יום של מצוינות

טקס IT Awards הוכיח ש-2014 הייתה מלאה במצוינות ישראלית, מלאה בשיאים ופרויקטים מוצלחים ● החששות שהיו בגלל מבצע צוק איתן התבדו לחלוטין

יום שהוכיח את המצוינות של הענף. אילוסטרציה: BigStock

השיח סביב עולם ההיי-טק מכיל בתוכו את החדשנות והמצוינות. הוא מתייחס בעיקר לסטארט-אפים, לפיתוחים ברמות בינלאומיות וכיוצא בזה.

ישנה הצטיינות אחרת, שקיימת בשוק הארגוני, העסקי והציבורי, בישראל כמו בעולם. שם השחקנים הראשיים הם מנהלי המחשוב וצוותי מערכות המידע והמחשוב שלהם. ברוב ימות השנה הם מתחת לראדאר, מחוץ לכותרות. הארגונים שהם עובדים בהם מוכרים לציבור ממגוון תחומים בחיים – מסחר, שירותים, ממשלה, ספורט ועוד. אולם, רק מעטים יודעים עד כמה הפעילות של ארגונים אלה תלויה ומבוססת על מערכות מידע ומחשוב, עד כמה היא תוצאה של עבודה קשה ואפורה של אנשים ששם הקוד לפעילות שלהם היא מצוינות והצטיינות.

קבוצת אנשים ומחשבים, כקבוצת מדיה ואירועים המלווה את ענף ההיי-טק יותר מ-33 שנים, מקיימת מזה יותר מעשור מספר תחרויות שעניינן איתור החדשנות והמצוינות בקרב ארגוני ה-IT במגזרים השונים במשק. התחרות הראשונה הייתה בשלהי 2003, בשיאו של מיתון קשה בשוק, כאשר מצב הרוח הכללי והעסקי היה בשפל המדרגה. או אז, החלטנו שכדי לעודד את החדשנות נכריז על תחרות שנתית במסגרתה צוותי IT יציגו בפני חבר שופטים מקצוענים ובלתי תלויים את הפרויקטים שהם ביצעו בשנה שלפני כן. המטרה, אז כמו היום, הייתה לחפש את ה-WOW, לאתר את היכולת לחשוב מחוץ לקופסה ולייצר ערך עסקי אמיתי להשקעות הלא קטנות של ארגונים בטכנולוגיה, במחשוב ובמערכות מידע.

מאז הפכה תחרות מצטייני המחשוב IT Awards לאירוע המרכזי של הענף, שמתקיים בסוף כל שנת עבודה. מבלי להתבייש ומבלי לגלוש למליצות מיותרות, יש המכנים את התחרות כ-"אוסקר" של הענף. לצידה נולדו עוד תחרויות, קטנות יותר אבל חשובות. אחת מהן היא WEBI Awards – תחרות האתרים המצטיינים. התחרות הזו, שאותה מוביל עידו לוי, החלה בעידן בו היה צריך לחפש את הארגונים שיש להם אתרים ולתת להם צל"ש על כך. זה לא היה מובן מאליו. עם השנים, ובמקרה הזה מדובר בסך הכול בעשור, הגענו למצב בו ארגון שאין לו אתר נחשב כלא קיים. כיום מחפשים שופטי התחרות את השימושיות של האתרים, את היכולת שלהם לתת את השירות וחוויית המשתמש הטובים ביותר.

בשנים האחרונות, עם המעבר לפלטפורמות דיגיטליות, הפכה המצוינות בתכנון וניהול האתרים לכלי מרכזי באגפי השיווק של ארגונים במגזרים תחרותיים, כמו בנקים, חברות ביטוח, חברות תקשורת, צרכנות, מוסדות בריאות ועוד.

היום (ד'), במרכז הכנסים אווניו שבקריית שדה התעופה, נפגשו כל המצטיינים והמצטיינות שזכו בפרסים השונים בשתי התחרויות. הם קיבלו את אותות ההצטיינות בשני טקסים עוקבים, שהחלו בבוקר והסתיימו לקראת הצהריים. היה זה יום חגיגי במיוחד, יום של מצוינות ארגונית שכוללת, כמובן, גם מצוינות אישית, של הפרט. המצוינות הזו ניזונה ונתמכת על ידי הנהלות בכלל ומנכ"לים בפרט, שמבינים שללא טכנולוגיה וללא חדשנות הם לא יגיעו לשום מקום. מדובר כאן בקשר הדוק בין צמרת הארגון, הלקוחות העסקיים הפנימיים ומחלקות ה-IT.

אם תרצו, זו התמצית של כל האירוע וזה גם מה שאפיין את הטקס כולו. לא במקרה, חלק מהארגונים שזכו במצטייני האתרים זכו גם במצטייני המחשוב. זה מסמל את הקשר בין ה-IT לחלון הראווה של הארגון.

ההוכחה שה-IT מסייע להציל חיים

מעבר לכך, בין  השורה הארוכה של הזוכים היו כמה בולטים, שמוכיחים שוב ושוב שה-IT מציל חיים ומסייע לפתור בעיות לאומיות. כך, למשל, פרויקט שריג בחברת החשמל, שעשתה mPrest – החברה שפיתחה את מערכת השו"ב של כיפת ברזל. שריג הוא פרויקט שו"ב ייחודי לניטור וניהול מערכי ביטחון בתחום ה-IT. כך נוצר מצב שבו יש חיבור בינו לבין העולם הפיזי. המשמעות: הגנה וניהול נכונים וטובים יותר של התשתיות הקריטיות של חברת החשמל תחנות כוח, שנאים ועוד.

זכו גם פרויקטים שנעשו בתעשיות הביטחוניות, בין היתר בתע"ש ובחיל האוויר. כך גם פרויקטים שהראו שה-IT מסייע גם בתחום הבריאות, למשל באמצעות מערכות לקיצור תורים ורפואה אונליין.

לסיכום, אי אפשר שלא לציין כי שתי התחרויות התנהלו בצל צוק איתן והקיץ הקשה שחווינו. באופן טבעי, היו לנו חששות לא מעטים לגבי היקף הפרויקטים שיוגשו ואיכותם. הסתבר שהחששות היו לשווא. השנה היה מספר שיא של פרויקטים וצוות השופטים מצא לנכון להעיר כי רמתם הייתה גבוהה מתמיד. כלומר, צוק איתן לא רק שלא הוריד את הרצון למצוינות אלא האיץ אותה והביא אותה לשיאים חדשים. עד לשנה הבאה, שיש להניח שהפרויקטים שייערכו בה יגיעו לשיאים גבוהים יותר.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים