חניכי מכבי העולמית שהגיעו ארצה בקורונה זכו ב-25 אלף דולר בתחרות סטארט-אפים
יומיים אחרי שהגיעו חניכי מכבי תנועה עולמית החל הסגר ותוכנית הסטארט-אפים ISE נאלצה להשתנות ● CloudEdge, שותפת זהב של מיקרוסופט בישראל, הטמיעה את פלטפורמת טימס בתנועה כדי לסייע למשתתפים, שסיימו באירוע לייב עם 2,400 צופים
כתב: הילל יוסף.
"יומיים לפני הסגר שנכפה בשל מגפת הקורונה הגיעו ארצה 36 חניכים להשתתף בתוכנית חינוכית-ציונית בארץ, שארגנה מחלקת תוכניות לישראל של מכבי תנועה עולמית. בשל המצב, נדרשנו לעשות שינויים בתוכנית. פלטפורמת טימס של מיקרוסופט (Microsoft Teams), שאותה הטמענו, סייעה לנו רבות לעמוד באתגרי התקופה והביאה להצלחת התוכנית", כך אמר רואי הסינג, מנכ"ל המכביה.
מכבי תנועה עולמית הינה תנועה ציונית יהודית ספורטיבית, שהוקמה לפי חזונו של מקס נורדאו, הוגה רעיון יהדות השרירים, בנאומו בקונגרס הציוני השני בבזל ב-1898, והיא קרויה על שם יהודה המכבי. התנועה נוסדה ב-1921 ומונה כיום כ-450 אלף חברים בכ-400 מועדוני מכבי ביותר מ-65 מדינות. היא פועלת להעמקת הזהות היהודית-ציונית של יהודי התפוצות, באמצעות פעילות חברתית-תרבותית-חינוכית שוטפת וטיפוח פעילות ספורטיבית. אירוע השיא של התנועה, אחת לארבע שנים, הוא ארגון המכביה, שנדחתה בעקבות הקורונה ל-2022, ובין יתר הזרועות שלה ניתן למנות את מכבי צעיר ומכבי ישראל.
לדברי שינט בר-לבב, מנהלת דסק תוכניות לישראל ואמריקה הלטינית של התנועה, "במסגרת הפעילויות החינוכיות שלנו מגיעות משלחות הכוללות את חברי התנועה, בני נוער, אך לא רק – לארץ. עד לפני שנתיים, התוכניות היו קשורות לפיתוח והכשרת מנהיגות".
"לפני שנתיים", אמרה, "הגיעה קבוצת סטראט-אפיסטים צעירים מארגנטינה. חברנו לרשות החדשנות ופיתחנו יחד את תוכנית ISE (ר"ת Israel Start Up Experience), שבמסגרתה המגיעים לארץ נחשפים לפיתוח חברות הזנק, וגם עובדים בחברות היי-טק בישראל. הבנו כי אף שעולמות התוכן שלנו טובים – הם לא פונים לכלל הקהל הייעודי, מעבר לתחומי הליבה שלנו, שהם ספורט וחינוך".
בר-לבב ציינה כי "הבנו שניתן לחבר גם קהל יהודי צעיר, שלא עוסק בספורט, לישראל, בשל היותה סטארט-אפ ניישן. לטובת זה חברנו לדורון שמחי, יועץ אסטרטגי לסטארט-אפים, חדשנות ובניית מודלים עסקיים לפיתוח תכנית ממוקדת ליזמות וחברות הזנק. הפיתוח התמקד בשני ורטיקלים: האחד – הרצאות ידע של 20 מרצות ומרצים, בכירי תעשיית ההון-סיכון בישראל, סביב האקו-סיסטם הלוקאלי, והשני – הרצאות מעשיות והכרת הכלים שכל סטארט-אפיסט צריך, כמו תוכנית עסקית, מצגת משקיעים, וואן פייג'ר, פיץ מנצח וסדנאות הכנת סטורי טלינג משכנע לתחרות הסיום.
"בתקופת הקורונה", המשיכה, "נדרשנו לעשות שינויים בתוכנית של החניכים, שכאמור, הגיעו ארצה יומיים לפני הסגר. שינינו את התכנים והתאמנו אותם כך שיועברו בלמידה מרחוק. הטמענו את מיקרוסופט טימס – פלטפורמה ייעודית מבוססת צ'טים, המאחדת כלים, שיחות, תכנים ואנשים לקבוצות עבודה, שתורמות להגברת הפרודוקטיביות. טימס מעניקה אפשרויות לקידום שיתוף פעולה לארגונים וחברות בכל הגדלים, וכך נוכחנו גם במקרה שלנו. בחרנו בפלטפורמה זו מפני שהיה לנו חשוב שהתכנים יהיו בתוך פלטפורמה מאובטחת, שעומדת בסטנדרטים הגבוהים ביותר".
היא הוסיפה כי "פיתחנו מודול להקמת סטארט-אפים ובסיום הפרויקט הציגו הקבוצות את התוצרים שלהן בסגנון תוכנית הטלוויזיה הכרישים – מול אודי רקאנטי, וחמישה אנשי עסקים נוספים בכירים וחברים בהנהלת מכבי תנועה עולמית. האפליקציות שפותחו היו בתחומי הבריאות, הסיוע לקהילה והמדיה החברתית".
"בנינו אולפן בכפר המכביה וערכנו שידור אינטרנטי של התחרות", ציין הסינג. "הקבוצה שניצחה זכתה בפרס על סך 25 אלף דולר ותיכנס לתוכנית Microsoft for Startups. מתוך שש הקבוצות שהתחרו, הזוכה הייתה קבוצה בשם ספליט, שפיתחה אפליקציה להזמנת מנות ולתשלום בעולם המסעדנות, והיא מייתרת את הצורך במלצר".
לסיכום, הוא אמר כי "התחלנו להשתמש בטימס ובעקבות ההצלחה בימי משבר הקורונה, אנחנו מתכננים להרחיב את השימוש בה. צוותי מיקרוסופט ישראל סייעו לנו ונמשיך להסתייע בהם. במסגרת חגיגות ה-100 של התנועה וכהכנה ל-100 השנים הבאות, נמשיך להטמיע מערכות טכנולוגיות שיסייעו לנו להיות רלוונטיים לעולם היהודי בתפוצות ונחבור לשותפים מובילים בתחום, דוגמת מיקרוסופט. זאת הזדמנות טובה להודות למיקרוסופט ומנהליה על הסיוע הרב בהצלחת התוכנית והפרס המכובד".
אושרי דהן, מנהל תחום 365 ב-CloudEdge, ציין כי "התחרות שודרה באמצעות שידור חי, Live Event, על גבי מיקרוסופט טימס, וצפו בה יותר מ-2,400 משתתפים מרחבי העולם".
לדבריו, "אנחנו שותף זהב של מיקרוסופט ישראל. ליווינו את האירוע בהיבטים הטכנולוגיים שלו, לרבות הקמת הסביבה בזמן מהיר, תפעול בזמן אמת ומתן דו"חות, שאפשרו לנתח את תוצאות השידור וכן את אחוזי הצפייה – לטובת תכנון אירועים עתידיים. הפעילות אפשרה שיתוף פעולה בין המשתתפים ממקומות שונים בעולם, וזאת כחלק מהתחרות, וכן דיון של השופטים על גבי הפלטפורמה – באופן מרוחק".