הענן כמקור להשקעות פיננסיות מניבות

בעוד שהשיח בענף מתמקד בשאלה האם ולמה ענן, AllCloud משקיעה בתחום, רוכשת חברות ומטמיעה פתרונות ● יוסי פרנקל, נשיא החברה, מאיר זרקור עליה ועל אחד התחומים הבולטים בענף

יוסי פרנקל, מנכ"ל AllCloud

השיח מקצועי בענף סביב הענן, כפי שהוא בא לידי ביטוי בשנים האחרונות, עוסק בעיקר בשאלה האם ולמה להיכנס לתחום, ופחות בשאלה מי כבר עושה את הענן ואיך. אבל מסתבר שהמציאות קצת שונה: יש גורמים לא מעטים בשוק שסבורים שזהו התחום הצומח ביותר בישראל, והוא עתיד לגדול ולהפוך לתחום מרכזי, שישנה פני ארגונים, כמו גם את החברות שמספקות שירותים. מכאן מגיעים למסקנה המתבקשת שהענן הוא תחום שכדאי להשקיע בו, לרכוש חברות ולממן פעילויות, מתוך הנחה שההשקעה הזו תניב בעתיד הלא רחוק תשואות נאות.

אחד האנשים ששותפים להערכה זו ואף פועל על פיה הוא יוסי פרנקל, המכהן כנשיא AllCloud, חברה שמתמקדת באספקת והטמעת פרויקטי IT בענן בשוק הישראלי – לחברות קטנות וגדולות כאחד. אם תרצו, לצורך ההמחשה בלבד, זוהי חברת אינטגרציה שממוקדת בענן.

מה שלא פחות מעניין הוא שמאחורי הקבוצה הזו עומדת קבוצת משקיעים שהפורטפוליו העסקי שלה נוגע בתחומי תעשיה ועסקים שלא קשורים בכלל למחשוב וטכנולוגיה. ללמדך שגם לשוק ההון ולמשקיעים פרטיים וחברות זלגה השמועה שהענן הוא ביזנס, אמיתי לחלוטין, למרות הקונוטציה הווירטואלית שלו.

כך, למשל, ב-AllCloud מעורבות שתי משפחות עסקים גדולות: משפחת ויל, בעלת השליטה בחברה, ומשפחת יסלזון, שיושבת בארצות הברית אבל מעורבת בלא מעט עסקים והשקעות בישראל. לא מכבר השקיעה משפחה זו שישה מיליון שקלים ב-AllCloud, על מנת שזו תוכל לרכוש חברות שיתווספו לפורטפוליו הקיים שלה. משפחת ויל נמנית על מייסדי אסם, שמכרו את חלקם בחברה לקונצרן נסטלה, והיא מושקעת בהרבה תחומים, כולל חברות כמו מילגם ופנגו.

ל-AllCloud יש בעל מניות נוסף – אחד ממייסדי Cloudsherpas האמריקנית, שנמכרה באחרונה לחברת הייעוץ העולמית אקסנצ'ר (Accenture), וכיום הוא מייעץ באופן אישי ל-AllCloud. במאי השנה רכשה החברה את בלאט לפידות, תמורת סכום מוערך של 10 מיליון שקלים. בלאט לפידות היא שותפת פלטינום של Salesforce בישראל ומי שהצליחה להחדיר את המותג הזה בתחום הענן לשוק המקומי. ההשקעה בבלאט לפידות הפנתה את הזרקורים ל-AllCloud ולנשיאה, פרנקל, שלא נחשף עד אז לציבור.

פרנקל הוא איש עסקים שהתמחה בגיוסים והשקעות בחברות – תחום אליו עבר אחרי ששירת בתפקידים בכירים במשרד האוצר. הוא שהה כמה שנים בארצות הברית, שם עבד עם איש העסקים אודי רקנאטי והתמחה בגיוסי הון פרטיים לחברות היי-טק. כאשר חזר לארץ הצטרף ליזם הסדרתי דב מורן, שהקים אז את M Systems, שם כיהן כסמנכ"ל מיזוגים ורכישות, עד שהחברה נמכרה לסנדיסק (SanDisk). התחנה הבאה שלו הייתה ב-2007, עת הצטרף לנס, בה שימש כסמנכ"ל מיזוגים ורכישות ושותפויות אסטרטגיות בעולם. הפעילות הזו הציתה אצל פרנקל את חיידק הענן.

"בתקופתי הייתה בנס תוכנית אסטרטגית לכניסה לעולם הענן. היה ברור שהעולמות הסטנדרטיים בירידה, והענן הוא הכיוון", סיפר. "כאשר פרשתי הייתה לי תחושה שזה הכיוון והחלטתי לעשות זאת לבד, לא להמציא את הגלגל אלא על ידי השקעה בחברות קיימות". הוא גייס כסף ממשפחת ויל, ששימש להשקעות בבלאט לפידות וב-E-Mind – ספקית פתרונות ענן לאמזון (Amazon) ולגוגל (Google).

"עולם ה-IT הולך לענן – ובגדול"

לדברי פרנקל, "עולם ה-IT הולך לענן – ובגדול. זהו תחום שצומח מחברות קטנות, ממשיך לבינוניות ומתקדם לחברות גדולות. לשם כך צריך חברה חזקה מבחינה פיננסית, עם פתרונות ענן מקצה לקצה לארגונים בינוניים וגדולים".

כך נולדה AllCloud, שהציבה לעצמה מטרה להיות חברת ענן טהורה. "החלטתי לא להמציא את הגלגל", אמר פרנקל. "הפתרון היה לחבר מספר חברות קיימות בענף ולצאת לסיבוב רכישות".

פרנקל תיאר את אופי הפעילות של החברה: "אנחנו לא חברת שירותים, אלא חברת פתרונות שמסייעת לארגונים להיכנס לענן. יש לא מעט חסמים, המעבר אינו טריוויאלי, ופה אנחנו נכנסים כחברת אינטגרציה לכל דבר".

החברה מעסיקה 100 עובדים, בהם אלה של החברות אותן AllCloud רכשה, והיא מרכזת את כל פעילותה בפארק אפק בראש העין.

"תחום התשתיות צומח גם הוא, במקביל לענן", הוסיף פרנקל. "E-Mind צמחה ב-2015 פי ארבעה לעומת השנה שעברה, בעיקר בסביבת אמזון".

חברה נוספת ש-AllCloud מייצגת בארץ היא Viocity, שמתאימה את Salesforce ל-ורטיקלים כמו תקשורת, אנרגיה, המגזר הציבורי ובריאות. ה-ורטיקלים הללו כוללים ארגונים שרואים את הענן כאופציה ממשית, הדגיש פרנקל.

האתגר הבא של החברה הוא הטמעת מערכת ERP בענן – דבר שכמעט שלא קיים כיום. פרנקל מתכוון לעשות זאת בעזרת מערכת התוכנה לניהול משאבי הארגון (ERP) של פריוריטי (Priority), שפופולרית מאוד בשוק הישראלי.

השורה התחתונה: עם 1,200 לקוחות וחברות עוגן כמו בלאט לפידות ו-E-Mind, שמשרתות את הגופים הגדולים במשק הישראלי, בכל המגזרים, אפשר להתייחס במידת הרצינות הראויה להערכה של פרנקל לפיה 2016 תהיה שנה שבה הענן יצמח במהירות ויוטמע בכל מגזרי השוק. הוא מתכוון בכך גם למגזר הממשלתי-ציבורי, שם מדובר במהפך של ממש.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים