שני שלישים מחברות ההיי-טק: נפגענו כלכלית בחצי השנה האחרונה

יותר ממחצית חברות השירותים בהיי-טק צמצמו את כוח האדם שלהן בששת החודשים האחרונים - כך לפי הלמ"ס ● מדובר בעלייה דרסטית לעומת 22% במחצית הראשונה של 2022 ● הפגיעה מורגשת יותר בחברת קטנות ובינוניות

עוד נתונים שמעידים על המשבר בענף.

שני שלישים מחברות השירותים בהיי-טק נפגעו כלכלית בחצי השנה האחרונה וביותר ממחצית מהם חלה באותה התקופה ירידה במספר העובדים. זאת, לעומת 22% בתקופה המקבילה ב-2022 – כך עולה מנתונים שפורסמו היום (ב') על ידי הלמ"ס, ומעידים עדות נוספת על המשבר בענף.

מקור: הלמ"ס

מקור: הלמ"ס

המנהלים שהשיבו לסקר של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה מסרו כי הגורם המשמעותי ביותר (36%) לפגיעה הוא ירידה בביקושים למוצר של חברתם והגורם השני בחומרתו (20%) – קשיים בגיוס הון-סיכון. אלה נובעים מחוסר הוודאות ומעליית הריבית בעולם בתקופה האחרונה.

הפגיעה מורגשת יותר בחברות היי-טק קטנות ובינוניות, ופחות בחברות גדולות. זה בא לידי ביטוי בנתונים בכך שבחברות שמעסיקות 54% מכלל המועסקים בענפי השירותים בהיי-טק לא חלה כל פגיעה כלכלית בשנה וחצי האחרונות.

על פי דיווחי המנהלים בחברות בענפי שירותי ההיי-טק, בחצי השנה האחרונה חלה ירידה בהיקף המתפטרים – מ-14% ל-12%. בענפי השירותים ללא היי-טק לא חלה ירידה כזו. בלמ"ס אומרים כי שוני זה מחזק את ההבדל בסביבה הכלכלית בין שני הענפים.

החברות הבולטות שפיטרו בחודש יוני

נתוני הסקר מעידים על המגמה העגומה של פיטורים בענף, לאור המשבר הכלכלי העולמי והשלכות התוכנית המשפטית של הממשלה. חברות היי-טק רבות פיטרו עובדים בחודשים האחרונים, כשהחברה הגדולה האחרונה שפורסם כי היא עומדת לעשות מהלך כזה היא אמדוקס. על פי אתר לה סטארט-אפ, שמרכז רשימה בנושא, חברות נוספות שביצעו פיטורים בולטים בחודש יוני הן פיוניר, שפיטרה 200 עובדים; איירספאן, שפיטרה 60 עובדים; וסנטינל וואן, שנפרדה מ-100 עובדים.

לעומת ההיי-טק, נתוני הלמ"ס מראים כי בשיעור החברות בענפי השירותים האחרים שדיווחו על צמצום בהיקף התעסוקה חלה עלייה מתונה יותר – מ-11% במחצית הראשונה של 2022 ל-21% בתקופה המקבילה ב-2023.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים