יובל שחר, מנהל מרכז הפיתוח של סיסקו ישראל, פורש מהחברה

עזיבתו של שחר מגיעה שבועות אחדים לאחר פרישתה של מנהלת השיווק, בינה רזינובסקי ● סיסקו פיטרה עד היום למעלה ממאה עובדים בסניף הישראלי, המהווה את אחד ממרכזי הפיתוח הגדולים של החברה מחוץ לארה"ב, וקרוב לאלפיים עובדים נוספים מחוץ לישראל ● אהוד גלבלום, אנליסט בחברת ג.'יי פי מורגן, העריך שהחברה תצטרך לפטר 10% מכוח העבודה שלה, שהם כ-6,600 עובדים ● למרות זאת, סיסקו עומדת להקים מרכז פיתוח חדש בדרום קוריאה, שעשוי להוות תחרות לסניף הישראלי

נמשכות הצרות בסיסקו ישראל: לאחר פיטוריהם של למעלה ממאה עובדים ועזיבתה של מנהלת השיווק, בינה רזינובסקי, הודיע גם מנהל הפיתוח של החברה, יובל שחר, על התפטרותו. עזיבתו הוסברה ברצון לחפש אפיקים חדשים, בעוד שעזיבתה של רזינובסקי, שטרם נמצא לה מחליף, נומקה בסיבות משפחתיות. שחר כיהן בעבר כמנכ"ל P-CUBE, אחת מתשע חברות ההזנק שנרכשו בידי סיסקו והוטמעו במרכז הפיתוח שלה.

כעת מסתמן, כי הסניף הישראלי יפוצל לשני מרכיבו – פיתוח ושיווק. מרביתם של 500 העובדים הנותרים (מתוך כ-620 שעבדו בחברה עד לאחרונה) ימשיכו לפעול כחטיבת פיתוח עצמאית. ככל הנראה, סניף הפיתוח הישראלי יידרש להתחרות בגורם חדש בתוך סיסקו, לאחר שלאחרונה הודיעה החברה על הקמת מרכז פיתוח בדרום קוריאה, כנראה בזכות הטבות שהעניקה לה הממשלה המקומית. התפתחות זו ניצבת בניגוד למגמה העולמית, לפיה מאז פברואר פיטרה סיסקו העולמית כ-2,000 עובדים.  אנליסט חברת ג.'יי פי מורגן, אהוד גלבלום העריך שסיסקו תצטרך לפטר 10% מכוח העבודה שלה, שהם כ-6,600 עובדים. סיסקו תשקיע כ-500 מיליון דולרים במגזרי הטכנולוגיה והטלקום בדרום קוריאה, ונשיא המדינה האסיאתית מסר לסוכנויות הידיעות, כי ההשקעה תתבצע במחקרי תכנון עירוני ובפרויקטים נוספים בתחום התקשורת. זאת, בנוסף ל-1.1 מיליארד דולרים שהחברה כבר השקיעה במרכז מחקר בהודו.

בראיון לבי.בי.סי אמר נשיא סיסקו, ג'ון צ'יימברס, כי הוא מגדיר את עצמו כ-"פרנואיד בריא", וכי החברה נוקטת בצעדים שיאפשרו לה לשרוד גם את המשבר הנוכחי, כפי ששרדה משברים קודמים בהיסטוריה שלה.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים