הקורונה מאיצה את הטרנספורמציה הדיגיטלית ואבטחת הענן
תעשיית ההיי-טק היא אחת היחידות שלא כשלו בתקופת הקורונה, והדבר ממחיש את חשיבותה של הטכנולוגיה בתקופה זו ● במחקר שביצעה טרנד מיקרו חשפו מנהלי החברות את נקודות הכאב המשותפות שלהן, ובראשן הקושי לזהות ולהגיב לאיומים מתקדמים
טרנד מיקרו, המובילה באבטחת ענן, קיימה השבוע את כנס Cloudsec השנתי, שהיה אחד האירועים הגלובליים המקוונים הגדולים ביותר השנה, בהשתתפות מעל 10,000 מומחים מרחבי העולם. כנס CloudSec מתקיים כבר במשך עשור, והוא כלל מעל 250 הרצאות מרכזיות ומפגשים טכנולוגיים עם בכירים בתעשייה העולמית.
אווה צ'אן, מנכ"לית טרנד מיקרו העולמית ואחת הנשים הוותיקות והמובילות בעולם זה, שיתפה בכנס את סודות אבטחת הסייבר בימי הקורונה. לדבריה, "טרנד מיקרו קיימת 33 שנים, שבמהלכן העולם עבר את השינוי הדיגיטלי – החל מהשימוש במחשב האישי וכלה בענן. העולם שבו אנחנו חיים הוא היפר מקושר – כל מה שאנחנו משתמשים בו מקושר זה לזה. כדי להנהיג צריך את האסטרטגיה הנכונה. האסטרטגיה שלנו מורכבת מהסתכלות על התשתית, על השינוי בהתנהגות המשתמשים ועל השינוי באיומים. בעקבות כך ביצענו שינוי מחברת תוכנה לספקית תוכנה כשירות (SaaS). אנחנו מתאמים בין כל שכבות האבטחה ומשתמשים גם בבינה מלאכותית, בכוח של הענן ובלמידת מכונה. טרנד מיקרו פועלת בשילוב בין חוכמה (מהנתונים שהפתרונות שלה מפיקים), אומץ (בהחלטות ובמימוש שלהן מול הלקוחות) ואמפתיה (לסיפורי ההצלחה ולבעיות של הלקוחות)".
מהם הנושאים החשובים במחשוב הארגוני בתקופת הקורונה?
לקראת הכנס השנתי פרסמה טרנד מיקרו סקר ולפיו ל-79% מהמשתתפים בו הטרנספורמציה הדיגיטלית ואבטחת הענן הם הנושאים החשובים בעיניהם בתקופה זו של מגפת הקורונה. אחריהם בדירוג נבחר תחקור האיומים והחולשות על ידי 62% מהמשתתפים ולאחר מכן – הסיכונים והעמידה בחוקים ובתקנות (49%). במחקר השתתפו 2,064 מנהלים עסקיים ומנהלי IT מהמזרח התיכון, אפריקה ואסיה פסיפיק.
יעל טרויכין, מנהלת פעילות טרנד מיקרו בישראל, אמרה כי "תוצאות המחקר לא מפתיעות, לאור העובדה שחברות האיצו את פרויקטי הטרנספורמציה הדיגיטלית וההגירה לענן בעת שהקורונה פוגעת בעבודה השיתופית של עובדים, בפריון ובתוצאות העסקיות של ארגונים בתחומים מגוונים. כדי לשרוד בעת הזו נדרשים חדשנות ואימוץ של טכנולוגיות חדשות".
הבעיות המשותפות: הקושי לזהות איומים והמחסור במיומנויות בטיפול בהם
החברות חשפו במחקר גם את נקודות הכאב המשותפות שלהן, ובראשן הקושי לזהות ולהגיב לאיומים מתקדמים, שצוין על ידי 32% מהמשתתפים. כן נחשף המחסור המתמשך במיומנויות בתחום האבטחה, שצוין על ידי 32% כחמור, לאור העובדה שהמתקפות הופכות למתוחכמות יותר ותפעול האבטחה מורכב יותר. בין האתגרים הנוספים שצוינו: אוטומציה וקונפיגורציה נכונה (31%), המאבק להשיג תקציבים נוספים לאבטחת סייבר (28%), השגת נראות מקיפה של האיומים על כל המרחב הארגוני (26%) והצורך הבלתי פוסק להצדיק השקעות באבטחת סייבר (25%).
לדברי טרויכין, "2020 היא שנה מלאת אתגרים גדולים עבור ארגונים, אך מצד שני, הם מממשים את הפוטנציאל הדיגיטלי שלהם. בכנס CloudSec העלינו על נס את החברות הללו ואת הישגיהן בתהליך הטרנספורמציה הדיגיטלית. תעשיית ההיי-טק היא אחת היחידות שלא כשלו בתקופת הקורונה, והדבר ממחיש את חשיבותה של הטכנולוגיה במערכות התפעול העסקיות".