ירידה בתחזית הצמיחה של ישראל – גם בגלל השפעת המצב על ההיי-טק

הכלכלנית הראשית במשרד האוצר חוזה צמיחה נמוכה יותר השנה ובשנה הבאה - בגלל אי הוודאות סביב התוכנית המשפטית של הממשלה והמצב המקרו כלכלי העולמי, "שמשפיעים על ענף ההיי-טק", לדבריה

התחזית: הכלכלה הישראלית תצמח - אבל פחות.

הכלכלנית הראשית במשרד האוצר, שירה גרינברג, מורידה את תחזית הצמיחה של ישראל ל-2023 ול-2024, בין היתר בעקבות אי הוודאות במשק סביב התוכנית המשפטית והשפעתה על ענף ההיי-טק. לפי הכלכלנית הראשית, התחזית שלה אופטימית והנתונים הם בהנחה שהתוכנית המשפטית לא תצא לפועל. אם זה יקרה, היא מדגישה, ההשפעה עלולה להיות שלילית יותר.

גרינברג מורידה את תחזית הצמיחה ל-2023, לעומת הערכות קודמות, ב-0.3% ל-2.7%, וב-2024 ל-3.1%. כמו כן, היא מזהירה כי הכנסות המדינה עלולות לרדת בשנתיים הקרובות ב-16 מיליארד שקלים.

הכלכלנית מבססת את התחזית שלה על נתוני המקרו-כלכלה בעולם ועל אי הוודאות מהתוכנית המשפטית והשלכותיה. היא ציינה במסמך שהוציאה כי "עליות הריבית ואי הוודאות בכלכלה העולמית, וכן אי הוודאות במשק המקומי, בפרט סביב הרפורמה המשפטית, מוסיפות להאטה בהשקעות ומשפיעות על ענף ההיי-טק".

ממחאת ההיי-טק נמסר בתגובה לדו"ח כי הוא "קודר ומשקף את מה שאמרנו מהיום הראשון – ההפיכה המשפטית תחריב את הכלכלה וההיי-טק הישראליים. בניסיון להשיג לעצמה כוח בלתי מוגבל, הממשלה מוכרת את העתיד והביטחון הכלכלי של כולנו. את הכלכלה אי אפשר להשהות ואת המשקיעים אי אפשר למרוח. עצרו את הטירוף וגנזו את החקיקה האנטי דמוקרטית לאלתר. הנזק כבר פה, מדינת ישראל הולכת וממצבת את עצמה כמדינה לא יציבה ולא בטוחה להשקעות. שר האוצר הנוכחי ייזכר כשר האוצר הגרוע ביותר בהיסטוריה של מדינת ישראל".

בצד החיובי, הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה פרסמה היום שייצוא השירותים, שרובו מורכב מתעשיית ההיי-טק, עלה ברבעון הראשון של 2023, בחישוב שנתי ב-15.9%, לעומת ירידה של 10% ברבעון האחרון של 2022. ככלל, יצוא הסחורות והשירותים, ללא יהלומים וסטארט-אפים, עלה ב-0.4%. לעומת זאת, יבוא הסחורות והשירותים ירד ב-5.8%. נתונים נוספים מעידים על עליות של 2.5% בתמ"ג, 0.1% בתמ"ג לנפש ו-3.3% בתמ"ג העסקי.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים