טראסטמי, שמגינה על העברות כספים, גייסה 21 מיליון דולר
ההון, שגויס בין השאר מגילי רענן ואורן זאב, ישמש את חברת הסייבר-פינטק לפיתוח מוצרים נלווים ולהרחבת ערוצי השיווק שלה
חברת הסייבר-פינטק טראסטמי (Trustmi) – שפיתחה את המוצר הראשון בעולם שמגן על תהליך העברת הכספים מתחילתו ועד סופו – הודיעה אתמול (ד') על השלמת גיוס של 21 מיליון דולר, בהובלת אורן זאב, קרן Cyberstarts של גילי רענן וליאור סיימון, יחד עם משקיעים נוספים כגון חן עמית, אסף רפפורט ועינת גץ. בין לקוחות החברה חברות Fortune 500 דוגמת Takeda pharmaceutical, קולגייט-פלמוליב (Colgate Palmolive) ו-CNA.
טראסטמי פיתחה מוצר שמשקף לארגונים האם ההעברה הכספית שביצעו בטוחה, מתריע מפני חשד להונאה, מגן מפני הונאות בזמן אמת, ומזהה פגמים בתהליך שיכולים לנבוע מטעויות אנוש. המערכת לומדת מהתנהלות הלקוחות בעבר ובהווה, ומפתחת בכל עת כלים נוספים שיתרמו לתהליך זיהוי ההונאות והטעויות בתהליכי העברת כספים.
את החברה ייסדו ב-2021 שי גבאי, מייסד-שותף ומנכ"ל, ואלי בן-נון, מייסד-שותף ו-CTO. גבאי החל כהאקר חובב בגיל 13 ושירת כשמונה שנים בצבא ביחידת 8200 ולאחר מכן כחלק מסיירת מטכ"ל. לאחר השחרור עבד גבאי כשמונה שנים בבנק דיסקונט בתור ראש צוות אבטחת מידע, וקודם להיות מנהל תחום אבטחת המידע. הוא שימש כמנהל החדשנות הראשי של Cyberbit, כסמנכ"ל מוצרים ושירותים ב-Cynet וכמנהל מרכז הפיתוח של Opora בישראל. בן-נון עבד במשך שש שנים ברפאל, בהן לקח חלק בפרויקט "כיפת ברזל" והקים שני סטארט-אפים בתחומי הפינטק ואבטחת הסייבר, EPOK ו-Shield128. לאחר מכן, כיהן במשך שנתיים כמנהל מוצר בבינת.
הונאות B2B נוסקות
על פי דו"ח של ה-FBI וג'יי פי מורגן, בשנת 2022 בלבד הונאות B2B הגיעו לסכום כולל של 32 מיליארד דולר כשלפי ההערכות, הסכום האמיתי גדול פי עשרה.
תהליך העברת הכספים הוא תהליך מורכב, לנוכח השלבים הרבים המערבים גורמים אנושיים רבים מדרגים שונים. מעבר לטעויות אנוש בתהליכים, שמובילות לאובדן הון לחברות רבות, בינה מלאכותית ודיגיטציה של התחום הפכו את ההליך לקרקע פורייה עבור האקרים, עקב נקודות התורפה הרבות המאפשרות לבצע הונאות בסכומים גבוהים מתחת לרדאר.
שי גבאי, מייסד-שותף ומנכ"ל טראסטמי: "לאורך השנים נחשפתי לאירועי הונאות רבים בהיקפים של מיליוני דולרים, בהם נאלצתי להתמודד עם פריצות בזמן אמת. שם הבנתי לעומק את בעיית אבטחת התשלומים וגיליתי כי במקרים רבים האשמה מושלכת על העובד הזוטר שמבצע את תהליך העברת הכספים, למרות שאין לו את הכלים להתמודד איתה. השאיפה שלנו כחברה היא להגן על השורה התחתונה של הארגונים – הכסף שלהם – זאת לצד מטרתנו להוביל ולבנות את שוק אבטחת התשלומים העולמי, ולהעלות את המודעות הציבורית לנושא. כיום אנו חוסכים ללקוחותינו מיליוני דולרים על ידי מניעת הונאות וייעול תהליכי העברת הכספים".
תגובות
(0)