"פרויקט נימבוס וריבוי הסטארט-אפים האיצו את מעבר הארגונים לענן"
"הסטארט-אפים הם השוק הגדול, לנו ולמתחרים, והוא מאפשר לנו להביא את החדשנות שיש בארגונים שנולדו בענן אל ארגוני האנטרפרייז", כך אמר בועז מעוז, מנכ''ל גוגל קלאוד ישראל
"יש כמה סיבות להאצה של ארגונים במעבר שלהם לענן, ובראשן שתיים: הראשונה שבהן היא מכרז מחשוב הענן הממשלתי, נימבוס, שבו זכינו, והשנייה – ריבוי הסטארט-אפים. זה השוק הגדול, לנו ולמתחרים, והוא מאפשר לנו להביא את החדשנות שיש בארגונים שנולדו בענן אל ארגוני האנטרפרייז", כך אמר בועז מעוז, מנכ"ל גוגל קלאוד (Google Cloud) ישראל.
מעוז פתח כנס שערך הסניף המקומי של ענקית הענן היום (ה') בריברסייד בתל אביב, בהשתתפות יותר מ-150 בכירי IT ממגזר האנטרפרייז ומהמגזר הציבורי. האירוע התקיים תחת הכותרת "להביא את הקסם של הבינה המלאכותית היוצרת לארגון שלך".
לדבריו, "למרות המצב, שמתאפיין באי ודאות ושהינו מאתגר כלכלית, עסקי הענן העולמיים וגם המקומיים שלנו ממשיכים לצבור תאוצה. כך, בתקופה האחרונה חווינו גידול מואץ בהיקף כוח האדם שלנו. אנחנו ממשיכים בצמיחה ולא מפסיקים לגייס עובדים".
"גוגל קלאוד ישראל", ציין המנכ"ל, "הקימה את האזור המקומי שלה לפני תשעה חודשים. האזור החל להתמלא ואנחנו בחיפושים להיכן להתרחב". הוא הוסיף כי "בהמשך השנה נפעיל את הכבל התת ימי שלנו, שיחבר את אזור הענן המקומי הן לאירופה והן להודו, דרך מדינות המפרץ הפרסי. זהו כבל שיאפשר העברת מידע על גבי הרשת הפרטית שלנו – ולא דרך האינטרנט".
מעוז ציטט מדבריו של ההיסטוריון פרופ' יובל נוח הררי, בהקשר של הבינה המלאכותית בכלל, וזו היוצרת בפרט, לרבות התועלות והסכנות הטמונות בה. "פרופ' הררי", ציין, "כותב שהקפיצה הכי גדולה של המין האנושי הייתה עם ההמצאה של שפה מורכבת, שבשל הגידול ביכולות ובהיקף המוח האנושי הביאה להקמת מבנים חברתיים. זה גם מה שקורה כעת בעולם הווירטואלי: מלמדים מכונות לדבר באופן מושכל".
הוא אמר כי "נכנסנו לתחום ב-2017, עם מודלי לימוד מכונה, ובראשם Bert, שהוא בבחינת 'צ'טבוט על סטרואידים'. המצאנו את המודל השפתי הראשון, טרנספורמר, ותרמנו אותו לקהילה. כיום יש בחברה כ-3,000 חוקרי בינה מלאכותית. כאשר מיישמים את התחום בארגוני אנטרפרייז, עולות כמה שאלות: איך להגן על המידע? כיצד להסביר את הדברים למכונה, על מנת להימנע מתשובות הזויות? כיצד מביאים לשילוב היכולות הללו למול בסיסי נתונים אחרים?".
לסיכום הוא ציין כי "אנחנו, בגוגל קלאוד, מביאים את מכלול הבינה המלאכותית היוצרת: החל מהחומרה, מעליה המודלים הבסיסיים, מעליה פלטפורמת Vertex AI ומעל זה – את היכולת לבנות אפליקציות".
אנטוני סירו, סגן נשיא גוגל קלאוד לאזור דרום EMEA, דיבר אף הוא בכנס. הוא אמר כי "מחשוב הענן משפיע על כל ארגון וארגון, מכל גודל ומכל מגזר תעשייה – ובעצימות גבוהה. זה קורה בארגונים ממגזרי הטלקו, הבריאות, הפיננסים ועוד. בין לקוחותינו בתחום נמנים בנק BNY, אורנג', בית החולים מאיו קליניק בניו יורק ורשת הקמעונאות קרוגר".
סירו ציין כי "אנחנו מעניקים לארגונים מחשוב ענן ציבורי, מבוסס על יכולות טיפול בדאטה ובינה מלאכותית, עם תשתיות מודרניות, יכולות שיתוף ומעטפת אבטחת מידע מוכללת".
תגובות
(0)