בשבוע הבא: תחרות המדענים והמפתחים הצעירים של אינטל
בין הפרויקטים המתמודדים בתחרות, שתיערך במוזיאון המדע בירושלים: GPS לבעלי לקויות חושיות, מערכות עיבוד חומר לימוד עבור בעלי הפרעות קשב ודיבורית ללא קרינה, המבוססת על אולטרה-סאונד במקום על גלי רדיו ועוד ● 53 נערות ונערים יתחרו על מלגות לימודים וליווי לתחרויות בחו"ל
במוזיאון המדע על שם בלומפילד בירושלים, תתקיים בין ה-16 ל-18 במרץ תחרות "מדענים ומפתחים צעירים בישראל". השנה משתתפים בתחרות, שנערכת זו הפעם ה-12, 53 נערים ונערות. אינטל, שפרסה את חסותה על התחרות, תלווה את הזוכים לתחרויות בחו"ל ותעניק להם מלגות לימודים. ממוזיאון המדע נמסר, כי "בפני הזוכים והמשתתפים בתחרות נפתחות אפשרויות והזדמנויות מגוונות: מלגות ללימודים גבוהים, ייצוג של ישראל בתחרויות בינלאומיות, השתתפות במחנות מחקר בחו"ל וכן מפגשים עם אנשי מדע ותעשיה מהשורה הראשונה".
להלן כמה מהפרויקטים היותר מקוריים שמתמודדים בתחרות: מערכת ממוחשבת המלמדת כיצד לבצע החייאה ומספקת ללומד משוב לגבי ביצועיו; הליכון מיוחד לחולי לב המתאים את הקצב ליכולתו המשתמש בו לעמוד במאמץ; GPS לבעלי לקויות חושיות; תוכנה המאפשרת בניית מבוכים אקראיים ופתירתם; מערכות לעיבוד פשוט של החומר הנלמד בשיעורים, מלוות מוזיקה, המיועדות לבעלי הפרעות קשב; תוכנה לחיזוי כמות אינסולין מיטבית לחולי סוכרת; ניתוח פסיכולוגי על המניעים לבחירת דמויות פרווה בסקונד לייף; וכן מחקר שבחן את תועלות שיתוף הפעולה בין פרטים בעולם המציאותי ובעולם הווירטואלי.
פרויקטים נוספים המתמודדים בתחרות הם דיבורית ללא קרינה, המבוססת על אולטרה-סאונד במקום על גלי רדיו; מערכת לגילוי מוקדם של מחלות חניכיים; זרוע רובוטית להרמת גופים גדולים במיוחד, במקומות איחסון שהגישה אליהם קשה.
מיה הלוי, מנהלת מוזיאון המדע: "סקירה של העבודות המתחרות השנה בהחלט מעוררת אופטימיות לגבי העתיד עבור העוסקים בחינוך המדעי ובחינוך למצוינות בישראל". לדבריה, ריבוי המתמודדים ורמת העבודות המתחרות, היא "פועל יוצא של מדיניות משרד החינוך, אשר מעודד את בתי הספר בהיבט מחקרים ופיתוחים. הרמה המדעית של המדענים הצעירים משתבחת ותורמת באופן משמעותי לפיתוח כיווני מחקר ורעיונות חדשים. משמח לראות קבוצה כה איכותית ויוזמת בקרב בני הנוער בישראל".
צוות השופטים, הכולל בכירים ומומחים מהמגזר העסקי ומהאקדמיה בישראל, יבחן את העבודות המתחרות, את מקוריותן ואת אפשרויות היישום שלהן, לצד מדדים נוספים. המתחרים בתחרות העולמית, המגיעים מיותר מ-40 מדינות ברחבי העולם, מתמודדים בתחומים פורצי דרך במדע ובטכנולוגיה על פרסים, מלגות, מענקים וציוד מדעי בשווי 3.5 מליון דולרים.
תגובות
(0)