאה מלוס אנג'לס לניו-יורק תתאפשר כבר בשנה הבאה.

חברת התעופה איירבוס (Airbus) לקחה את הנושא צעד קדימה ופרסמה לא מכבר הדמיה לפרויקט שבסופו מכונית מעופפת אוטונומית שתשמש כמונית אישית. היעד של איירבוס לצורך כך הוא 2020.

בין אם יעמדו המנכ"לים בהבטחותיהם ובין אם לאו, התחומים המתפתחים האלה יביאו עימם צורך במקצועות חדשים: מתכנתים ומהנדסים ייעודיים, משגרים ומפעילים, בקרים ומנטרים, מנהלי ציים, טכנאים, מוקדני שירות ותמיכה ועוד. כך שחבר'ה צעירים שבוחרים כיום באיזה מסלול לימודי או מקצועי להתקדם, יכולים בהחלט לקחת את הבטחותיהן של טסלה ואיירבוס בחשבון.

הכותבים הם מנכ"ל משותף CodeOasis ומנכ"ל TingZ מקבוצת CodeOasis.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים