תוכן שיווקי

ביצועים, ניידות ועוצמה – הניידים של אסוס ומעבדי הדור ה-12 של אינטל

הניידים המעודכנים של אסוס עם מעבד ה-Alder Lake של אינטל מביאים למשתמשים את כל מה שהם צריכים ובאיכות הגבוהה ביותר: ביצועים, זמן עבודה, תצוגה ואיכות בנייה

05/12/2022 10:00
משפחת מחשבי ה-ZenBook החדשה של אסוס.

מספרים שהמחשבים הניידים באמת הפכו לניידים לפני שני עשורים לערך. אז הגיעה לשוק המהפכה הגדולה בדמות שבבי ה-WiFi, שאפשרו להתחיל לגלוש, וגם לעבוד, באינטרנט בלי צורך בכבל תקשורת שמחובר לשקע בקיר. מאז אותו רגע כל מה שהיה צריך הוא שקע חשמל ונקודת Wi-Fi קרובה, שמהר מאוד הפכה לזמינה בכל פינה בעיר וגם ברוב חלקי הכפר.

עם זאת, הניידים של ימינו ממש לא דומים לניידים הראשונים, ולא צריך להסתכל רחוק יותר מעבר ל-Zenbook 14 OLED של אסוס (ASUS) כדי להבין את זה. הם הרבה יותר דקים, הם הרבה יותר קלים וכמובן הם הרבה יותר חזקים. אם פעם מחשב במשקל של 2.5 ק"ג עם מסך 14 אינץ' נחשב סביר, היום המשתמשים דורשים את מה שמציע ה-Zenbook – משקל של כ-1.39 ק"ג בלבד. אם תרצו, המחשבים של ימינו עוד יותר ניידים מאותם מחשבים ראשונים שהתחברו לראשונה לרשת אלחוטית.

אבל קשה לומר שהכל השתנה לאורך השנים. יש דבר אחד חשוב שנמתח כמו חוט השני מאז ועד היום וכנראה גם הלאה – התכונה הכי חשובה בניידים זהה לזו שתשמעו גם מהמשתמשים במחשבים נייחים: ביצועים, ויש מחקרים שמראים את זה, ובחלק מהמקומות זה מה שאמרו לא פחות מ-80% מהנשאלים. רק אחר כך באים היבטים חשובים אחרים, כמו זמן עבודה/סוללה, איכות בנייה ואיכות תצוגה.

ביצועים - בראש סדר העדיפויות.

ביצועים – בראש סדר העדיפויות. צילום: יח"צ

אז נכון שיש לפעמים סוג של משחק אפס, כך שלפעמים מעדיפים קצת פחות ביצועים – אבל רק קצת – תמורת זמן עבודה מעט ממושך יותר, והמעבדים הנוכחיים בדור ה-12 של מעבדי ה-Core 12 של אינטל מספקית את המענה לכך. מדובר במעבדים היברידיים ראשונים מסוגם בשוק הניידים, שמורכבים משילוב של ליבות מהירות עם ליבות ביצועים ועם תמיכה מובנית, כולל במערכת ההפעלה, שיודעת להשתמש בליבות הללו בצורה הטובה ביותר.

אסוס שילבה את מעבדי ה-Core 12 של אינטל ברבים מהדגמים שלה, כולל בדגם המוזכר לעיל, Zenbook 14 OLED. זאת, מכיוון שהיא השתמשה במקרה שלו במעבד ממשפחת ה-H -משפחת המעבדים לניידים המציעה את הביצועים הגבוהים ביותר מבין כל מעבדי הניידים של אינטל. אסוס מציעה מעבדי Core i5 או Core i7 עם ה-Zenbook שלה, וזה אומר שיפור של עד פי 2.5 ו-2.7, בהתאמה, לעומת מעבדי ה-Core מהדור ה-11 של אינטל – סוג של הוכחה לקפיצת הדרך בביצועים שהביאו עימם מעבדי ה-Alder Lake.

ודרך אגב, ה-Zenbook 14 OLED ממש לא מזניח את כל הדברים האחרים שהלקוחות דורשים: הוא מציע נפח גדול של זיכרון RAM – עד 16 גיגה-בייט, אחסון בנפח של עד 1 טרה-בייט, את העיצוב האיכותי והנודע של אסוס, מסך OLED מרשים ברזולוציה של 2K, כולל אפשרות לתמיכה במגע, וסוללת 75 ואט לשעה, שמבטיחה שעות ארוכות של עבודה.

כדי להגיע לביצועים מרביים, יש כמובן צורך במערכת קירור מתקדמת, שתאפשר למעבדים לעבוד בשיא היכולת שלהם ובאופן יציב. אסוס מציעה שילוב של תכונות משנות משחק שדואגות לכך. זה מתחיל, לדוגמה, במה שהחברה מכנה AAS Ultra, וזה הרמת החלק האחורי של המחשב בעת שפותחים את המקלדת. המרווח שנוצר מגדיל את זרימת האוויר ב-30% ומוריד את טמפרטורת השלדה ב-7%. אסוס שילבה את הטכנולוגיה הזו באופן ייחודי ב-Zenbook Pro 14 Duo OLED, וזו הפעם הראשונה שבה טכנולוגיה מעין זו משולבת במחשב עם מסך משני, כמו זה שמוצאים במחשב שיוצרי תוכן מאוד יאהבו – מסך משני שנמתח לכל האורך מתחת למסך הראשי, ושני ברזולוציית 2.8K מרהיבה ועם תמיכה במגע.

גם ה-Zenbook Pro 14 Duo OLED מגיע עם מעבד חזק במיוחד, עד Core i9-12900H רב העוצמה, והוא מציע קפיצה בביצועים של עד פי 1.35 מול הדור הקודם שלו. זה אומר שיש צורך רב בקירור, וזה אומר תוספת של עוד פס נחושת להזרמת חום לצד הפס הסטנדרטי הקיים, שמציע שיפור של עד 15% בזרימת האוויר החם החוצה, וכן מערכת מאוורים מתקדמת ומשדורגת עם מאווררים שמצוידים בעד 87 להבים דקיקים יותר מתמיד ומציעים יעילות פיזור חום רבה יותר – והם גם יודעים לעבוד בשקט כמעט מוחלט ברגע שרמת הטמפרטורה אינה דורשת את התערבותם המלאה.

Zenbook Pro 14 Duo OLED

Zenbook Pro 14 Duo OLED. צילום: יח"צ

כך שבשורה התחתונה, הניידים המעודכנים של אסוס עם מעבד ה-Alder Lake מביאים למשתמשים את כל מה שהם צריכים ובאיכות הגבוהה יותר: ביצועים, זמן עבודה, תצוגה ואיכות בנייה.

אירועים קרובים