קוואלקום רכשה את דיזיין ארט הישראלית תמורת כ-140 מיליון דולרים

דיזיין ארט עוסקת בתכנון מודמים ומערכות של תאי תקשורת קטנים עבור תחנות בסיס סלולריות ותשתיות תמסורת אלחוטית מהירה ● מקוואלקום נמסר, כי המניע לרכישה הוא המשך הנסיקה של צריכת הנתונים הניידים, עקב השימוש הנרחב בטלפונים חכמים והדרישה ההולכת וגוברת מצד הצרכנים לתוכן עשיר בכל מקום שבו הם נמצאים

רוצה לכבוש עוד שוק. קוואלקום

קוואלקום (Qualcomm) רוכשת את דיזיין ארט (DesignArt Networks) הישראלית – כך הודיעה החברה בסוף השבוע. היקף העסקה לא נמסר לפרסום, אולם גורמים בשוק העריכו אותו ב-130-140 מיליון דולרים.

דיזיין ארט עוסקת בתכנון מודמים ומערכות של תאי תקשורת קטנים עבור תחנות בסיס סלולריות ותשתיות תמסורת אלחוטית מהירה. החברה מספקת מוצרי מערכת-על-שבב (SoC) ומוצרי תוכנה המאפשרים פיתוח תחנות בסיס, שמיועדות להתקנה בתוך בתים ומבנים ובחוצות של תאי תקשורת קטנים וראשי רדיו מרוחקים. אלה מאפשרים למפעילים סלולריים להרחיב את קיבולת תקשורת הנתונים של הרשתות שלהם. הטכנולוגיה של דיזיין ארט משלבת גם תמסורת אלחוטית בקו הראייה ושלא בקו הראייה, על מנת לצמצם את העלויות של פריסה חיצונית של תאי תקשורת קטנים.

החברה הנרכשת הוקמה על ידי ברק עוז, המנכ"ל, אסף טובול ואבישי מור, והיא גייסה במהלך פעילותה 30 מיליון דולרים. מטה החברה ממוקם ברעננה.

מקוואלקום נמסר, כי המניע לרכישה הוא המשך הנסיקה של צריכת הנתונים הניידים, עקב השימוש הנרחב בטלפונים חכמים והדרישה ההולכת וגוברת מצד הצרכנים לתוכן עשיר בכל מקום שבו הם נמצאים. כתוצאה מכך, ספקי השירות דורשים פתרונות מעשיים וחסכוניים להגדלת הקיבולת של תשתית הרשת הסלולרית שלהם. העלות הגבוהה והזמינות המוגבלת של תדרי שידור ברישיון הופכים את השימוש בתאי תקשורת קטנים לגישה יעילה להשגת תוספת הקיבול הדרושה, על ידי שימוש חוזר מוגבר בתדרים הקיימים.

"דיזיין ארט ומוצריה ישפרו ויאיצו את המיזמים שלנו להגברת הקיבולת והכיסוי ברשתות למכשירים ניידים", אמר קרייג באראט, נשיא Qualcomm Atheros. "המפעילים יכולים לשפר במידה משמעותית את חוויית המשתמש ברשתות ביתיות, ארגוניות וחיצוניות, על ידי התקנת תאים סלולריים קטנים ורשתות מעורבות יעילות".

במסגרת הרכישה תוסיף קוואלקום את פתרונות ה-LTE והתמסורת של דיזיין ארט להיצע הפתרונות הקיים שלה, שכולל טכנולוגיות תחנות בסיס של תאי תקשורת קטנים. זאת, בנוסף לפתרונות משלימים של חיבוריות את'רנט, Wi-Fi ורשת אופטית פסיבית (PON). היצע פתרונות זה יאפשר ללקוחות קוואלקום, שהם יצרני פתרונות רשתיים ומפעילים, ליהנות משילוב יעיל של טכנולוגיות תאי תקשורת קטנים ו-Wi-Fi ומאפשרויות שונות של תמסורת אלחוטית וקווית, לתמיכה בהתרבות המהירה של תאי תקשורת קטנים בתוך מבנים ובחוץ, שמספקים כיסוי וקיבולת היכן שאלה נחוצים.

קוואלקום עוסקת בעולם הטכנולוגיות הניידות של הדור השלישי והדור הבא. החברה קיימת יותר מ-25 שנים והשנה היא מציינת 20 שנות פעילות בישראל. מרכז הפיתוח העיקרי של החברה בארץ ממוקם בחיפה ומשתייך לחטיבת השבבים, החטיבה הגדולה ביותר בקוואלקום, שמשווקת מאות מיליוני שבבים בשנה. הסניף הישראלי שלה מונה 270 עובדים, רובם מהנדסים בוגרי הטכניון. יש לחברה קרן השקעות הפעילה גם בישראל. קרן זו מיועדת להשקעה בחברות טכנולוגיות בתחומים הנושקים לעיסוקי החברה. בין השאר, השקיעה קוואלקום בפנורמיק פאואר (Panoramic Power) , סטארט-אפ ישראלי הפועל בתחום הקלינטק, שייצג את ישראל בשלב הגמר של תחרות SmartCamp של יבמ (IBM), לפני יותר משנה. פנורמיק פאואר מפתחת פתרון זול לניטור צריכת החשמל המדויקת ברמת המעגל החשמלי הבודד. כן היא השקיעה ב-ווייז (Waze) – רשת חברתית לנהגים ומפות במיקור המונים.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים