ראש מערך הסייבר: "מי שמבצע מתקפות נגד ישראל ישלם מחיר"
"איראן פועלת בסייבר לא רק נגד ישראל, אלא בכל המזרח התיכון", אמר ראש מערך הסייבר הלאומי, גבי פורטנוי ● הוא קרא לשיתוף פעולה בינלאומי נגד האיום הקיברנטי האיראני - ונגד הרעים האחרים
"קבוצות האקרים מאיראן פועלות לא רק נגד ישראל, אלא תוקפות מטרות אזרחיות במדינות רבות, בהן טורקיה, ערב הסעודית, מצרים, מרוקו, הודו, בחריין, עומאן, כוויית ועוד. בשנה האחרונה איראן ניסתה לתקוף גופים נוספים בישראל, לרוב ללא הצלחה. מי שמבצע מתקפות סייבר נגד ישראל צריך לקחת בחשבון את המחיר שהוא ישלם על כך", אמר גבי פורטנוי, ראש מערך הסייבר הלאומי.
פורטנוי דיבר היום (ג') בשבוע הסייבר באוניברסיטת תל אביב. הוא ציין את קבוצת התקיפה MuddyWater, המשויכת למשרד המודיעין והביטחון של איראן, שתקפה את הטכניון לפני כמה חודשים. "הקבוצה עובדת לא רק נגד ישראל, אלא תוקפת מטרות אזרחיות במדינות רבות במזרח התיכון", אמר.
"קהילת הסייבר הישראלית מכירה את פעולות הסייבר של האיראנים מבפנים ומבחוץ, ועובדת לשבש אותה בדרכים שונות. אנשי משרד המודיעין האיראני, אנשים ממשמרות המהפכה והחיזבאללה שמעורבים במבצעי סייבר נגד ישראל יודעים בדיוק על מה אני מדבר", ציין.
ואלה שמות
פורטנוי חיזק את "פעילות ארצות הברית נגד האלימות האיראנית ואת הסנקציות שהיא השיתה על שני 'שחקנים' ממשרד המודיעין האיראני – פרזין כרימי ומג'תבא מצטפוי, שייסדו את אקדמיית ראווין. זו מאמנת האקרים למטרות זדוניות. כמו כן, עלי חידרי, שיושב בביירות, מתאם שיתוף פעולה בין איראן לחיזבאללה לשם גרימת נזק לאזרחי לבנון במרחב הסייבר".
"עבור חלק מהאנשים במשרד המודיעין האיראני, להזיק לאזרחים מהשורה בעולם זה חלק מהשגרה", ציין. פורטנוי קרא לקהילה הבינלאומית "לעבוד יחד כדי לעצור אנשים כמו כרימי, מצטפוי וחידרי מפעילותם הזדונית נגד העולם".
פרויקטים שמערך הסייבר מבצע
לדברי פורטנוי, "מערך הסייבר פועל להעלאת החוסן וההגנה במשק, ועושה זאת עם כמה פרויקטים שהוא מקדם: כיפת הסייבר הישראלית, מרכז בקרה לאומי על בסיס טכנולוגיית ענן של גוגל, פורטל שירותי סייבר לארגונים ושירות PDNS לארגונים קריטיים. יש לנו פרויקט עם מיקרוסופט ואיחוד האמירויות לבניית פלטפורמה לשיתוף פעולה בחקירות סייבר ובניית ידע לשיתוף בין 40 מדינות. היוזמה היא חלק מפורום של הבית הלבן למאבק במתקפות כופרה. כמו כן, אנחנו עובדים עם מומחים בינלאומיים כדי לחקור מתקפות סייבר, ועם קהילת חוקרי הסייבר הישראלית כדי לגלות פגיעויות במערכות ממוחשבות ולטפל בהן".
לסיכום הוא אמר כי "פעילות הגנת הסייבר נדמית למסע בין כוכבים, במובן של הגנת האומה, תוך חיפוש וחשיפת ציביליזציות חדשות, שאותן אדם טרם ראה. להצלחת המאמץ נדרש אומץ, כדי לפרוץ גבולות ולהגיע למחוזות חדשים. יחד נעוף מהר וגבוה יותר. כדי שזה יתאפשר, נדרשים שיתופי פעולה בינלאומיים, שיתופי ידע ומודיעין איומים. על הטובים בעולם להיות מסונכרנים. רק באמצעות שיתופי פעולה תוך ישראליים ועולמיים נצליח לבנות את 'כדור הבדולח' לחקירת אירועים ולהגנה מוכללת בסייבר. כולנו מתמודדים עם אתגרים דומים, וככל שנלמד ונדבר באותה השפה, כך ניטיב לשפר את ההגנה בסייבר. זו משימה שאינה נגמרת, זהו מסע אינסופי".
קטע חזק, אצלנו בארגון אנו חוסמים כל תקשורת שעוברת דרך איחוד האמירויות בשל הסכנה שקיימת שם, ופה אנו משתפים איתם פעולה. המציאות עולה על כל דמיון. על החתום GDPR