הסטארט-אפ היומי: וורקלייט – ווב 2.0 לארגונים גדולים
אנשי החברה, שמעסיקה שלושים עובדים במשרדיה שבשפיים, ניו-יורק ולונדון, מציעים פלטפורמה שיודעת למשוך מידע ממערכות המיחשוב של ארגונים גדולים, ולהפיץ אותו דרך מערכות ווב 2.0 בהן גולשים הלקוחות הפרטיים הפוטנציאליים
לגלוש באינטרנט זה כבר לא רק לכוון את הדפדפן שלכם אל כתובת האתר שמעניין אתכם. כיום אנחנו כבר פחות גולשים לאתרים, ויותר "מובלים" אליהם על ידי העדכונים השוטפים שזורמים אלינו. אנחנו מקבלים באי-מייל עדכון מפייסבוק שאחד שהחברים שלנו פרסם לינק לכתבה באתר כלשהו – וגולשים לשם; אנחנו רואים התראה בסלולרי, דרך טוויטר, אודות חבר שהעלה תמונות לפליקר – ולוחצים כדי להעיף מבט; אותו הדבר מתרחש גם עם קורא ה-RSS שלנו, שפתאום עשוי להראות לנו שאחד הבלוגים שאנחנו אוהבים ממליץ לגלוש לעמוד אינטרנט של חברה מסחרית כלשהי, ולמהר ולנצל את המבצע שהיא פרסמה שם.
הרבה מהמהפכה הזו נזקפת לזכותו של תקן ה-XML – על כל גרסאותיו השונות – והיא מאפיינת היום את צריכת האינטרנט של המשתמש הפרטי המתקדם. התוכנות שלנו, היישומונים שעל לשולחן העבודה שלנו והאתרים החברתיים שאנחנו גולשים אליהם – כולם "מדברים" עם העולם ב-XML.
וורקלייט (WorkLight), חברת סטארט-אפ ישראלית המעסיקה שלושים עובדים במשרדיה שבשפיים, ניו-יורק ולונדון, הבינה שגם ארגונים גדולים וחברות מסחריות צריכות להתחבר למהפיכת ה-ווב 2.0, ו-"ולדחוף" לנו את התכנים שלהם. אנשי החברה מציעים פלטפורמה לארגונים גדולים שיודעת למשוך מידע ממערכות המיחשוב שלהם, ולהפיץ אותו בפורמט המתאים למערכות ה-ווב 2.0 בהם גולשים הלקוחות הפרטיים הפוטנציאלים. זה יכול להיות מידע על כרטיסי טיסה, ספרים או צעצועים במבצע, עדכונים עם תוצאות בדיקות רפואיות או מצב פיננסי.
את וורקלייט הקים שחר קמיניץ, והיא נהנית מהשקעת הון סיכון של קרן פיטנגו, ג'נסיס פרטנרס וקרנות נוספות. בין המשקיעים הראשונים בחברה היה גם שלמה קרמר – ממייסדי חברת האבטחה צ'ק פוינט ומנכ"ל אימפרבה. לדברי קמיניץ, וורקלייט כבר הצליחה לגייס כ-15 לקוחות – כולם ארגונים גדולים של עשרות אלפי עובדים ומעלה, שמרביתם ממוקמים בארצות הברית.
קמיניץ מספר, כי "אצל כל לקוחותינו, כולל הגדולים ביותר, נמשך ישום המערכת לא יותר משישה שבועות, ונתוני הארגון מתחברים לפלטפורמה שלנו באמצעות מתאמים הנכללים במוצר שלנו, ומאפשרים אינטגרציה קלה ומהירה של הנתונים ללא תכנות". בין הפרויקטים המעניינים אותם ביצעה וורקלייט עבור ארגונים גדולים, מזכיר קמיניץ דווקא את בית ההוצאה לאור רנדום האוס, "שעבורו התקנו יישומונים מאובטחים שמחוברים למערכות הסאפ הארגוניות ודרכם אפשר לראות ספרים חדשים, לבצע הזמנות ולעקוב אחר מצב ההזמנה".
הערות והצעות למדור ניתן למסור בכתובת הדוא"ל הבאה.
תגובות
(0)