"הפתרון המיטבי לתקשורת אלחוטית: שילוב של חיבור יישומים ושירותים"
כך לפי אריק לואו, סגן נשיא בכיר בראקאס, שהיה אורח גטר טק בישראל
כתב: הילל יוסף.
"ארגונים רבים נדרשים לשינוי אופן הפעילות שלהם בעידן הפוסט קורונה. הם נדרשים לניהול סיכונים מחודש של כלל מערך ה-ICT שלהם, ובתוכו תשתיות התקשורת, החשש משינוי המצב הכלכלי לרעה ומתן מענה מוכלל לאתגרים שנוצרו בעולמות שרשרת האספקה. אנחנו מעניקים ללקוחות הארגוניים יכולת לפעול בעולם חדש זה באופן מושכל ומאובטח", כך אמר אריק לואו, סגן נשיא בכיר למכירות בראקאס (Ruckus).
לואו שימש בעברו, במשך 17 שנים, בתפקידי מכירות, ניהול מוצר ופיתוח עסקי שונים בסיסקו. הוא הגיע ארצה באחרונה על מנת להיפגש עם לקוחות החברה בארץ יחד עם אנשי קבוצת גטר, הנציגה והיבואן הרשמי של ראקאס בישראל.
"עולם התקשורת האלחוטית", ציין, "חווה באחרונה גידול מסיבי, וכך, רשת האלחוט (Wi-Fi) מוגדרת כתשתית קריטית, המשמשת כאחד הכלים הנוחים, המהירים והשימושיים ביותר למתן גישה משולבת לשירותים ויישומים – חיבור עובדי החברה לרשת הארגונית עצמה ולשירותים הקריטיים הפנים-ארגוניים, לצד הנגשת אותו תווך אלחוטי לצרכי גלישה ושירותי אינטרנט, עבור משתמשי קצה מזדמנים ואורחים".
"אתגר נוסף", אמר לואו, "הוא היכולת של הארגון לתקשר עם לקוחותיו בעידן החדש. בעבר, מפגשי פנים מול פנים היו דבר שבשגרה, אלא שכיום נדרש לתת מענה לריחוק המתבקש לעתים, תוך שימור הקשר עם הלקוח באמצעים טכנולוגיים. אנחנו מקדישים לנושא את מרב משאבי הפיתוח שלנו, לטובת הנפקה של תגובה מהירה ומקצועית יותר ללקוחות, ונמשיך לעשות זאת, בעזרת אנשי גטר, הנציגים המקומיים שלנו".
"האלחוט – חלק מכמה חלופות של קישוריות וחיבוריות בארגון"
לדברי לואו, "המאפיין הבולט ביותר של העידן הנוכחי הוא שהאלחוט הפך להיות חלק מכמה חלופות של קישוריות וחיבוריות בקרב כל לקוח ארגוני. אלה 'נוגעים' ביותר ויותר רכיבים, מכשירים, חיישנים ומערכות IoT, ונדרשים לתשתית חזקה – ופה היתרון היחסי שלנו".
"במקביל", הוסיף, "יותר ויותר ארגונים נכנסים לעבודה בתצורת דור 5. מדובר בארגונים מכלל המגזרים, בהם ייצור, בריאות ותחבורה, והם מעוניינים לממש רשת תקשורת מתקדמת פרטית". "ראקאס", אמר, "פועלת בכל עולמות התקשורת, אף שהיא החלה את דרכה כחברת אלחוט, ושם היא מיקדה את מירב משאבי הפיתוח שלה – זו המורשת שלה. אנחנו שמים דגש על מתן חוויית גלישה נהדרת למשתמשים הסופיים, עם השקעה בציוד הטוב ביותר, שנותן מענה לצורך בגלישה באינטרנט בצורה האמינה והמהירה ביותר. המערכת של ראקאס נותנת שקט בכל נושא ניהול תשתית התקשורת, שנעשה באופן רציף וללא תקלות, תוך מענה לדרישות התקשורת התובעניות ביותר".
האתגרים התפעוליים והטכנולוגיים של מנהלי התקשורת
הוא ציין כי "מנהלי התקשורת ניצבים בפני אתגרים תפעוליים וטכנולוגיים: פשטות בשכבת הגישה – בין אם מדובר במתגי תקשורת חכמים, בעלי יכולות ניתוח ותוכנה; מיכון בכל מקום שבו ניתן להחליף תהליכים ידניים באוטומטיים; ומענה למחסור ההולך וגדל באנשי מקצוע מוכשרים".
"כדי לאפשר הגדרת מדיניות אבטחת מידע אחידה וניהול תהליך ההתחברות של משתמשים ומכשירי קצה בצורה אוטומטית, מאובטחת ומהירה לרשת האלחוט והרשת הקווית, פיתחנו את Cloudpath – פלטפורמת Network Access Control שמאפשרת הגדרה וניהול של מדיניות אבטחת המידע וגישה מאובטחת ומוצפנת לרשת הקווית והאלחוטית עבור משתמשים והתקנים דוגמת מחשבים ניידים, מסופונים, חיישני IoT, מצלמות, מכשירים סלולריים וטאבלטים. המערכת מציגה תמונת מצב מלאה של כל ההתקנים המחוברים לרשת, מנטרת אותם, שולטת על משאבי הרשת שאליהם יכולים המשתמשים לגשת, מתריעה על פרצות אבטחה וחוסמת משתמשים על פי המדיניות הארגונית", אמר לואו.
לסיכום הוא ציין כי "אנחנו עובדים בשילוב זרועות הדוק עם קבוצת גטר מזה עשור, ורואים בהם את הזרוע הארוכה שלנו בישראל. נמשיך להשקיע בישראל, לטובת העמקת החדירה שלנו בקרב לקוחות קיימים ורכישה של לקוחות ארגוניים חדשים, כדי שכולם יוכלו לנהל יותר רשתות – בפחות משאבים".
"בניגוד למתחרים, אנחנו נותנים מענה לכל ההיבטים"
יונתן חרוסט, מהנדס מערכות בכיר בראקאס, אמר כי "בניגוד למתחרים שלנו בתחום, אנחנו נותנים מענה לכל ההיבטים – ניהול כלל רכיבי הרשת, עבודה בענן ובאון-פרמיס, מיקוד בטכנולוגיות עתידיות דוגמת IoT וניתוח מעמיק. אנחנו ממצבים את עצמנו כספק פתרונות אלחוט קריטיים ללקוחות, וארגונים רבים בוחרים בנו בשל שיפור ביצועים, מענה למגוון רחב ומקיף של משתמשים, יכולת גידול בתעבורה וצמצום משך השיהוי". כך, אמר, "לאורך שנים אנחנו מספקים פתרונות לסביבות מורכבות ומאתגרות, כגון מוסדות חינוך ובתי חולים, ועושים זאת תוך צמצום מספר נקודות הגישה, ביצועים טובים יותר ו-TCO, עלות בעלות כוללת – נמוכה. לא רק אנחנו אומרים זאת, גם מבחן ביצועים שנערך על ידי ארגון צד ג' ניטרלי, Packet6, קבע כך".
"בסופו של יום", סיכם חרוסט, "ארגונים נדרשים לנראות, עם ניתוח מתקדם מבוסס בינה מלאכותית ויכולת לאתר תקלות עומסים ברשת – בזמן אמת וגם חצי שנה לאחור".
לדברי איריס אגם, מנהלת השיווק בקבוצת גטר, "בימים אלה אנחנו עורכים כנסים מקצועיים ללקוחותינו, במטרה להקנות להם ידע על מערכות האנליטיקה המתקדמות ועל החידושים שנכנסו בדור 5. גטר, נציגת ראקאס בישראל, רואה חשיבות רבה במתן פתרונות כוללים בתחום התקשורת במגוון רחב: תקשורת אלחוטית, תקשורת פיזית, אבטחת מידע ועוד".