משה בירנשטוק, יועץ פתרונות בכיר ב-HP: יש עליה בדרישות השוק בעולם בדיקות התוכנה

"הספקיות אף מביאות יותר פתרונות ליותר תתי-תחומים בעולם זה", אמר בירנשטוק ● לדבריו, "כל תחום הבדיקות חייב להיות חלק מניהול נכון של מחזור החיים של היישומים"

"עולם בדיקות התוכנה מתפתח בשני הכיוונים: יש יותר דרישות מצד המשתמשים לפתרונות בתחום והספקיות מביאות יותר פתרונות ליותר תתי-תחומים בו", אמר משה בירנשטוק, יועץ פתרונות בכיר ל-HP ישראל.

בירנשטוק דיבר ב-Smart SQAT 2010, ועידת אבטחת האיכות ובדיקות התוכנה. הוועידה, בהפקת אנשים ומחשבים, נערכה הבוקר (ב') במלון דניאל בהרצליה.

הוא תיאר את תפיסת ניהול מחזור חיי היישומים, ה-ALM (ר"ת Application Lifecycle Management) ואת פתרונות HP בתחום. לדבריו, "כל תחום הבדיקות חייב להיות חלק מניהול נכון של מחזור החיים של היישומים. לחברה יש פתרונות למגוון תחומים בעולם אבטחת האיכות בשדות השונים בתוכנה, ביישומים ובתפעול".

הכלים השונים של HP, אמר בירנשטוק, "מאפשרים למפתחים ולבודקי האיכות את היכולת לסייר בין שלבי מחזור החיים של יישום". הוא מנה במסגרת שלבים אלה את "תכנון התקציב והמשאבים שיש לארגון, ניהול הדרישות וכלי מודלינג, ניהול ופיקוח על סטנדרטים של הארגון במהלך הפיתוח והתחזוקה של היישום, אבטחת איכות שכוללת בדיקות עומסים, בדיקות פונקציונליות ובדיקות ניהול אבטחה, ניהול וניטור ופתרון בעיות ביישום במהלך תקופת הייצור, ניהול שינויים ותוספות ביישום לאורך תקופת הייצור ולאחריה".

בירנשטוק אמר, כי "ארגוני IT יכולים למנף את מגוון הפתרונות שלנו כדי לתת מענה מקיף וכולל מקצה לקצה, עבור כל אחד מהאתגרים בשלבי מחזור החיים של יישום". הוא סיים בציינו, כי ל-HP יש כלים לניהול הפיתוח ושיתוף פעולה עם ניהול הפיתוח, בין המפתחים, מנהלי הפיתוח ומחלקות ה-QA בארגונים. כך, סיכם, ניתן לספק פתרון מקצה לקצה – מהתכנון ועד לשחרור התוכנה – עבור מחלקות הפיתוח.

רם יוניש, טאקט בדיקות: שוק אוף שור נמצא כמעט בכל מקום בעולם

רם יוניש, סמנכ"ל שיווק פיתוח עסקי ושירותי QA בטאקט בדיקות מקבוצת מטריקס (Matrix), תיאר את הקשרים השונים המתקיימים בין עולמות ה-IT השונים לתהליכי הגלובליזציה בעולם. הוא אמר, כי שוק האוף שור (OffShore) מצוי כמעט בכל מקום בעולם, ומגלגל כארבעה מיליארד דולרים בשנה. יוניש ציין, כי בארץ מתקיים תהליך של אוף שור בקרב חברות גלובליות המוציאות את פעילות הפיתוח לישראל, לאחר שקיבלו הנחייה ממטה החברה לבצע זאת. מגמה נוספת שבירנשטוק ציין היא העובדה, כי חברות סטארט-אפ ישראליות המתמקדות יותר במזרח אירופה. עוד אמר יוניש, כי יש בישראל גם ניר שור (NearShore) – מיקור-חוץ במדינה קרובה, או באותה המדינה. כך, אמדוקס (Amdocs) מוציאה פעילות שלה לקפריסין, ל-BMC יש פעילות במתכונת זו בתל חי ולסיסקו (Cisco) ול-HP – ברמאללה. הוא אמר, כי מתכונת נוספת לפעילות היא ניר שור בעולם החרדיות, שמטריקס ודומותיה עושות.

יוניש סיים בציינו, כי מטרת כל סוגי הפעילויות הללו היא לספק ערך מוסף, לצד החיסכון הכלכלי הנובע מעבודה במתכונת זו. "מחקרים רבים מראים כי חלק גדול מהחדשנות בעולם מגיע מהכיוון של אוף שור", אמר.

אביעד בן יצחק, מנהל תחום בדיקות באגף הפיתוח של בנק לאומי, תיאר כיצד מבוצעות בבנק בדיקות הלכה למעשה. לדבריו, מחקרים מצביעים ש-30% מכלל העשייה בעולם פרויקטי ה-IT נכשלת ומושלכת לפח, כיוון שלא עמדה בתכולה, לוחות זמנים ומשאבים. "הסטטיסטיקה די עקבית בתחום", ציין. בן יצחק תיאר את הפעילות בשלושת השדות הללו ואת המשמעויות של הגדלת או צמצום כל אחד מהם. הוא אמר, כי יש להתייחס לפרויקט בדיקות ככל פרויקט IT תוך הכנסת ההיבטים הייחודיים לתחום הבדיקות. הוא הוסיף, כי מתחשיב פנימי של הבנק עלה שהעסקת בודקים למציאת באגים זולה ב-30% יותר מהעסקת מפתחים לצורך העניין.

"קיימות שלוש שיטות לניהול בארץ: MBB – ניהול על ידי בומבה, MBC – ניהול על ידי קומבינה או MBM – ניהול על ידי ניסים", אמר בן יצחק. "אם לא רוצים להסתמך על ניסים, יש לנהל את פרויקט הבדיקות בכל היבטיו, תוך טיפול בתכולה משאבים ולוחות זמנים, וכן לבדוק שיש קשר עם כל מי שצריך. זה עניין של מקצוענים".

חתמו את האירוע הרצאותיהם של ד"ר רונן בר-זוהר מאג'ייל ספארקס, שהציג כיצד מתודולוגיית האג'ייל משפיעה על עולם הבדיקות, ואיתמר קלעי, מנתח מערכות ב-Human Factor, שדיבר על הרגולציה כמנוף לקידום הארגון.

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. איציק

    משה, איפה ניתן לקנות את המוצרים?

אירועים קרובים