יורם אהרון, מנכ"ל מג'יק ישראל: "מוצרי החברה עומדים בשדה אחד עם גדולות השחקניות בשוק"
"יש בארץ אלפי התקנות שלנו - מפיצוציות ומוסכים, ועד הבנקים ובזק. המוצרים מוטמעים בכל מגזרי התעשיה", אומר אהרון בראיון לאנשים ומחשבים ● "האתגר שאני עומד בפניו הוא לגרום לשוק להכיר בכך" ● לדבריו, אנו רואים ארגונים מבוססי מג'יק מקצה לקצה, שלהם יש יישומים בעולמות הארגון ושיטות (או"ש), כוח אדם, ועד מערכת ERP מרכזית
"המוצרים שלנו הם כלי פיתוח מעולים. אנו מוחמאים בכך שהם נמצאים בשדה הפיתוח של השחקניות הגדולות בשוק. האתגר שאני עומד בפניו הוא לגרום לשוק להכיר בכך", אמר לאנשים ומחשבים יורם אהרון, מנכ"ל מג'יק ישראל, בראיון ראשון מאז כניסתו לתפקיד.
הסניף הישראלי של מג'יק מונה 40 עובדים, ששה עוסקים במכירות והשאר הם אנשי פיתוח, טכנולוגיה וייעוץ. אהרון שימש בתשע השנים האחרונות כמנהל אגף שירותים טכנולוגיים ביבמ-IGS, ולפני כן היה סמנכ"ל מכירות בנטקום במשך שש שנים. "לנהל את מג'יק זו הזדמנות", אמר אהרון, "גם בהיבט פוטנציאל החברה, וגם בהיבט הטכנולוגי". לדבריו, "המוצרים שלנו הם כלי פיתוח מובילים טכנולוגית. האתגר שלנו הוא להביא את הלקוחות למודעות ביתרונות של כלים אלה – כדי לסייע להם לשרוד בשעה קשה זו. ההישרדות תבוא הן מהחיסכון הכספי, והן מיצירת הפער הטכנולוגי הנדרש בשוק תחרותי".
לטובת מי שאינו יודע, מה עושה מג'יק?
"החברה מפתחת ומייצרת מוצרי תוכנה, אשר מהווים כלי פיתוח ליצירת יישומים עסקיים. קו שני עוסק בפיתוח כלי אינטגרציה המהווה ממשק וחיבור בין יישומים עסקיים שונים. מוצרי מג'יק פרוסים בכל מקום, יש בארץ אלפי התקנות – מפיצוציות ומוסכים, ועד הבנקים ובזק. המוצרים מוטמעים בכל מגזרי התעשייה.
"מג'יק ישראל סגרה בשנה האחרונה כ-15 פרויקטים חדשים של iBOLT. אחד הבולטים שבהם היה בבית החולים על שם שיבא בתל השומר, שם ערכנו פרויקט אינטגרציה מהגדולים בישראל, שבו חוברו עשרות מערכות מידע. סיפקנו פתרון גם לוועדת בכר בחברות הביטוח הראל ומנורה-מבטחים. עשינו עוד פרויקטים רבים בתחומי התעשיה, הפיננסים, המסחר וההיי-טק, בהיקף כספי של מיליוני שקלים.
"מדובר בכלי פיתוח אבולוציוניים. כך, אנו רואים ארגונים מבוססי מג'יק מקצה לקצה, שלהם יש יישומים בעולמות הארגון ושיטות (או"ש), כוח אדם, ועד מערכת ERP מרכזית".
מה הצפי שלכם ל-2009?
"אנו צופים התחזקות של מכירות מג'יק בשני תחומי פעילותה. לפני שבועות אחדים השקנו את פלטפורמת היישומים uniPaaS בגרסה העברית. המוצר מאפשר לפתח ולהטמיע יישומים עסקיים תוך צמצום משמעותי בעלות ובמשך הפיתוח של יישומי אינטרנט עשירים. החיסכון מתאפשר הודות לשימוש בטכנולוגיה נטולת קוד ולסטודיו עריכה חכם. הוא מפשט את התהליך הפיתוח בכך שהוא מאפשר לפתח תוכנה אחת שתשמש הן את השרת והן את הצד של הלקוח, תחנת הקצה. הוא מציע עבודה באופן מקוון על תווך האינטרנט, בתוך סביבת עבודה של דוט.נט, וללא תלות בסביבת העבודה המגבילה של הדפדפן. הוא מספק מענה אידיאלי למצרכים של ארגונים בימים אלה – מחד, הוא מאפשר חיסכון משמעותי בהוצאות ומאידך הוא מעניק יתרונות תחרותיים משמעותיים, שמאפשרים לייעל את עבודת הארגון ופותחים בפניו אפיקים שיווקיים חדשים.
"סיבה נוספת היא מצב השוק. הוא משנה, לדעתנו, את הלך המחשבה של המנמ"רים, ומביא אותם לבחירת טכנולוגיות לא נועזות, משמע לא ללכת לכיוון פרויקטים ראוותניים. שימוש בטכנולוגיות מג'יק מביא לשימור ההשקעה ולניצול מיטבי של לוגיקה עסקית שפויה. ארגונים משקיעים בהסבות מיליונים רבים. עבודה בסביבות מבוססות מג'יק ההן בהכרח זולות יותר".
מה המסר שלכם ללקוחות?
"יתרונה של מג'יק הוא שאנו באים ללקוחות ואומרים להם: 'השאירו את המערכות הקיימות. בעזרת כלי הפיתוח והאינטגרציה שלנו תוכלו ליצור ממשק, ובאמצעותו תוכלו לפתח את היישומים החדשים'. כך, ארגונים יכולים לשמר את הנכס הארגוני היקר שלהם, של מערכות שכבר פותחו ועובדות. אנו באים ואומרים להם: 'אל תזרקו דבר. את כל מה שיש לכם, נדע לשלב'. תועלת נוספת אותה אנו מסבירים ללקוחות היא היכולת שלנו 'לדבר' ו-'לשחות' בכל הסביבות – ג'אווה, דוט.נט, לינוקס, יוניקס ויבמ".
הראיון המלא יפורסם בגיליון הקרוב של InformationWeek
תגובות
(0)