השבוע שהיה

השבוע שמענו, כי צפוי להיות מעונן חלקית בענף שלנו, וכי עלינו לעשות הכל כדי לשרוד את השנה, ולהגיע רעננים ל-2010 ● וגם: ה-"אנלייזר" שוב מסתבך

ביום ב' בשבוע שעבר נערך הכנס השנתי של לשכת מנתחי המערכות. כמה מאות חברי הלשכה, מנמ"רים ומנכ"לי חברות IT הגיעו לכנס ה-15 במספר. נטוורקינג, רישות חברתי, הוא הסיבה הראשונה שאנשים באים לכנסים כאלו כל השנה, כעת יותר מתמיד. זאת, בנוסף כמובן על התכנים המעניינים שהיו במסלולים השונים. לא הרחק משם, באחד מהחדרים של מתחם כפר המכביה, הייתה תכונה לא פחות חשובה: צוותי המשא ומתן הקואליציוניים של הליכוד, יצאו ובאו כדי לסגור הסכמים, בין השאר עם הצוות של מפלגת העבודה. יממה לאחר מכן סיכמו הצדדים את ההסכם, לקראת הבאתו לאישור ועידת המפלגה הסוערת.

כמה שעות לאחר שכבו האורות בחדרי המשא ומתן בכפר המכביה, נהרו כמה מאות משתתפים למרכז הכנסים אבניו שבקריית שדה התעופה, כדי להשתתף בכנס השנתי של חברת המחקר STKI. הם שמעו סקירות על מצב השוק בענפי ה-IT השונים, ובסופו של היום – את הרצאתו של ד"ר ג'ימי שוורצקוף, המנכ"ל. זה בישר על מזג אוויר מעונן חלקית בענף השנה, עם סיכוי לגשם קל, גשם של IT.

למרות שהתחזית לא שפעה אופטימיות, אף אחד לא נפל מהכסא. זאת, כי יום קודם לכן, החלה עונת הדו"חות הכספיים של החברות הציבוריות במשק, ובכללן חברות ה-IT והתקשורת. המילה "הפסד" לא חידשה דבר לאף אחד. המנטרה שהייתה שגורה בפי כל המנכ"לים, היא שמה שחשוב הוא תזרים המזומנים של החברה. זהו למעשה הדלק שבעזרתו תוכלנה החברות לשרוד את שנת 2009 ולהגיע למחצית 2010. אז, כך העריך שווורצקוף, צפויה להתחיל ההתאוששות.

הרכבת הממשלה הצפויה בקרוב תסייע, לדעת מומחים, להתחיל להגיע ליציבות, או לפחות לעצור את הסחף שבשל המיתון. בטרם נכנס לתפקידו הישן-חדש כראש ממשלה, קיים בנימין נתניהו סדרת פגישות עם ראשי המשק. בין היתר הוא נפגש עם אלישע ינאי, נשיא ומנכ"ל מוטורולה ישאל וסגן נשיא החברה העולמית. ינאי היה עד לא מכבר יו"ר איגוד תעשיות האלקטרוניקה וההיי-טק. הוא הציע לנתניהו כמה פתרונות יצירתיים בתחום התעסוקה, כדי לשמור על אלפי הבוגרים של מקצועות המחשב, המסיימים כל שנה את לימודיהם. השנה, כך חושש ינאי, הם עלולים להצטרף למעגל האבטלה.

ינאי הציע שהממשלה תממן את שכרם, בתמורה לכך שהמפעלים יקלטו אותם. זאת, במקום לשלם דמי אבטלה. כך, סבור ינאי, הדבר יסייע לאותן חברות לצאת מהמשבר ולהניע את גלגלי המשק. נתניהו רשם לעצמו את ההצעה והורה לצוות 100 הימים שלו, לבדוק את ההיתכנות של ביצועה. ינאי משוכנע שהתחלת תפקודה של הממשלה, תביא לאווירה של רגיעה: על פי הניתוח שלו, אותו כבר השמיע כמה פעמים, חלק גדול מהמשבר הוא פסיכולוגי, והוא מהול באווירה לא טובה.

בינתיים, בישראל החלה הבורסה החלה לגלות סימני התאוששות, מה שלא קרה לבורסה שמעבר לים. בוול סטריט לא מתרגשים ממיליארדי הדולרים שברק אובאמה, נשיא ארה"ב, שופך עליהם, וכולם מצפים שם לנס. לא הרחק מהבית הלבן, בוושינגטון, הופיע ד"ר ג'ים גודנייט, מנכ"ל סאס, והציע השערה משלו למשבר הנוכחי: זה בגלל שהבנקאים לקחו סיכונים בעצמם, ולא טרחו להשתמש בכלי הבינה העסקית והניתוח שקיימים בשוק.

בכנס הרבעוני של נט-אפ, בהפקת אנשים ומחשבים, אמר פיני כהן סגן נשיא ואנליסט בכיר, STKI, כי המשבר אמנם לא הביא לפיטורים בענף ה-IT, אבל הוא עלול ליצור סכנות חמורות בחדרי המחשבים. זאת, אם ארגונים יקצצו בתקציבי ה-IT ללא אבחנה.

ואילו תת-ניצב ניר מריאש, ראש מנהל טכנולוגיות במשטרה, אמר כי המלחמה של המשטרה בארגוני הפשע היא גם ב-IT שלהם, שהולך ומשתכלל. ואם כבר מדברים על שוטרים וגנבים, אז לישראל יש שגריר מפוקפק בתחום הזה מעבר לים: אהוד טננבאום. ה-"אנלייזר" המפורסם משנות ה-90', שהוגדר על ידי אנשי מחשבים כ-"ילד הפלא" של ישראל, מסתבך שוב. שלטונות ארה"ב חושדים בו, כי הוא מעורב בפריצה למערכות IT של מוסדות פיננסיים וכי הוא מעורב בגניבת מיליוני דולרים מבנקים בארה"ב. הוא עצור מזה כמה חודשים בלא משפט בקנדה, ונאשם שם בביצוע עבירות דומות.

ובישראל, הכיסאות המוסיקליים של המנכ"לים בענף ממשיכים לעבוד שעות נוספות. בסוף השבוע שעבר הודיעה מנכ"לית סיסקו ישראל, בינה רזינובסקי, על סיום תפקידה באופן מפתיע, שהוסבר כ-"סיבות אישיות".

שיהיה שבוע טוב ושקט.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים