כך ייראה עולם הדטה סנטרים ב-2016
מה יהיו המגמות הבולטות בעולם זה בשנה הבאה? היכן יתחולל שינוי? ומה הצד הישראלי בכל העניין?
כל הסימנים מראים ש-2016 תהיה שנת מלאה אתגרים בכל מה שקשור לעולם חדרי המחשב המרכזיים, הדטה סנטרים. זו צפויה להיות שנה שבה תובלט המגמה של התחזקות הקריטיות של עולם התשתיות והתלות של מערכות המידע בהם.
המגזין המקצועי Data Center Knowledge פרסם לא מכבר תחזית מה צפוי בעולם הדטה סנטר ב-2016. לנו, כישראלים, יש עניין מיוחד בלימוד המגמות הללו, בין היתר משום שהתחזית מבוססת על מאמר מקצועי שכתב יוסי בן הרוש מ-RIT טכנולוגיות.
המגמה הבולטת ביותר שמופיעה בתחזית של המגזין היא העובדה שעולם חדרי המחשב הולך לכיוון דרמטי של שילוב בין רכיבי חומרה לרכיבי תוכנה לתוך קופסה אחת, או תחת מערכת ניהול תוכנה אחת.
הדרישות העסקיות ההולכות וגוברות ממערכות המידע בכל המגזרים מובילות גם לציפייה לפשטות מקסימלית בכל מה שקשור לתפעול התשתיות, שמשפיעות על ייעול העבודה במחלקות ה-IT .
מגמת ההתכנסות של החומרה והתוכנה תובל על פלטפורמת ה-וירטואליזציה, במיוחד באזורים שבהם מיושמת ארכיטקטורת אחסון SAN, המאפשרת גישה אחידה לבלוקים של מידע ונועדה לייעל את תהליכי האחסון.
מאחר שמגמת התכנסות זו גדלה באחוזים ניכרים, קיים צורך ביצירת פלטפורמות של תשתיות אחודות, שיכולות לגשר בצורה מתאימה בין הרשת ה-וירטואלית בחדרי המחשב לתשתיות הפיזיות, שנחוצות בכל מקרה.
מגמה שנייה שצפויה בשנה הבאה בעולם הדטה סנטרים מבוססת על ההנחה שהפשטת התהליכים והכנסת רכיבי החומרה והתוכנה בקופסה אחת יקצרו את הדרך לקישור בין חדרי המחשב לרכיבים שמאפיינים תחום חם אחר – האינטרנט של הדברים. בעיקר מדובר בחיישנים שידעו למדוד את הטמפרטורה בחדר המחשב, את הלחות וכמובן מידע שיביא לחיסכון אנרגטי.
על פי התחזית של המגזין, במאמרו של בן הרוש, חדרי מחשב יכילו פלטפורמות רבות יותר שיהיו בהן רכיבים שיתקשרו עם עולם האינטרנט של הדברים.
תהליך נוסף שאותו יאיץ החיבור בין התוכנה לחומרה הוא האוטומציה במערכות התפעול של הדטה סנטרים, שינהלו טוב יותר את כל מערכות החומרה ומערכות התשתית החיצוניות להם. הכול ייעשה בסביבת תוכנה מפוקחת ומנוהלת כהלכה.
בן הרוש מציין בהמלצותיו שאם בסיסי הנתונים עדכניים ומבוססי זמן אמת, ההתאוששות מנפילות בחדר המחשב תהיה הרבה יותר מהירה וקלה. אוטומציה של ניהול הדטה סנטר תקטין מאוד את ההשפעות שיש לטעויות אנוש בתפעול חדרי מחשב – וכאלה לא חסרות. כמו כן, יורגש שינוי בדרך בה מערכות ינהלו את סביבות ה-IT, בשילוב של מערכות זיהוי חכמות שיודעות לקרוא את התחזיות.
הסביבה הניהולית בתוך הדטה סנטר תשתנה ותתבסס הרבה יותר על אוטומציה. זו תאפשר לוותר על תלות בבעלי תפקידים ייחודיים, שמכירים סביבה מסוימת. לעומת זאת, תהיה הרבה יותר עבודה למפעילי מערכות אוטומטיות שיידעו לתת פתרונות גנריים לחדרי מחשב.
ומה בישראל?
שוק הדטה סנטרים בישראל מאמץ, באופן טבעי, את המגמות שקיימות בעולם, ולעתים אף מקדים את שאר המדינות. אולם, הפעילות של השוק בארץ תלויה גם בגורם מרכזי שאופייני לסביבה שבה אנחנו חיים: המיקום הגיאוגרפי, שמבטיח מיגון מקסימלי לנכס היקר ביותר שיש לארגון. המציאות הביטחונית באזורנו שינתה את התפיסות לגבי אזורים "בטוחים" או "לא בטוחים" ולמעשה, רמת הסיכון בכל אזורי הארץ כמעט זהה.
הדילמה השנייה שמעסיקה את הארגונים היא האם להמשיך ולהחזיק בדטה סנטרים פנים ארגוניים או לצאת למיקור-חוץ אצל אחת החברות הגדלות בענף שעוסקות בכך ושיש להן מתקנים מאובטחים ביותר. השאלה הזו עולה בימים אלה בלא מעט ארגונים, שצריכים לחדש את הציוד בחדרי המחשב או להגדיל את שטחם עקב גידול בפעילות. יש כאן סיפור של נדל"ן בעל ערך מאוד משמעותי ובסל החישובים האם לעבור לדטה סנטר חיצוני או לא, עלות השטח היא מרכיב חשוב ביותר. יש להוסיף לזה את הצורך בהקטנת הוצאות האנרגיה ועם המגמה לבלום את התחממות כדור הארץ, גם את הצורך בשימוש בציוד ירוק, שמפחית את הזיהום ואת השימוש בחשמל.
פרטים נוספים על המגמות לשנת 2016 ניתן יהיה לשמוע בכנס השנתי של אנשים ומחשבים בנושא דטה סנטרים, שייערך ב-2 בפברואר במרכז הכנסים אווניו בקריית שדה התעופה.
תגובות
(0)