איך משלבים AI בתהליכי קבלת ההחלטות?
בכירים בחברות רבות בארץ, לקוחות ולקוחות פוטנציאליים של ג'יניוס מקבוצת SQLink ויבמ, השתתפו באחרונה בכנס שערכו שתי החברות, שהתמקד בתחום ה-Embeddable AI. האירוע נערך במגדלי עזריאלי שבתל אביב.
המשמעות של Embeddable AI היא שילוב טבעי של מודלי לימוד מכונה ובינה המלאכותית בפתרונות וביישומים בחיי היומיום ובכל צומת החלטה של כולנו – החל ממנהלים עסקיים ועד אחרון משתמשי הקצה הפרטיים. מדובר במוצרים, פתרונות ומערכות שכלפי משתמש הקצה הם יישומים רגילים, כמו שהכרנו עד היום, אולם כיום פועל ברקע מנוע AI התורם לקבלת החלטה חכמה ונכונה יותר.
לקוחות ג'יניוס הדגימו בכנס סיפורי הצלחה מתחומים שונים, כמו מתחום HR Analytics – מודלים המנבאים הצלחת אנשים בתפקידים מסוימים; בתחום ניתוח טקסט והבנת שפה כדוגמת NLP, התומך גם בעברית; ניתוח סקרים; קורות חיים; חוות דעת; והפקת תובנות מתקדמות.
חזי הבר, מנכ"ל ג'יניוס, התייחס לאירוע ואמר: "המשתתפים יצאו מהכנס עם מסר מרכזי, שאין שאלה עסקית שאין לה מענה על ידי AI, ואין מאגר נתונים שלא ניתן להפיק ממנו תובנות. חלומות מתגשמים. בואו אלינו עם החלומות שלכם ונסייע לכם להגשימם".
הדוברת המרכזית בכנס הייתה עטרת ענבי, חוקרת בכירה במעבדות יבמ בחיפה ומנהלת הקבוצה להבנת שפה ושיחה, אשר הציגה יכולות מדהימות של הבנת שפה ויישומים שונים כמו צ'טבוטים (Chatbots) מתקדמים. יכולות אלו מפותחות במעבדות יבמ, ובדרכן לצאת לשוק כמוצרי יבמ בתקופה הקרובה.
ענבי שילבה בהרצאתה רקע מדעי של הגישות השונות להבנת שפה ויכולות קוגניטיביות מתקדמות, כגון Fine Tuning, Prompt Tuning & Prompt Engineering. על בסיס רקע זה היא הדגימה בוט המייצר בוטים לפי הגדרות כלליות מינימליות של המשתמש.
ענבי הוסיפה ואמרה: "אחת הבעיות הנפוצות של Generative AI נקראת 'הלוצינציות' (הזיות) וזה כשהבוט ימציא תשובה מתקבלת על הדעת, גם אם אינה נכונה בהכרח. אחת התכונות הייחודיות לטכנולוגיה של יבמ שהודגמה, היא בכך שהבוט תמיד יתן סימוכין לתשובתו, וגם יודע לומר "איני יודע", כאשר אין לו את רמת הביטחון המספקת. תכונות אלו הינן קריטיות ליישום AI בסביבת עסקית", סיכמה ענבי.
דיילי ציפי צפתה, נצפתה וחזרה עם תמונה
תגובות
(0)