תוכן שיווקי

לארוג את המידע

בעידן של ניהול מערכות מידע רבות ומורכבות, יש צורך בכלים שמסייעים לעשות סדר ולחסוך זמן וכסף ● גארת' וינסנט, סגן הנשיא ומנכ"ל אזור EMEA ב-Talend, המספקת כלי ייחודי שמבוסס על רעיון ה-Data Fabric - אחד מעשרת הטרנדים הטכנולוגיים של ניתוח נתונים ל-2019, מדבר על האתגרים והפתרונות

16/11/2020 11:59
גארת' וינסנט, סגן הנשיא ומנכ"ל אזור EMEA ב-Talend. צילום: יח"צ

מה זה Data Fabric?
"מדובר בסביבה אחת בעלת ארכיטקטורה אחידה, שמציעה שירותים וטכנולוגיות שמסייעים לארגונים לנהל את המידע שלהם. מטרת העל של ה-Data fabric היא למקסם את ערך המידע ולהאיץ את הטרנספורמציה הדיגיטלית, ובכך לשפר קשרי לקוחות, לעמוד ברגולציות ולייעל את שרשרת האספקה".

מה בעצם הבעיה בשיטה הישנה?
"כ-75% מהארגונים משתמשים בשישה כלים או יותר לשילוב המידע, וכמות הדטה ומקורותיו ממשיכים לגדול, וכך גם הקושי לנתח, לעבד ולהפיץ. ארגונים מבקשים לצרוך את הנתונים לאחר שעובדו ושולבו במערך הידע הארגוני בזמן קצר ככל האפשר. מומחי דטה שכיום עובדים עם מספר כלים מיושנים מעבירים כ-75% מזמנם על משימות שאינן עיבוד מידע, ודבר זה מקשה על יכולתם של ארגונים להפיק את המירב מהמידע שנמצא ברשותם בזמן קצר ולהתחרות בשוק מאתגר ומשתנה. נוסף על כך, הכלים מהדור הקודם מגבילים את הארגונים, מכיוון ששיטת התמחור הנהוגה הינה שככל שיש יותר מידע, כך העלות גבוהה יותר. השיטה הזו מייקרת את התהליך פי 10 לעומת השימוש בפתרון דוגמת זה של Talend".

מהם האתגרים שעומדים בפני ארגונים, בהיבט שבו אנחנו מדברים, בעידן הדיגיטלי?
"כיום יש יותר מידע מאי פעם. ישנם יותר בייטים של מידע מאשר כוכבים בשמיים וכמות המידע מכפילה את עצמה מדי שנתיים. הסתמכות יתר על תוכנות כשירות (SaaS) מאלצת צוותי מערכות מידע לשלב יותר מ-100 תוכנות ובכך מרוקנת, הלכה למעשה, את המשאבים. מאחר שהנדסת המידע אינה יעילה, עסקים נוטים לא למצוא את המידע שהם מחפשים. רק 37% מסך הנשאלים אומרים כי החלטות הארגון הן באיכות ובמהירות גבוהות".

מדוע יש צורך באימוץ שיטות חדשות לניהול מידע?
"שיטות חדשות לניהול מידע מעלות את רווחי הארגונים באופן ברור, על ידי קבלת החלטות טובות ומהירות יותר, פיתוח של מוצרים טובים יותר ושיפור חוויית הלקוחות. כמו כן, הן מוזילות עלויות באמצעות ייעול עסקי ומורידות את הסיכון לעבור על כללי הרגולציה.

מחקר של גרטנר הראה שארגונים מוציאים פי 20 על בניית מודלים של בינה מלאכותית ופתרונות אנליטיקה (כ-190 מיליארד דולר ב-2019) מאשר על אינטגרציה, שלמות ואיכות נתונים (כ-9.8 מיליארד). כתוצאה מכך, המידע שאתו הם עובדים איננו שלם ומטויב, ומרבית פרויקטי האנליטיקה נכשלים. כדי להתייעל, על ארגונים לשנות את הפרדיגמה של קליטת הנתונים, טיובם, תיקנונם והפצתם למערכות הדיגיטל והאנליטיקה. דרוש כאן פתרון איכותי, כוללני והוליסטי, וזה בדיוק מה שה-Data Fabric מציע".

Talend

Talend

איך קונספט ה-Data Fabric של Talend יכול לסייע לארגונים?
"שילוב ה-Data fabric יעזור להם להעמיד סביבה אחת, המאפשרת גישה ואיסוף של כל המידע, מבלי להתחשב במיקומו וכיצד הוא מאוחסן, ובכך להיפטר מאיי המידע החבויים ביחידות השונות בארגון. ה-Data fabric של Talend הוא היחיד שמאפשר שילוב מידע, אמינותו ושליטה עליו בפלטפורמה אחת, כך שכל האספקטים של העבודה מפושטים ומאוחדים. הגישה הייחודית וההוליסטית היא זו שגם מאפשרת את ה-Talend Trust Score, שמנתח ברגע את האיכות והאמינות של המידע שהופץ לארגון. באמצעות Talend, משתמשים יכולים להבין, למדוד ולשפר את אמינות המידע הארגוני במהירות".

יוסי רודריק, מנכ"ל קבוצת UCL ומייסד Aqurate, המפיצה הבלעדית של Talend בישראל, סיפר על היתרונות של הפתרון הייחודי שמציעה החברה: "פלטפורמת Data Fabric שונה מכל הפתרונות האחרים במגרש זה. הפלטפורמה תומכת בכל מחזור החיים של הדטה – החל משלב קליטת הנתונים (מכ-2,000 מקורות שונים), והמשך במנגנוני טיוב ראשוני והכנת הנתונים באמצעות בינה מלאכותית, טיוב נתונים רובסטי והפצת הנתונים גם במקוון (ESB) וגם באצווה (ETL). כל זה מבוצע בחלון ניהול אחד של המפתח, בנוסף לקטלוג נתונים רובסטי".

aQurate

aQurate

"תכונה ייחודית נוספת היא שהפלטפורמה מחוללת קוד קריא ולא דורשת שרת ריצה ייעודי – דבר המפשט את ניהול הקוד, ההפצה והיישום. התמחור של הפלטפורמה מתבסס על כמות מפתחים בלבד ומשחרר את הארגונים לפעול באופן לא מוגבל מבחינת כמות השרתים וכמות המידע. מכיוון שהפיתוח וההרצה מתאפשרים בסביבת המחשב האישי של המפתח, הרי שרישיון של שלושה משתמשים בו זמנית יכול לשרת יותר מ-20 מפתחים במקביל", הוסיף.

רודריק אמר כי "החברה משקיעה רבות במחקר ופיתוח, כך שהמוצר תמיד יהיה הראשון שיתמוך בטכנולוגיות ובארכיטקטורות החדשות, שצצות חדשות לבקרים. בנוסף, קיימים מנגנונים המאפשרים הסבה של קוד שנוצר בכלים ישנים יותר של יצרנים שונים".

אירועים קרובים