ניצחון למיקרוסופט בארה"ב: קיבלה אישור לרכישת אקטיוויז'ן בליזארד
האור הירוק לעסקת 68.7 המיליארדים ניתן בתום התדיינות בבית המשפט בקליפורניה ● לענקית מקופרטינו עדיין ממתינה תביעת הגבלים עסקיים מתמשכת שספגה מה-FTC, אך בקשת רשות הסחר לצו מניעה ראשוני לעסקה - נדחתה
מיקרוסופט (Microsoft) רושמת ניצחון גדול במאבקה לקבל אישורים רגולטוריים לרכישת ענקית הגיימינג אקטיוויז'ן בליזארד (Activision Blizzard), בעסקת ענק בשווי -68.7 מיליארד דולר. שופטת בית המשפט המחוזי הפדרלי בקליפורניה, ג'קלין סקוט קורלי, קבעה כי החברה יכולה להמשיך בעסקה וסירבה לקבל צו מניעה זמני שהוציאה לענקית הטכנולוגיה ועדת הסחר הפדרלית האמריקנית, ה-FTC, ביוני.
כזכור, ה-FTC תבעה לחסום את העסקה, בטענה שמיזוג של החברה שעומדת מאחורי קונסולת ה-Xbox עם מפתחת כותרי הגיימינג המאוד פופולריים תפגע בתחרות בתחום תעשיית משחקי הווידיאו.
"יש צורך בצו מניעה ראשוני, כדי לשמור על הסטטוס קוו ולמנוע פגיעה זמנית בתחרות, עד להליכים המינהליים של ה-FTC, וכדי לקבוע אם הרכישה המוצעת מפרה את חוק ההגבלים העסקיים של ארה"ב", נכתב בהצהרת ה-FTC במסמך שהוגש לבית המשפט. הרשות גם הוסיפה והבהירה כי "יש צורך בצו מניעה זמני כדי לשמור על המצב הקיים בזמן שבית המשפט יחליט אם להיעתר לצו המקדמי המבוקש".
עם זאת, לאחר חמישה ימי דיונים קדחתניים, השופטת פסקה כי ה-FTC לא הוכיחה שהעסקה עלולה לגרום לפגיעה שכזו ולצערה של הוועדה, נימוקיה לא שכנעו אותה.
השופטת ציינה בפסיקתה כי: "רכישת אקטיוויז'ן בידי מיקרוסופט תוארה כגדולה בתולדות הטכנולוגיה. זה ראוי לבדיקה. הבדיקה הזו השתלמה: מיקרוסופט התחייבה בכתב, בפומבי ובבית המשפט לשמור את Call of Duty בפלייסטיישן למשך 10 שנים בשוויון עם Xbox. היא עשתה הסכם עם נינטנדו להביא את Call of Duty ל-Switch. והיא חתמה על מספר הסכמים להביא לראשונה את התוכן של אקטיוויז'ן למספר שירותי משחקי ענן. אחריותו של בית משפט זה במקרה המסוים צרה. יש להחליט אם, על אף הנסיבות הנוכחיות הללו, יש לעצור את המיזוג – אולי אפילו להפסיק – עד לפתרון הפעולה המנהלית של ה-FTC. מהסיבות שהוסברו, בית המשפט מוצא שה-FTC לא הראתה סבירות שיגבה את טענתה כי המיזוג האנכי המסוים הזה בענף ספציפי זה עלול להפחית באופן משמעותי את התחרות. להיפך, העדויות הרשומות מצביעות על גישה רבה יותר של צרכנים ל-Call of Duty ולתכנים אחרים של אקטיוויז'ן. לפיכך, הבקשה לצו מניעה זמני נדחית".
מיקרוסופט מסרה כי היא מתכננת לסגור את העסקה בחודשים הקרובים. אם אכן כך יהיה, לאחר השלמת העסקה היא תהפוך לחברת המשחקים השלישית בגודלה בעולם, אחרי טנסנט (Tencent) וסוני (Sony). הרכישה תעניק למיקרוסופט שליטה בזכיונות לכמה ממשחקי הווידאו המצליחים ביותר בעולם כיום, כולל Call of Duty, World of Warcraft ו-Candy Crush Saga, אך כאמור, החברה כבר התחייבה להשאיר כותרים לוהטים אלו בקונסולות של המתחרות בשנים הבאות.
פסק הדין הנוכחי מהווה כישלון גדול עבור ה-FTC, שספגה אש בשל טיפולה בתיקי הגבלים עסקיים. הוועדה הואשמה בכך שהיא איטית מדי מכדי לאתגר מיזוגים ורכישות ונכונה מדי לאפשר לעסקאות לצאת לפועל, גם כאשר יש חששות הגבלים עסקיים לגביהן. מעבר להפסד הספציפי, הפסיקה האחרונהבתיק מיקרוסופט-אקטיוויז'ן עשויה לגרום לחברות אחרות ששוקלות מיזוגים ורכישות להסס הרבה פחות ובמקביל היא צפויה גם להקשות על ה-FTC לחסום עסקאות עתידיות.
Our statement on today's decision: pic.twitter.com/jRDD8PhBeT
— Brad Smith (@BradSmi) July 11, 2023
מה צפוי לקרות כעת?
אבל האם אפשר כבר לברך על המוגמר? ובכן התשובה לכך היא שלילית בינתיים. ראשית, ה-FTC אמרה כי בכוונתה לערער על פסק הדין בבית המשפט התשיעי לערעורים של ארה"ב. אם הפסיקה תאושר בו, ה-FTC תוכל עדיין להמשיך ולערער על הפסיקה גם בבית המשפט העליון.
בנוסף, ועדת הסחר הפדרלית הגישה נגד מיקרוסופט ואקטיוויז'ן בדצמבר האחרון תביעת הגבלים עסקיים, במטרה לעצור את המיזוג המתוכנן ביניהן, בטענה שהעסקה תפגע באופן בלתי הוגן בתחרות בשוק משחקים השווה מאות מיליארדי דולרים. עם זאת, לפי המדיה העולמית, החלטת בית משפט בקליפורניה לדחות את בקשת ה-FTC לצו מניעה ראשוני לעסקה תגרום לחברות להתקדם להשלמת המיזוג ויכולה גם לגרום ל-FTC לבטל את תביעת ההגבלים העסקיים שלה סביב העסקה לחלוטין.
בנוסף, נזכיר כי עסקת הגיימינג העצומה נמצאת מזה חודשים רבים בבירורים רגולטוריים לא רק בארה"ב אלא גם באירופה, והיא נאסרה כליל על ידי רשות התחרות והשווקים של בריטניה, ה-CMA.
באמצע מאי האחרון נודע כי לאחר חקירה מעמיקה וארוכה, הנציבות האירופית אישרה את עסקת הרכישה ומיקרוסופט מצידה התחייבה מולה לכמה מגבלות, כשלדוגמה היא הבטיחה לקבל מגבלות שיאפשרו לתושבי האיחוד האירופי להשתמש בכל פלטפורמת ענן לצורך הזרמת המשחקים.
בנוסף, הצווים שה-FTC ביקשה בארה"ב ונידחו כעת הגיעו במקביל להליך ערעורה של מיקרוסופט על החלטת הרגולטורים בבריטניה לחסום את הרכישה המוצעת שלה.
תגובות
(0)