יתרונות אחסון שרתים בחווה חיצונית מול אחסנה עצמאית בקומת המשרד
אחסנת המידע הדיגיטלי בשירותי ענן באמצעות חוות שרתים תופסת מקום של כבוד ונתח נכבד בשוק העבודה של היום.
הצורך בהצפנת מידע ואבטחתו במערך מגוון של גיבויים מסביב לשעון, טיפול ומניעה של נפילות מתח בשרתים, הפך את תחום חוות השרתים למבוקש יותר ולשם דבר ברמה הטכנולוגית. בתוך כך, חברות ומוסדיים החלו להבין את הפוטנציאל הגלום בתחום חוות השרתים –כנכס נדל"ני מניב נושא תשואה – ובנוסף את היתרון בניצול שטח יקר בקומת המשרד, לטובת עובדים נוספים או מרחב עבודה משותף, במקום אחסנה של שרתים.
עבודה מרחוק שינתה את חוקי המשחק
לפופולריות של חוות השרתים אחראים, בין השאר, השינויים המבניים והתפישתיים בעולם העבודה שהביאה עימה מגיפת הקורונה, אשר חשפה את החשיבות של הנגשת הדטה לעובדים בעבודה מרחוק, כתוצאה מאילוצים שונים. אנו נמצאים בתקופה שבה אנו עשויים להיאלץ לעבוד מרחוק ללא נוכחות פיזית במשרד, כך שבמידה ששרת החברה "נופל", אין מי שיוכל לטפל בכך והתוצאה היא פגיעה בפעילות העסקית בשל מניעת האפשרות לעבודה מרחוק.
בנוסף, חדרי תקשורת, מעבדים ושרתים עצמאיים של חברות, בדרך כלל מוזנים מלוח חשמל קומתי בודד, ומערכות single-line פשוטות ולא אמינות, שנוטות לחוסר יציבות לעיתים קרובות. בכל "נפילה" כזו, יש צורך להזעיק טכנאי, יחד עם נציג החברה, כדי לאתר ולתקן את התקלה, דבר הגוזל זמן יקר. יש לכך כמובן השלכות כספיות ותדמיתיות משמעותיות מאוד. המצב חמור אף יותר בתקופות של צורך בזמינות גבוהה ללקוחות וביתר שאת בתקופות של שפל כלכלי.
יתר על כן, בחזקת שרתי המחשבים בארונות הממוקמים בחדר בקומה המשרדית כרוכות גם עלויות חשמל, אחזקה ותפעול גבוהות מאוד לחברה. ואם לא די בכך אז החברה היא שצריכה לקחת אחריות ולטפל בכל הקשור לתחזוקה השוטפת של חדר השרתים – פעולות המזגנים ורמת הקירור, חיבורם למערכת בקרה וכדומה.
מנגד, אירוח בחוות השרתים החדשות כולל שירות מקיף והרמטי, הכולל יציבות ופעילות 24/7, כאשר גם במקרים חריגים של תקלות, זמני התגובה של הצוות הם מיידיים, לרבות טיפול, תחזוקה ומענה בשעות הלילה ומסביב לשעון.
היבט נוסף וחשוב לא פחות הוא הצורך בבדיקות הרצה תקופתיות (שאורכות לעיתים ימים ארוכים), שעלולות להשבית חלק מהעבודה השוטפת. לעיתים אף נוצר צורך בהרצה נוספת, דבר הפוגע באופן ישיר בהתנהלות החברה ובלקוחותיה. כמובן שבחוות שרתים כל אותן בדיקות הינן חלק בלתי נפרד מהשירות ומתבצעות תדיר וללא הפרעה.
אינפיניטי פארק רעננה
אחת מחוות השרתים הבולטות שנבנות בתקופה זו נמצאת בקמפוס התעסוקה – אינפיניטי פארק רעננה – המוקם בימים אלה בצומת רעננה, כפר סבא דרום. מדובר בפארק התעסוקה הראשון בארץ שצפוי לשלב חוות שרתים כחלק אינטגרלי מהפרויקט.
בהקמת חוות השרתים השקיעו יזמיות הפרויקט, ריט 1 וס.ע.ן זהב כ-110 מיליון שקל, ויציעו שירותי שמירה ואבטחת מידע לחברות וארגונים באזור המרכז והשרון, כמו גם לחברות המאכלסות את הפארק.
חוות השרתים תשתרע על פני שטח של כ-1,000 מ"ר, ותכיל מקום אחסון רב ביתירות ובסטנדרט גיבוי של מעל ל-Tier3.
יתרונה של החווה הוא בכך שהיא מאוישת לאורך כל שעות היום, ובנויה כ-ממ"ד מתחת לפני הקרקע, במעטפת בטון מאסיבית ודלתות פלדה. תכנון זה מבטיח רמת שרידות גבוהה והגנה מפני איומים חיצוניים.
דגש מיוחד ניתן לנושא התשתיות בחדר, אשר תוכננו ונבנו ברמת יתירות מלאה של 2n, הן במערכות האלקטרומכניות והן בקווי ההולכה, כלומר – החל ממערך המתח הגבוה וכלה בשקעי ה-PDU, שמשרתים את הארונות עצמם.
עם סיום עבודות ההקמה נמצא הפרויקט בשלבי אכלוס מתקדמים, כאשר יתרון משמעותי נוסף הוא בתכנון המודולרי המוצע – כלומר, קיימת אפשרות והתרחבות עתידית עבור ארבעה מודולים, עבור אירוח של עד 1,200 ארונות, ואף יותר במידת הצורך.
בשלב הראשון יכלול החדר שטח בן כ-650 מטר מרובע של רצפה לבנה נקייה, עם יכולת לאכלס כ-300 ארונות IT במרווחים מלאים של 1.20 מטר בין שורות ופרוזדורי תפעול מרווחים. החדר נבנה להספק של 5KW לארון IT, אבל עם יכולת להגדלת הספק ללא צורך בהגדלת השטח הלבן במידה ויידרש.
פרויקט "אינפיניטי פארק" רעננה יכלול 150,000 מ"ר בשלושה מבנים, ביניהם המגדל הגבוה ביותר באזור השרון ולצידו קמפוס אמדוקס לשעבר, שעתיד לעבור שיפוץ מסיבי לשם הפיכתו לבניין מודרני, כולל פטיו ענק של coworking לרווחת עובדי המתחם.
המסחר ישתרע על שטח של 10,000 מ"ר' המיועדים לבילוי ופנאי' ויכלול בין השאר, חדר כושר, מלון עסקים ומיני אמפי, לצד שישה דונם של פארק אורבני, הנושק לתחנת רכבת ישראל.