כסף קטן, גדול!

TravelersBox מספקת מענה לבעיה מאוד שכיחה ומוכרת שמכיר כל מי שאי פעם טס לחו"ל: מה עושים עם הכסף המקומי שנשאר מהביקור?

מימין: תומר זוסמן, בלומנטל עידן ודרור דשא

מי מאיתנו לא מכיר את הסיטואציה בה הוא חוזר מחו"ל עם מטבעות מקומיים, שאובדים עד לטיול הבא שלו ליעד אחר? מדובר בכסף רב שלא מנוצל, שמצטבר לסכומים גדולים. מיזם ישראלי שהוקם לקח את העניינים לידיים ומאפשר להמיר את הכסף שנשאר מהטיול בחו"ל לכסף דיגיטלי, זמין לכל מטרה.

TravelersBox פיתחה מכונת הפקדה בטכנולוגיה חדשנית המאפשרת ביצוע הפקדה והמרה של כסף פיזי זר לכסף אונליין בחשבונות. מדובר בטכנולוגיה עתירת ידע ובתהליך פיננסי מורכב וחכם.

הפתרון נולד מההבנה שהכסף שנשאר בכיס אחרי שחוזרים מארצות הניכר מאפשר קנייה של דיסק ב-iTunes או מספר שיחות טלפון דרך Skype Out. כשמדובר בסכומים גבוהים יותר, מאפשרת המכונה הפקדה ישירה לארנקים דיגיטליים כמו PayPal, כך שניתן לנצל את הכסף בזמינות מקסימלית ובמגוון שימושים. זה עשוי להשתלם ביותר לצרכן. PayPal, אגב, מובילה בפער ניכר על שני השירותים האחרים.

דרור בלומנטל, מנהל שותף ב-Travelersbox, אמר כי "אנחנו פועלים בשוק עצום – כשלושה מיליארד נוסעים עוברים בשדות התעופה ברחבי העולם בכל שנה. עד כה, כחצי מיליון נוסעים ביצעו טרנזקציות באמצעות המכונות שלנו והניסיון הנצבר מראה שהפקדת כסף לארנקים דיגיטליים היא אבולוציה של שירותי המרת כספים מסורתיים. כבר בימים אלה אנחנו מרחיבים את פריסת המכונות לשדות תעופה נוספים ברחבי העולם וממשיכים לייצר שיתופי פעולה שיהוו ערך מוסף לציבור הנוסעים, שמביע בנו ענין ונותן בנו אמון".

עד כה בוצעו שמונה סבבי התקנות של המכונה בשדות תעופה שונים ברחבי טורקיה, בריטניה, איטליה וגיאורגיה. החברה נמצאת במגעים מתקדמים עם שדות תעופה נוספים ברחבי אירופה, דרום אמריקה, המזרח וגם בישראל, ובכוונתה לבצע בשנה הקרובה התקנות של עוד כמה מאות מכונות בפיליפינים, בברזיל ובאיטליה.

מנתונים שנצברו במערכות של TravelersBox עולה כי כל נוסע משאיר בידיו אחרי כל טיול בממוצע 18 דולר. בנוסף, יש לקוחות חוזרים שממוצע ההפקדה שלהם הולך ועולה בכל הפקדה.

"עמק הסיליקון" הישראלי מנפק עוד ועוד מיזמי סלולר ואפליקציות, לעיתים בשלב הרעיון בלבד. טכנולוגיה המשלבת חומרה עם ביצועים בשטח היא חריגה בנוף. ייתכן שדווקא זו היתה הסיבה שהצליחה לחבר למיזם משקיעים בכירים בעולם היזמות, בהם יובל טל, זוהר גילון, אהוד לוי, חגי טל וקרן פיטנגו. עד כה הושקעו בחברה בסבבי Seed קרוב לארבעה מיליון דולר. בימים אלה נערכת החברה ל-A Round, לאחר שהוכיחה את המודל העסקי ואת הביקוש במהלך השנתיים האחרונות. החברה מתכננת התרחבות הן לשדות תעופה גדולים ברחבי העולם ופיתוח נקודות ממשק נוספות עם תיירים וטיילים במקומות שונים.

יצוין כי Travelersbox הוקמה על ידי בלומנטל, תומר זוסמן ועידן דשא. השלושה פיתחו את המיזם במשך שנתיים ואת ההשקעה הראשונית באבטיפוס ביצעו מכספם. מדובר בשלושה יזמים עם ניסיון עבר במיזמים מסורתיים ובפרויקטים טכנולוגיים. בין היתר, הם הקימו את משרד הפרסום אקליפטוס ואת מיזם המובייל MyStadium.

נקודת מבט

Travelersbox מציעה שירות חכם, שעושה חיבור בין פתרון פיזי לצורך אמיתי. מדובר בכסף קטן שמצטבר וכיום, בעולם הווירטואלי, יכול להיות משמעותי. היכולת שלנו להשתמש במטבעות לצורך פעילויות ורכישות אונליין היא דבר שרבים ישמחו לאמץ.

הפתרון של החברה אינו קל ליישום ודורש יכולת לוגיסטית ושיתוף פעולה של שדות תעופה בכל העולם. מה גם שכולנו מכירים מכונות אוטומטיות ואם הן לא תקינות ופועלות כיאות – הן לא שוות. כך או כך, למיזם יש סיכוי רב להצליח ואף להימכר לחברה תיירות גדולה, שתרצה למנף את הפעילות שלה דרך הכלי הזה.

 

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים