משרד התקשורת יערוך שימוע לחברות הסלולריות בתחום הנדידה הפנים ארצית

החברות יוכלו להעלות, במסגרת השימוע, את השגותיהן על דרישת המשרד לאפשר לחברות הסלולר החדשות שאינן וירטואליות להשתמש בתשתיות שלהן, עד שיקימו תשתיות עצמאיות ● המהלך נועד כדי להקל על מירס ועל החברה החדשה הנוספת להיכנס לשוק תוך שימוש בינתיים ברשת של החברות הקיימות ● השימוע יעסוק בהיבט ההנדסי

שני מיליארד מכשירים ישנים בעולם

משרד התקשורת יערוך בקרוב שימוע לחברות הסלולר, שבו הן יוכלו להעלות את השגותיהן על דרישת המשרד לאפשר לחברות הסלולר החדשות שאינן וירטואליות להשתמש בתשתיות שלהן, עד שיקימו תשתיות עצמאיות.

השימוע ייערך לאחר שהמשרד קיבל לפני מספר שבועות החלטה להקצות תדרים לשתי חברות סלולריות – אחת מהן תהיה מירס, שתעבור שדרוג טכנולוגי לדור השלישי ולטכנולוגיות GSM לדורותיהן, והשנייה תהיה חברה סלולרית חדשה.

בכתב המינוי של ועדת המכרזים למתן רישיון כללי לשירותי סלולר ולהרחבת רישיון קיים נקבע, כי ייבחנו הקלות מסוימות למפעיל החדש, אשר יש בהן כדי להקטין את חסמי הכניסה שלו בשלב החדירה לשוק הרווי של שירותי סלולר, באופן שמקדם את התחרות בשוק זה, לטובת ציבור הצרכנים.

התחום הסלולרי מתאפיין בתחרות בין מעטים, וקיימים בו חסמי כניסה משמעותיים למפעילים חדשים. אלה נובעים, בין השאר, מהעלות הגבוהה (במונחים של זמן והון) הכרוכה בהקמת תשתית סלולרית, מדרישת המכרז שלפיה פריסת התשתית תיעשה בכל הארץ ומהקושי בהקמת אתרי השידור, הנובע משיקולים סביבתיים ותכנוניים. כתוצאה מכך, ובהתאם לתנאי המכרז, צפוי שפריסת התשתית הפיזית של הזוכים במכרז התדרים תיארך מספר שנים. במהלך תקופה זו, ועל מנת לאפשר למפעיל החדש לגייס לקוחות "מהיום הראשון", קבעה הממשלה מסגרת פעולה שלפיה יוכלו מפעילים חדשים לקבל שירותי נדידה פנים ארציים באופן שיאפשר לבעל הרישיון החדש להעניק למנוייו שירותים גם באזורים שבהם טרם הקים תשתית עצמאית משלו. הדבר דורש תיקון לחוק התקשורת, שמוצע במסגרת טיוטת חוק המדיניות הכלכלית לשנת הכספים 2011-2012.

השימוע שייערך עוסק בהסדר ההנדסי, שיתבסס, ככל שניתן, על מפרטים קיימים ומקובלים לנדידה, ובפרט מפרטי 3GPP. נקודת המוצא להסדר ההנדסי תהיה, כי שירותי הנדידה יינתנו באופן שיאפשר לבעל הרישיון החדש לתת שירותים סלולריים למנוייו באיכות ובתנאים הזהים לאלה שנותן המפעיל הקיים.

שיקול נוסף לעניין הנדידה הפנים ארצית הינו מתן שירות למנוי מפעיל סלולרי נודד, ככל שניתן, בידי מפעיל סלולרי נודד באזורי הכיסוי שלו.

קיימות שתי חלופות אפשריות ליישום, שלהן עשויה להיות השפעה על מורכבות היישום ההנדסי של הנדידה הפנים ארצית ועל האינטרס של מפעיל רט"ן נודד לספק בעצמו, ככל שניתן, את השירות למנוייו. החלופה הראשונה היא שמפעיל מארח יאפשר מעבר של שיחה של מנוי נודד מאתרים שלו לאתרים של מפעיל נודד בשני הכיוונים, ללא ניתוק או הפרעה לשיחה. יתרונה של חלופה זו היא בכך שמנוי של מפעיל נודד מקבל שירות רצוף וללא ניתוקים במשך השיחה או קבלת שירות, והמפעיל הנודד מספק בעצמו את השירות בכל עת שהמנוי נמצא בטווח הכיסוי של רשתו.

החלופה השנייה היא מעבר חד-כיווני, מאתר מפעיל נודד לאתר מפעיל מארח. גם בחלופה זו, מנוי של מפעיל נודד יקבל שירות רצוף וללא ניתוקים במשך השיחה או קבלת שירות. חסרונה של חלופה זו לעומת החלופה הראשונה הוא בכך שבמצבים שונים, אף על פי שיש למפעיל הנודד כיסוי באזור מסוים, מנוי שלו יקבל שירות מהרשת המארחת ככל שהחל לקבל שירות באמצעותה או ככל שעבר אליה במהלך קבלת השירות.

שר התקשורת, משה כחלון, אמר, כי "אני רואה ביכולת הנדידה הפנים ארצית מהלך חיוני וחשוב לכניסת מפעילים סלולריים נוספים, שיביא להרחבת התחרות בענף הסלולר לטובת ציבור הצרכנים בישראל". מנכ"ל משרד התקשורת, עדן בר טל, אמר, כי "הנדידה הפנים ארצית וההסדרים הקשורים בה יסייעו למפעיל החדש להתבסס עד להשלמת הקמת הרשת החדשה על ידו".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים