ויקיפדיה יואפל ל-24 שעות במחאה על הצעות החוק כנגד פיראטיות
ג'ימי וויילס, מייסד ויקיפדיה, אמר שהצעות החוק, הנידונות בימים אלה בקונגרס האמריקני, מאיימות על עתיד האינטרנט ● האנציקלופדיה החופשית תרד מהאוויר ליממה, והגולשים בה ייקראו לפנות לנציג שלהם בקונגרס ולבקש ממנו להצביע נגד ההצעות
האתר בשפה האנגלית של ויקיפדיה (Wikipedia), האנציקלופדיה המקוונת הפופולרית, יואפל למשך 24 שעות במחאה על הצעות החוק נגד פיראטיות – מסר ג'ימי וויילס, מייסד האתר. לטענת וויילס, הצעות החוק הללו מאיימות על עתיד האינטרנט.
ויקיפדיה היא האתר הבולט ביותר שהכריז עד כה על הצטרפות למאבק נגד הצעות החוק. המבקרים שייכנסו לאתר בשעות שבהן יואפל יוכלו לראות רק הסברים על ההתנגדות להצעות החוק SOPA (ר"ת Stop Online Piracy Act) ו-PIPA (ר"ת Protect Intellectual Property Act). המבקרים באתר ייקראו לפנות לנציג שלהם בבית המחוקקים ולבקש ממנו להצביע נגד ההצעות. למאבק הצטרפו גם אתרים קטנים יותר, בהם Reddit.com ו-Cheezeburger.
"הטיוטה של הצעות החוק גובשה בצורה מגושמת והיא מסכנת את הפתיחות של רשת האינטרנט", אמר וויילס. הוא הוסיף, כי ההחלטה על האפלת האתר התקבלה בהצבעה שנערכה בקרב הכותבים והעורכים של ויקיפדיה. במהדורה האנגלית של האנציקלופדיה מבקרים מדי יום 25 מיליון גולשים מרחבי העולם, על פי נתונים של חברת המדידה comScore.
על המתנגדים להצעות החוק נמנות גם חברות כמו גוגל (Google) ופייסבוק (Facebook), בעוד שעל התומכים בהן נמנים אולפני הסרטים מהוליווד וחברות המוזיקה. באולפני הסרטים וחברות המוזיקה טוענים, כי הצעות החוק נחוצות כדי לשמור על מקומות עבודה בארצות הברית, אך המתנגדים טוענים שהן מרחיקות לכת יתר על המידה.
בהצעות החוק קוראים הנציגים בבית הנבחרים לסגור אתרי אינטרנט שבהם נמכרים סרטים ואלבומים אמריקניים בצורה פיראטית, כמו גם לכפות על חברות אינטרנט לחסום את הגישה לאתרים זרים שבהם מוצעים תכנים תוך הפרה של החוקים האמריקניים לשמירה על זכויות יוצרים. כן יידרשו רשתות פרסום בארצות הברית לחסום מודעות של אתרים כאלה ומנועי החיפוש יידרשו להסיר את האתרים מהאינדקס.
בהודעה שפרסמו בבלוג טענו שלושה יועצים של נשיא ארצות הברית, ברק אובמה, כי הם סבורים שההצעות הללו חושפות חברות הפועלות באינטרנט לתביעות משפטיות, מקשות על פעילות חוקית ופוגעות בחופש הדיבור. "צריך לשקול כל יוזמה ללוחמה בפיראטיות מול הסיכונים הכרוכים בצנזורה של פעילות חוקית באינטרנט ומול הצורך לשמור על חדשנות דינמית של החברות הפועלות באינטרנט, קטנות כגדולות", כתבו היועצים, ובהם הממונה על האבטחה המקוונת בבית הלבן, הווארד שמידט.
תגובות
(0)