24E1N5300 של פיליפס: הרכזת במרכז, או בעצם מאחור
הרכזת במסך זה, שגודלו 24 אינץ', משולבת מאחור ומאפשרת להפוך אותו לתחנת עגינה/עבודה מודרנית, שבה שמים מקדימה את מה שצריך באמת לעבודה, כמו מקלדת, עכבר - ואפילו בקר משחקים
מסך מחשב שמיועד לשמש גם כסוג של רכזת שולחנית לא חייב להיות מגושם. ממש לא. הוא יכול להציג אלמנטים מעודנים יותר אם צריך, עבור אלה שאוהבים אסתטיקה גם על שולחן העבודה. כלומר, אפשר להיות מאוד פרקטי, כפי שכבר ציינתי פה ושם במדור זה, ומהצד השני לבקש שהמסך יהיה קל משקל, באופן יחסי, שהשוליים מסביב לו יהיו ממש דקיקים ומודרניים, מהסוג שצריך להסתכל מקרוב כדי להבחין שהם שם – וכל זה מבלי לוותר, כאמור, על הרכזת, שנמצאת מאחור.
זה בדיוק מה שמנסה פיליפס להציע עם 24E1N5300 – מסך בגודל 24 אינץ' שבו משולבת מאחור רכזת שמאפשרת להפוך אותו לסוג של תחנת עגינה/עבודה מודרנית, כזו שבה את המחשב משאירים מאחור, ומקדימה שמים את מה שצריך באמת לעבודה, כמו מקלדת, עכבר – ואפילו בקר משחקים. את אלה מחברים ליציאות ה-USB בחלק האחורי של המסך.
המסך הוא, מהרבה בחינות, די סטנדרטי. הוא מציע פאנל IPS עם רזולוציה של 1920×1080 פיקסלים, קצב ריענון של 75 הרץ – שהוא רק קצת יותר מהמינימלי, בהירות של 300 ניט – שזה סביר לחדר עבודה עם תאורה פלורסנטית, ויחס ניגודיות של 1,000:1. בחברה אף מציינים זמן תגובה של ארבע אלפיות השנייה (מאפור לאפור) ושיש מצב תצוגה שמיועד למשחקים, שעונה לשם Smartimage. מכל זה עולה שמדובר, לפחות על הנייר, במסך שמתאים מאוד לשימוש ביתי: כשלא צריכים אותו לעבודה, אפשר "לשחרר" אותו לטובת הילדים (ולטובתכם, אם אתם גיימרים), כדי שישחקו עם מסך גדול יותר, לדוגמה.
מסך קל משקל, לפחות יחסית
מה שקצת הפתיע אותי הוא ההרגשה שהרגל של המסך, שהחלק התחתון שלו מעוצב בצורה של משושה ייחודי משהו, ממש לא כבדה. למעשה, המסך בכללותו לא כבד במיוחד: משקלו הוא 4.36 ק"ג, ובלי הרגל – 2.7 ק"ג. למרות זאת, הוא יציב לחלוטין על השולחן, אלא אם כן דוחפים אותו בכוח. ברגל יש גם מתקן מינימלי לסידור כבלים, אבל זה טוב רק לכבלים שבאים מאחור ולא לאלה שמתחברים מקדימה, ובכל מקרה, זה לא מונע בלגאן ממי ש-"מומחה" בכך.
באריזה מוצאים, מעבר לכבל החשמל, גם כבל HDMI וכבל USB-C ל-USB-C. כל מה שצריך לעשות, מעבר לחיבור החשמל, זה לחבר את כבל ה-USB מהמחשב למסך. יש כאן מינוס, לרעת המסך הזה: המטען שלו משום מה גדול מידות, כמעט פי שלושה מזה של מסך המשחקים הפרטי שלי, שגודלו 27 אינץ' וקצב הריענון שלו 165 הרץ. לא מובן למה.
כך או כך, אחרי החיבור, התצוגה התגלתה כנעימה לעין, עם צבעים יפים בשימושים כלליים, כולל סרטים – מה שהיה די צפוי לאור של כ-120% במרחב הצבעים sRGB, שמיועד לשימושים ביתיים. בנוסף, מכיוון שיש ארבעה חיבורי USB 3.2, ה-24E1N5300 מציע שפע של מקום לחבר התקנים חיצוניים, כפי שכבר הזכרתי לעיל.
מה שמקל על החיבור של כל הכבלים הוא האפשרות לסובב את המסך על הציר שלו ב-90 מעלות, כך שניתן לעבוד אתו גם בתצורה אנכית, ולא רק אופקית. זה טוב ליוצרי תוכן, אבל גם לקריאה, למי שמעדיף לקרוא את הספרים שלו או העיתונים שלו באופן אלקטרוני ולוותר על הריח הטוב של הנייר.
מחיר מיינסטרימי
עם כל זאת, המסך מכוון אל מרכז המיינסטרים מבחינת מחיר, כפי שתראו בהמשך, וזה אומר, לדוגמה, שחיבור ה-Displayport שלו הוא בתקן 1.2 ושחיבור ה-HDMI הוא רק בתקן 1.4. זה לא מסך שתוכלו, לדוגמה, לחבר לו קונסלות משחק מודרניות, שזקוקות לחיבור HDMI 2.1. כך או כך, זה אומר שאפשר לחבר למחשב אחר את הכבל שמגיע גם כך בחבילה – כפי שעשיתי בעצמי.
השליטה בכל האפשרויות, מה שקרוי בטכנולוגית OSD – כולל הדלקת/כיבוי המסך – מבוצעת באמצעות ידית שליטה מאחור. יש כאלה שאוהבים את זה, אני פחות, במיוחד מאחר שאני משתדל למקם את המסך יחסית רחוק ממני בזמן שאני עובד – ולא משנה שה-24E1N5300 מציע הגנה מאור כחול מוגזם. זה אומר שהרגשתי שאני צריך לקום כדי לבצע את הכיוונים השונים. כך או כך, זה לא משהו שאי אפשר להתרגל אליו, במיוחד אם ממקמים את המסך במרחק של הושטת יד.
המחיר של 24E1N5300 מבית פיליפס עומד על 1,000 שקלים, וזה מחיר בהחלט סביר, גם בזכות הסיבוב על הציר, עבור מסך שמתאים לכולם – כאמור, גם עבור מי שעובד בבית וגם עבור מי שרוצה לשחק.
תגובות
(0)