סימנטק: ארגונים חוו השנה בממוצע ארבעה אירועי השבתה, באורך חמש שעות כל אחד
82% מהארגונים מבצעים גיבויים פעם בשבוע או פחות; מערכות וירטואליות לא מוגנות כהלכה - כך עולה מהמחקר, שנערך בקרב 1,700 מנמ"רים בארגונים גדולים ב-18 מדינות ● יותר ממחצית מהם השיבו, כי מגבלות של משאבים, חוסר קיבולת איחסון ואימוץ לא מושלם של שיטות הגנה מתקדמות ויעילות יותר פוגעים בפריסה מהירה של סביבות וירטואליות ● 58% מהמנמ"רים: האתגר הגדול ביותר - הגנה על יישומים קריטיים בסביבות וירטואליות ופיזיות
ארגונים ברחבי העולם חוו במהלך 2010 בממוצע ארבעה אירועי השבתת מערכות ה-IT שלהם, כאשר משכו הממוצע של אירוע עמד על כחמש שעות – כך עולה מדו"ח חדש של סימנטק (Symantec).
ענקית האבטחה פרסמה את תוצאות המחקר השנתי שלה על התאוששות מאסונות, שנערך זו השנה השישית. המחקר בוצע על ידי Applied Research West במהלך החודש שעבר, בקרב 1,700 מנמ"רים בארגונים גדולים, לאו דווקא לקוחות סימנטק, ב-18 מדינות.
הממצא העיקרי בדו"ח מעלה, כי מערכות וירטואליות אינן מוגנות כהלכה. הסיבה לכך, לפי עורכי המחקר, היא המורכבות הקיימת בניהול משאבים וירטואליים, פיזיים ומיחשוב ענן – נפרדים. 44% מהמנמ"רים השיבו, כי הנתונים במערכות הווירטואליות שלהם אינם מגובים באופן סדיר, ורק אחד מתוך חמישה משיבים משתמש בטכנולוגיות שכפול (Replication) ואל-כשל (Failover) להגנה על סביבות וירטואליות. הם גם ציינו, כי 60% מהשרתים הווירטואליים אינם מכוסים בתוכניות ההתאוששות מאסונות (DR) הנוכחיות שלהם. מדובר בגידול משמעותי לעומת 45% מהמשיבים שדיווחו על כך בסקר שערכה סימנטק ב-2009.
עוד עולה מהמחקר, כי שימוש בכמה כלים המנהלים ומגנים על יישומים ונתונים בסביבות וירטואליות גורם לקשיים מרכזיים עבור מנהלי מרכזי נתונים. כך, 58% מהמנמ"רים שנתקלו בבעיות בהגנה על יישומים קריטיים בסביבות וירטואליות ופיזיות דיווחו כי זה האתגר הגדול שלהם. בנוסף, כמעט מחצית מהמנמ"רים דווחו כי ארגוניהם מריצים יישומים קריטיים בענן. 66% דיווחו, כי אבטחה היא הדאגה העיקרית שלהם כאשר הם שמים יישומים בענן. האתגר הגדול ביותר שבפניו ניצבים משיבים בעת הטמעת מיחשוב ואיחסון בענן הוא היכולת לשלוט על נפילות ולהשיג זמינות משאבים גבוהה – כך לפי 55% מהם.
הדו"ח מעלה ממצאים לא טובים גם בתחום הגיבוי. 82% מהמנמ"רים ענו, כי הגיבויים מתבצעים בארגונם רק פעם בשבוע או בתדירות נמוכה יותר, במקום מדי יום. יותר ממחצית מהמנמ"רים השיבו, כי מגבלות של משאבים, חוסר קיבולת איחסון ואימוץ לא מושלם של שיטות הגנה מתקדמות ויעילות יותר פוגעים בפריסה מהירה של סביבות וירטואליות.
על פי המחקר, הזמן הנדרש על מנת להתאושש מהשבתה הוא יותר מכפול מכפי שהמשיבים מעריכים אותו. כאשר נשאלו אם התרחחש בארגונים שבהם הם עובדים אסון משמעותי שגרם להרס מרכז הנתונים העיקרי, ציינו המשיבים, כי הם ציפו שזמן ההשבתה בעקבות נפילה יהיה שעתיים עד שזה יחזור לפעול אחרי תקלה. אלא שבפועל, משך ההשבתה הממוצע של מערכות ה-IT עמד על כחמש שעות. כשני שליש מהמנמ"רים ענו, כי הנפילות בארגוניהם בחמש השנים האחרונות נגרמו בעיקר משדרוגי מערכת, השבתות ותקלות חשמל, וכן תקיפות קיברנטיות.
"בעוד שארגונים מאמצים טכנולוגיות חדשות, כמו וירטואליזציה ומיחשוב ענן, להפחתת עלויות וקידום מאמצי התאוששות מאסונות, הם מוסיפים כיום יותר מורכבות לסביבותיהם ומותירים יישומים ונתונים קריטיים בלתי מוגנים", אמר שמוליק אנג'ל, מנכ"ל סימנטק ישראל. הוא הוסיף, כי "אנחנו מצפים לראות ארגונים מאמצים כלים המספקים פתרון כולל עם מערך עקבי של רכיבי מדיניות ברחבי כל הסביבות. מנהלי מרכזי נתונים צריכים לפשט ולדאוג לסטנדרטיזציה, כך שיוכלו להתמקד בנהלים מומלצים בסיסיים העוזרים להפחית את זמני הנפילות וההשבתות".
תגובות
(0)