ועד עובדי החברה לאוטומציה עתר נגד ההנהלה בדרישה לחשוף ההסכם שנחתם עם ההסתדרות
על פי ההסכם החדש, ההנהלה תפטר 80 עובדים ● הוועד, שההסכם נחתם שלא על דעתו, טוען שהנהלת החברה לאוטומציה מסרבת לחשוף בפני העובדים את ההסכם ● הדיון בעתירה - ביום ה' השבוע
ועד עובדי החברה לאוטומציה עתר ביום ו' האחרון לבית הדין האזורי לעבודה נגד החברה. בעתירה דורשים אנשי ועד העובדים להורות להנהלת החברה לחשוף לאלתר בפני העובדים את ההסכם הקיבוצי החדש, שנחתם בין הנהלת החברה לאוטומציה ובין ההסתדרות. שופטת בית הדין לעבודה בתל אביב, נטע רות, קבעה מועד לדיון ולבירור העתירה, ביום ה' הקרוב.
ההסכם, שנחתם במהלך פברואר בין מרדכי גלר – מחזיק תיק המעו"ף בהסתדרות, ובין הנהלת החברה, נכנס לתוקף במוצאי השבת האחרונה. לפי הסכם קיבוצי חדש זה, מסכימה ההסתדרות לפיטורי 80 עובדים של החברה לאוטומציה.
ועד העובדים של החברה לאוטומציה, בראשות אריה גור, מנהל מאבק ממושך עם הנהלת החברה, על רקע הליכי ההפרטה של החברה לאוטומציה, עליהם החליטה הממשלה, וכן צעדי התייעלות, צמצומים וצעדים ארגוניים. העובדים טוענים, כי מאז יולי 2008 ניהלה ההסתדרות משא ומתן עם החברה לאוטומציה "מעל לראש" שלהם, ובניגוד מוחלט לעמדתם. סופו של המשא ומתן היה בחתימת ההסכם האמור. לטענת גור, ההסתדרות מסרבת למסור לוועד העובדים עותק מההסכם הקיבוצי.
במקביל, הגיע עו"ד יוסי כץ, היועץ המשפטי של ועד העובדים, להסדר עם ההסתדרות, שלפיו אם יוכנסו בהסכם שינויים – יצרף הוועד את חתימתו להסכם. אולם, לטענת העובדים בעתירה, הנהלת החברה לאוטומציה שלחה מכתב שבו בישרה על חתימת ההסכם, עוד בטרם שהטיוטה שלו הובאה לאישור הוועד. כמה שעות לפני הגשת העתירה לבית הדין ניסו שוב נציגי הוועד לראות את ההסכם: הם פנו בבקשה שכזו למנהלת משאבי האנוש של החברה לאוטומציה, אולם היא הפנתה אותם להסתדרות.
נציגי הוועד טענו בעתירה, כי "זכותנו לראות את ההסכם, ולא יעלה על הדעת שייחתם הסכם מבלי שנראה ונאשר אותו". לטענת עו"ד כץ, "הזכות של הוועד היא בלתי ניתנת לערעור, הן כלפי ההנהלה והן כלפי הגוף שמייצג אותם, ההסתדרות. בנוסף, הסעיף המדגיש את עקרון הפומביות – מעוגן בחוק ההסכמים הקיבוציים".
לטענת העובדים בעתירה, בשל לוח הזמנים הצפוף, והעובדה כי ההסכם כבר נכנס לתוקף, נציגי ההסתדרות לא יכלו לסייע להם, ערב הגשת העתירה, מה גם שחלקם היה בחו"ל. אולם לדברי עו"ד כץ, "עובדים שמועמדים לפרישה מרצון, חייבים לראות את ההסכם כולו וכן את טבלת הפיצויים, שהוסתרה מהם".
לצד הדרישה בעתירה להמציא לידיהם את ההסכם, דורשים העובדים מבית הדין להורות להנהלת החברה לאוטומציה להקפיא את הפיטורים עד לסיום הדיון בעתירה. עוד הם תובעים להאריך את מועד הפרישה מרצון בשבוע לפחות, על מנת שהעובדים יוכלו לעיין בו.
השופטת רות ציינה בהחלטתה, כי למרות שההסכם נכנס לתוקפו במוצאי שבת, אם במהלך הימים הקרובים ההנהלה תממש את זכותה לבצע צעדי ייעול, היא – השופטת – שומרת לעצמה את הזכות להפוך את פעולות הנהלת החברה על פיהן.
מהחברה לאוטומציה נמסר, כי הם אינם מעוניינים להגיב.
שמועות: החברה תגייס עובדים זמניים ותסגור סניפים
בסוף השבוע האחרון הפיצו חלק מעובדי החברה מכתבים למערכות העיתונים. במכתבים טוענים העובדים, כי ההסכם לפיטורי 80 עובדים – אינו סופי, וכי בכוונת ההנהלה לגייס כ-150 עובדים זמניים. עוד מציינים העובדים כי בכוונת הנהלת החברה לסגור את סניפה בבאר-שבע.
מהנהלת החברה לאוטומציה נמסר בתגובה: "מה שנחתם בהסכם הקיבוצי והופץ לעובדים – הוא מה שמחייב את שני הצדדים. כל מספר אחר שנזרק לאוויר, אינו אלא ספקולציה ומניפולציה של גורמים שונים".
תגובות
(0)