גרטנר: הודו וסין הן עדיין המובילות במיקור-חוץ; ישראל רק במקום החמישי בקרב מדינות EMEA

חברת המחקר קבעה מיהן 30 המדינות המובילות בתחום שירותי מיקור חוץ ב-2008 - וישראל ביניהן ● המדינות שהודחו מרשימת ה-30: צפון אירלנד, סרי לנקה, טורקיה ואורוגוואי ● תפסו את מקומן ברשימה: מצרים, מרוקו, פנמה ותאילנד ● גרטנר: "מדינות כאירלנד, ישראל ודרום אפריקה, מציעות יכולות שפה בשל האיכות והכמות של דוברי השפה האנגלית"

בראש טבלת 30 המדינות הדומיננטיות בתחום שירותי מיקור-חוץ, הודו נמצאת מובילה ובלתי מעורערת. לצידה, כצפוי, נמצאת סין כמדינה בעלת הפוטנציאל הגדול ביותר בתחום. וישראל? רק במקום החמישי מתוך המדינות באזור אירופה, המזרח התיכון ואפריקה (EMEA). נתונים אלה ואחרים עולים ממחקר חדש שפרסמה השבוע גרטנר, שבחנה את התאמתן של 72 מדינות לשמש כאתרי מיקור-חוץ.

על פי חברת המחקר, מדינות כאירלנד, ישראל ודרום אפריקה, מציעות יכולות שפה בשל האיכות והכמות של דוברי השפה האנגלית. עם זאת, מדינות אחרות כמרוקו, רומניה, צ'כיה, פולין והונגריה – קיבלו נקודות הודות לזמינות של שפות אלטרנטיביות העונות על הצרכים של מספר ההולך וגדל של קונים מיבשת אירופה.

הניתוח של גרטנר הראה שהאופי הדינמי של השוק בא לידי ביטוי השנה, ויש היום מספר מדינות המצליחות למצב עצמן כחלופות אמינות טובות למדינות ה-BRIC (ברזיל, רוסיה, הודו וסין). כך, ארבע המדינות שעזבו השנה את רשימת השלושים המובילות הן צפון אירלנד, סרי לנקה, טורקיה ואורוגוואי. הארבע שתפסו את מקומן ברשימה הן מצרים, מרוקו, פנמה ותאילנד.

התעניינות נכבדה במיקומי nearshore היתה גורם מפתח, וכך גם מיומנויות שפה, תאימות תרבותית, אזורי זמן וזמני נסיעה – קבעה גרטנר. מדינות דוברות צרפתית, כך על פי חברת המחקר, מגדילות את כמות העבודה המתבצעת במיקור חוץ והן נוטות, באופן טבעי, לחפש לעצמן מדינות דוברות צרפתית, כדוגמת מרוקו. יתרונות ה-nearshore של מצרים ושל פנמה, ויתרונות העלות של תאילנד, מהווים גם הם שיקולים חשובים.

בחלוקה לפי לאזורים, מצויות ברשימה ביבשת אמריקה, הארצות: ארגנטינה, ברזיל, קנדה, צ'ילה, קוסטה ריקה, מקסיקו ופנמה. באסיה/פסיפיק: אוסטרליה, סין, הודו, מלזיה, ניו זילנד, פקיסטן, הפיליפינים, סינגפור, תאילנד ווייטנאם. באזור EMEA: צ'כיה, מצרים, הונגריה, אירלנד, ישראל, מרוקו, פולין, רומניה, רוסיה, סלובקיה, דרום אפריקה, ספרד ואוקראינה.

ברשימה מופיעות רק שבע מדינות מאזור אמריקה, אולם המדינות הללו הולכות וצוברות פופולאריות והן אטרקטיביות במיוחד עבור השוק הגדול ביותר שרוכש שירותי מיקור-חוץ, כלומר ארה"ב. בפרמטר השפה רק קנדה דורגה כ-"מצוינת" (עם אנגלית וצרפתית כשפות אם), אבל מדינות אמריקה הלטינית מצליחות יותר ויותר למנף את הספרדית המדוברת שם כיתרון בארה"ב, כיוון שיותר ארגונים היום דורשים מהספקים שלהם את ידיעת השפה הספרדית לצורך תקשורת עם העובדים המרובים הדוברים ספרדית כשפת אם.

"מדינות כמו מקסיקו, פולין ווייטנאם ממשיכות לחזק את מעמדן מול החלופות המובילות, ומדינות אחרות אפילו הצליחו להידחק לתוך רשימת שלושים המובילות. המשבר הכלכלי הנוכחי מעניק למדינות הללו הזדמנות לחזק את עצמן, כתוצאה מההתמקדות של ארגונים רבים במיטוב עלויות", אמר איאן מאריוט, סגן נשיא למחקר בגרטנר.

"במהלך 12 החודשים האחרונים היינו עדים לפעילות משמעותית במדינות רבות, שמטרתה לגבש או לחזק את מיצובן כאתרים מובילים לשירותי מיקור-חוץ", אמר מאריוט. כתוצאה מכך, ארבע מדינות הוצאו מרשימת השלושים המובילות וארבע אחרות, שהיו מחוץ לרשימה רק לפני 12 חודשים, תפסו את מקומן. "אין משמעות הדבר שהארבע שהוחלפו לא סיפקו ביצועים טובים השנה, אלא שהאופי הדינמי של השוק זיהה התקדמות משמעותית אצל הארבע החדשות", הסביר מאריוט.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים