אופטימיות זהירה
"המצב הוא כמו בקרב. ובקרב צריך להיות רגוע, ערני ולהגיב נכון, פעמים רבות בניגוד לאינסטינקט", אמר אחד מהמשתתפים בפאנל יחסי-ספק-לקוח בכנס בבולגריה ● האמנם?
בפאנל יחסי ספק-לקוח, אחד מהפאנלים שנערכו במסגרת כנס המנמ"רים והמנכ"לים C3 בבולגריה, הציג לירון ברוורמן מטלדור את פרשנותו למציאות: "המצב הוא כמו בקרב. ובקרב צריך להיות רגוע, ערני ולהגיב נכון, פעמים רבות בניגוד לאינסטינקט"
ואכן, הכנס של המנמ"רים והמנכ"לים בבולגריה, היווה סוג של תגובה המנוגדת לאינסטינקט. במקום שהמנמ"רים והמנכ"לים יבכו זה על כתפו של זה, כפי שאפשר היה לצפות לאור המציאות שנוצרה – הסתיים הכנס באווירה של אופטימיות זהירה. משמע, מתחילים לראות אור בקצה המנהרה, אבל הדרך עדיין ארוכה ומסוכנת.
הראשון שנתן את קריאת הכיוון לכך היה ברוך גינדין, מנכ"ל גרטנר המזרח התיכון. גינדין צפה בסוף המצגת שלו, כי תחילת התאוששות תגיע דווקא משוק המחשבים האישיים, שוק שספג את אחת הירידות החזקות במכירות. גינדין נימק את דבריו בציינו, כי נתוני הבנק עולמי בחודשים האחרונים מלמדים על יציבות מסויימת. בשל כך, צפוי שהייצור התעשייתי ברחבי העולם יושפע מממנה, לצד היוזמות של ברק אובאמה, נשיא ארצות הברית, להתנעת הכלכלה האמריקנית.
אם הצריכה תתחיל לגדול, או אז צפוי גידול בביקוש למחשבים ולמוצרי חומרה. זה צפוי לקרות בסוף 2009, עודד גינדין את המשתתפים. אבנר שטראוס, מנכ"ל שטראוס אסטרטגיה, המשיך קו זה, וציין כי לא הכל שחור. רוצה לומר, המיתון פגע באופן לא שווה במגזרים השונים בענף. עם זאת, שטראוס שב והזהיר את המנמ"רים שיש לבחון את היציבות הפיננסית של הספקים. חלפו הימים בהם היו ענקי מיחשוב בעולם, שלגביהם מושגי "קריסה" לא היו קיימים.
בשוק יש רחשים רבים על בעיות פיננסיות של ספקים מסויימים, שחלקם אינם חייבים בדיווח לציבור. לא מכבר שמענו על הקשיים של חברת קסור, שלא הצליחה לשרוד את המשבר, והותירה חובות רבים אחריה. מנגד, בפאנלים שנערכו במסגרת הכנס, הפתיעו חלק מהמנמ"רים ואמרו, כי תקציב ה-IT שלהם לא נשחק לגמרי. נכון, הם צריכים להתייעל, כמו כל הארגון, אבל תקציבי ההשקעות לא נעלמו. אלו תקציבים שיגיעו בקרוב לספקים, ועבורם זו בהחלט בשורה טובה.
יעקב רבינוביץ', מנמ"ר תנובה, אמר, כי אל לארגונים להיכנס להיסטריית קיצוצים, כזו שתפגע ביכולת שלהם לתת מענה לאתגרי ה-IT שיגיעו ביום שאחרי המשבר. רבינוביץ' צודק. לאף אחד בכנס לא היה ספק שהמשבר הזה צריך להסתיים, ועל פי כל הסימנים הוא יסתיים מהר יותר מכפי שחשבו.
כרגע אנחנו נמצאים בשלב שבו כולם הפנימו את העובדה שיש משבר, ומתחילים להתנהג בהתאם. איציק כהן, לשעבר סגן בכיר לחשב הכללי במשרד האוצר, הזכיר לכולם כי בממשלה יש תקציבים בהיקף של יותר מחצי מיליארד שקלים, שמיועדים למכרזים מוקפאים. אלה טרם שוחררו בגלל המשבר הפוליטי, הבחירות וגם בגלל המיתון. הוא קרא לממשלה לחזור על המהלך שעשתה במיתון הקודם, אז הזרימה פרויקטים ומכרזים לשוק, מהלך שהביא להתאוששות ענף ה-IT.
בפאנל יחסי ספק-לקוח הייתה האווירה יחסית רגועה. זאת, אחרי שיום קודם, קרא אחד המנמ"רים לפתוח מחדש את כל החוזים עם הספקים. משתתפי הפאנל הסכימו ביניהם שחייבים להמשיך בדיאלוג שוטף, להבין את צורכי אחד השני, לא להתבייש לבקש הוזלת תעריפים. מנגד, הספקים צריכים להפסיק לדבר על שיתוף הפעולה עם המנמ"רים – ולהתחיל לעשות משהו.
הנטוורקינג המעולה שעשו המנמ"רים והספקים, בלט לעין: בין ההרצאות, בארוחות המשותפות ובטיול המשותף ביום שבת לכפרים בבולגריה. כל המשתתפים חזרו מהכנס מרוצים מהחוויה, לא מעטים עם כרטיסי ביקור שיובילו כנראה לכמה עסקאות טובות. ואם מישהו חיפש סיבה טובה יותר למסורת המוצלחת של כנס המנמ"רים והמנכ"לים השנתי – אז הוא מצא אותה.
השורה התחתונה: כנס המנמ"רים השביעי, שנערך הפעם בבולגריה, הראה כי המציאות עדיין קשה, צריך להיזהר, אבל אסור ללכת אחר התחושה האינסטינקטיבית. יש לפעול מחוץ לקופסה, כי רק כך נשרוד כולנו.
תגובות
(0)