"העידן החדש ב-AI לארגונים: מודלים בסיסיים"

כמה מודלים בסיסיים וגדולים או הרבה מודלים קטנים יותר? זו הייתה אחת השאלות בכנס Future of AI ● שילה אופק-קויפמן, שעוסקת בתחום ביבמ, מסבירה את היתרונות שבסוג הראשון, ולמה הענק הכחול מאמין בו

שילה אופק-קויפמן, מנהלת טכנולוגיות שפה במעבדות מחקר הבינה המלאכותית של יבמ.

אחת השאלות שעלו בכנס Future of AI של Lynx מבית אנשים ומחשבים, שהתקיים היום (ד'), היא אילו מודלי AI עדיפים: האם אלה הבסיסיים, עם כמויות המידע הגדולות, או מודלים קטנים יותר ורבים יותר? היו מומחים שסברו שהעולם הולך למודלי AI קטנים ורבים יותר, שאחד היתרונות בהם הוא שהם מוציאים את הנושא משליטתן הבלעדית של חברות הענק. לעומת זאת, לפי בכירה באחת מאותן חברות ענק – יבמ, המודלים הבסיסיים כאן להישאר, והם העידן החדש של הבינה המלאכותית הארגונית.

"העידן החדש ב-AI הוא מודלים בסיסיים. הם מייתרים את הצורך לתייג נתונים, הם יוצרים נתונים מתויגים מכאלה שאינם", הסבירה שילה אופק-קויפמן, מנהלת טכנולוגיות שפה במעבדות מחקר הבינה המלאכותית של הענק הכחול. "צריך מאמץ רב כדי לבנות מודל בסיסי, אבל לאחר מכן, הוא מאפשר לעשות הרבה יותר דברים והרבה יותר בקלות מאשר בשיטות אחרות", הוסיפה.

"אפשר להשתמש במודל בסיסי בדרכים רבות כדי לבצע משימות", אמרה אופק-קויפמן. "נכון שלפעמים צריכים דאטה מסוימת, אבל המודל הבסיסי מאפשר לחשוב מחוץ לקופסה. בנוסף, הוא חוסך בעלויות, ומותאם למשימה ולדאטה סנטר שבו הנתונים מאוחסנים".

Watsonx.ai

אופק-קויפמן ציינה את פלטפורמת Watsonx.ai, שיבמ הכריזה עליה באחרונה, ושאמורה לצאת לשוק בזמינות כללית במהלך החודש הנוכחי. הפלטפורמה כוללת יכולות AI חדשות, שמבוססות על מודלים בסיסיים, יחד עם לימוד מכונה "מסורתי". היא מאפשרת לאמן, לאמת, לכוון ולפרוש את המודלים בקלות. באמצעותה, ניתן להשתמש בחלק מהנתונים שצריך להשתמש בהם עם הפתרונות הנוכחיים כדי לבנות יכולות AI, ולעשות זאת בזמן קצר הרבה יותר – כך לפי הענק הכחול.

"Watsonx.ai מאפשרת לקבל את כל מה שצריך כדי לבנות, לאמן ולעשות טיונינג למודלים בסיסיים עבור אפליקציות עסקיות", אמרה אופק-קויפמן. "הפלטפורמה הזאת מציעה משילות ברמה גבוהה – היא מנהלת את כל מה שצריך בהקשר זה ממקום אחד, שבו ניתן לראות איזו דאטה נכנסה בתהליך, מה יוצא, איך זה נראה ואילו רגולציות צריך לקחת בחשבון. Watsonx.ai כוללת את כל מה שצריך על מנת לנהל את כל מעגל החיים של הדאטה".

היא דיברה בקצרה גם על ה-AI השיחתי – אחד התחומים שעובדים עליו במעבדות המחקר של יבמ. "יש ביקוש רב לפלטפורמות של AI שיחתי, משום שהוא אמין, מסביר דברים בקלות וניתן להטמעה בארגונים בפשטות", אמרה.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים