שירותי בריאות כללית הקימה פלטפורמת מחקר רפואי מבוססת AI

הפלטפורמה מבוססת על טכנולוגיה של רד האט ● ליאורה שכטר, מנמ''רית הכללית: "היא מאפשרת לבנות תהליכי לימוד של האלגוריתמים, כך שהם יוכלו לזהות מגמות חדשות, דפוסי התנהגות של חולים ומחלות, ועוד"

ליאורה שכטר, סמנכ''לית מערכות מידע ודיגיטל בשירותי בריאות כללית.

שירותי בריאות כללית הקימה פלטפורמת IT שכוללת יכולות בינה מלאכותית, בהתבסס על טכנולוגיה של רד האט. הפלטפורמה תשמש את הכללית לטובת קידום המחקרים שצוותי המחקר הרפואי שלה עורכים. הפרויקט, שקרוי "חדר המחקרים של הכללית", החל באחרונה וצפוי לעלות לאוויר עד סוף השנה. היקפו הכספי לא נמסר לפרסום, אולם גורמים בענף העריכו אותו במיליוני שקלים.

ליאורה שכטר, סמנכ"לית מערכות מידע ודיגיטל בשירותי בריאות כללית, חשפה את הפרויקט בכנס Red Hat OpenShift Commons. הכנס נערך היום (ד'), בהפקת אנשים ומחשבים, באולם האירועים איסט בתל אביב, בהשתתפות מאות נציגים של לקוחות החברה ושותפיה העסקיים.

צילום ועריכת וידיאו: דותן גור

לדברי שכטר, "הפלטפורמה, שהוטמעה במשותף על ידי אנשי ה-IT בכללית ואנשי רד האט ישראל, מאפשרת לבנות תהליכי לימוד של האלגוריתמים, כך שהם יוכלו לזהות מגמות חדשות, דפוסי התנהגות של חולים ומחלות, ועוד".

היא הסבירה כי "המערכת לוקחת נתונים רפואיים מותממים ומשלבת אותם בסביבה שאנחנו בונים בימים אלה. בנינו לחוקרים סביבה שמכילה את כל המידע שיש במערכות השונות של החברה. הפלטפורמה מאפשרת לחוקרים – חיצוניים ואלה של הכללית – לבצע מחקרים רפואיים שונים ולקדם את עולם המחקר הרפואי, כי זו הדרך לקדם את הרפואה: ביצוע מחקרים וניסויים, הוכחה או הפרכה של התוצאות ועל בסיס זה – הבנייה של פריטי מידע רפואי חדשים". שכטר הדגישה כי "המידע מותמם לטובת הגנת הפרטיות של המטופלים".

"קידום המחקר הרפואי – מהותי ביותר לעבודה בעולם הבריאות"

שכטר ציינה ש-"קידום תחום המחקר הרפואי מהותי ביותר לעבודה בעולם הבריאות. בשנתיים האחרונות השקענו בשתי סביבות טכנולוגיות שונות לטובת קידום המחקר: במערך המחשוב הפנימי של הכללית ובענן AWS, שבעתיד נהגר ל-Azure".

"כעת", אמרה, "אנחנו מוסיפים לפתרון את פלטפורמת רד האט, לצד שרתים פיזיים של אנבידיה, שמוסיפים עוצמות עיבוד ומחשוב – על מנת להגדיל את היכולות של מדעני הנתונים בכללית ומחוצה לה".

מרד האט נמסר כי "פתרון Red Hat OpenShift AI משלב את היכולות של Red Hat OpenShift ו-Red Hat OpenShift Data Science. הפלטפורמה המורחבת מאפשרת ניהול מחזור חיים של הנתונים תוך יכולות גידול, פשטות תפעול ויעילות מרבית – בהתבסס על קוד פתוח. היא מיועדת למדעני נתונים ומפתחים, וכוללת את חדשנות הבינה המלאכותית. הפלטפורמה מספקת יציבות וזמינות של התשתית במהלך האימון, הפריסה והסקת המסקנות, כדי לממש את הפוטנציאל של ה-AI".

שכטר אמרה לסיכום כי "אנחנו מקדמים את תחום המחקר הרפואי מעולם הניתוחים הסטטיסטיים לעולם של מדעני הנתונים והמידע, הבינה המלאכותית ולימוד המכונה".

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים