מאסק על התנהלותו בטוויטר: "יריתי לעצמי ברגל לפעמים"

הראיון בלייב שהעניק אתמול (ד') מאסק ל-BBC הבריטי - הראשון מאז שהפך לבעלים ולמנכ"ל טוויטר באוקטובר אחרון - עסק בפלטפורמה המצייצת ובציפור הכחולה והגיע לאחר שב-BBC זעמו על תיוגם כ-'תקשורת במימון ממשלתי'

נתבעים על ידי עובדים. אילון מאסק, הבעלים, וטוויטר.

אילון מאסק, מנכ"לן של חברות טכנולוגיה רבות ויזם טק מפורסם, רכש כזכור את טוויטר תמורת 44 מיליארד דולר באוקטובר האחרון, וזאת לאחר תהליך סוער שבמהלכו ניסה לסגת מהעסקה מספר פעמים. אבל זה קרה מזמן ומאסק כבר הבוס של טוויטר הלכה למעשה מזה חצי שנה, עניין שקשה להתעלם ממנו. מאז כניסתו לתפקיד מנכ"ל החברה והבעלים שלה, מאסק חולל בפלטפורמה שלל מהפכות, שהאחרונה מביניהן – עליה דיווחנו היום (ה') – היא למעשה הפיכת שם החברה מ-טוויטר ל-X – אקט שעדיין לא ברורה כוונתו או כיצד יתבטא בפועל הפעילות הפלטפורמה המצייצת.

מאסק העניק אתמול (ד') ראיון ל-BBC והצליח גם בראיון זה לייצר כותרות שהסעירו את ביצת הרשתות החברתיות הטובענית ואת המדיה העולמית, בעיקר משום הצלחתו להותיר את מראיינו ללא מענה הולם.

ב-90 הדקות בהן דיבר כתב ה-BBC עם מאסק, עלו כמעט כל הנושאים ה"חמים" סביב האיש והרשת החברתית שנמצאת כיום בידיו. הוא דיבר על הפיטורים העצומים שביצע בחברה – כשקיצץ בה משרות בהיקף של יותר מ-75% – ואמר שהיה זה דבר מחויב המציאות. מאסק הודה שהחלק הזה של הפיטורים היה "לא כיף בכלל", אבל שב והתעקש שטוויטר כרגע "מאוזנת" פיננסית, ואמר כי הוא מקווה שהחברה תהיה חיובית בתזרים המזומנים שלה כבר ברבעון הזה.

מאז ההשתלטות, מאסק סופג מהעולם ומהמדיה העולמית ביקורת קשה על התנהלות, וסיפר למראיין שלו כי חווה רגעים "כואבים"  מדי פעם. במקביל עם זאת הודה: "יריתי לעצמי ברגל לפעמים", אמר שככל הנראה כדאי לו להתרחק מטוויטר בשעות של לפנות בוקר.

ראיון בהפתעה: הכתב פשוט הגיע למטה?

הראיון, שנערך מול כתב BBC North America Tech, ג'יימס קלייטון, שודר בשידור חי ממטה טוויטר בסן פרנסיסקו, והגיע לאחר עימותים בין ה-BBC לרשת החברתית על האופן שבו תייגה את גוף השידור והחדשות הבריטי כ'תקשורת במימון ממשלתי'.

התיוג החדש הזה, עוד אחד מהשינויים שהתווה מאסק, קומם את רשת BBC ואת הכתב שלה שהתייצב לראיין את האיש שעומד מאחורי טוויטר כעת, משום שה-BBC "לא התלהב", כפי שתיאר זאת מאסק, מהתיוג. מאסק הגיב והבהיר כי התיוג הבעייתי הזה ישונה מעתה ויצוין בו אם או כשגוף שידור 'ממומן באופן ציבורי'. לדברי היזם התזזיתי, זה תיוג ש-"לא מעורר התנגדות יותר מדי".

כך או כך, הראיון היה כנראה אירוע ספונטני למדי. מאסק צייץ וטען כי עקב הביקורת עליו, הוא אתגר את ה-BBC להגיע למטה כדי לשוחח איתו – והדבר פשוט קרה.

בראיון דן מאסק בחצי השנה הראשונה שלו כבעלים של טוויטר. במהלך דבריו הוא התייחס לסוגיה המעניינת של עצם הרכישה, ואמר ל-BBC: "זה לא היה משעמם. זו הייתה ממש רכבת הרים".

עוד ניתן היה ללמוד מהשיחה כי לדבריו, מאסק קנה את טוויטר בסופו של עניין רק משום שסבר כי השופט יאלץ אותו לעשות כך בלאו הכי. בתחילה כזכור הוא נסוג מהעסקה, בטענות שמספר המשתמשים הפעילים שהבליטה בפניו הנרכשת במהלך המו"מ היה שקרי, ושהאתר מלא בחשבונות בוט מזויפים. מאסק הוציא לפועל את הרכישה כשמחד נתבע בידי טוויטר בשל ניסיונותיו לבטל את העסקה מולה, ומאידך כשהגיש תביעה משלו נגדה על הטעיה מכוונת באספקת המידע אודות הפלטפורמה. לדבריו, המאמצים שלו למחוק חשבונות בוט שכאלו הפחיתו מידע מוטעה בטוויטר מאז שהפך לבעליה.

עם זאת, על אף שבכלל לא רצה להוציא לפועל את העסקה אז, לדבריו, כעת מאסק טוען שלא ימכור את טוויטר לאיש, גם אם יוצעו לו תמורתה 44 מיליארד דולר, סכום לא ריאלי שכן החברה איבדה הרבה מהערכת שוויה בחצי השנה האחרונה.

לא בחר בטראמפ

כשהתגלה כי מאסק מאמץ אל חיקו את טוויטר כחברה נוספת שאותה ינהל, הביעו גורמים רבים שמרניים וימניים בעולם, ואף בישראל, התרגשות גדולה מכך שהרשת החברתית המצייצת תעניק להם סופסוף יותר במה וקול, ותפעיל עליהם פחות צנזורה, וזאת משום שמאסק לא הסתיר מעולם שהוא בעד הענקת חופש ביטוי נרחב יותר לכולם.

כצפוי, זמן מה לאחר שנכנס לפוזיציה החדשה כאחראי על טוויטר, הסיר מאסק מנשיא ארה"ב לשעבר, דונלד טראמפ, חרם לצמיתות שהושת עליו אחרי התפרעות אוהדיו בגבעת הקפיטול. כזכור, אנשי טראמפ התנפלו על בית המחוקקים האמריקני, חדרו אליו בניגוד למותר, זרעו בו הרס והטילו אימה על האומה כולה, שחששה כי האנשים לובו בידי טראמפ למרוד במוסדות המדינה ולא לקבל את תוצאות הבחירות.

ואולם, באופן מפתיע, מאסק אמר למראיין שלו בשיחתם כי כלל לא הצביע לטראמפ בבחירות האחרונות בארה"ב.

זה לא אומר שמאסק הוא תומך ביידן או דמוקרט, אבל מעניין לגלות כי דעתו חלוקה עם השניים גם בסוגיה שבנוגע אליה טראמפ והנשיא האמריקני הנוכחי, ג'ו ביידן, רואים עין בעין – עניין הדרישה לחרם אמריקני על טיקטוק. הנשיאים, כנציגי שני הצדדים של המפה הפוליטית, קראו ועדיין קוראים להחרמת טיקטוק בארה"ב, מחשש שהיא מעבירה את נתוני משתמשיה לסין למטרות ריגול. בראיון אתמול הצהיר מאסק כי הוא מתנגד לחרם שכזה.

האם המראיין של ה-BBC הגיע לא מוכן?

כאמור, אחד הנושאים שתפסו את עיקר הכותרות אודות הראיון המסקרן הייתה "התבוסה" של קלייטון מול המראוין שלו, שזכתה בתקשורת לתיאור: "צלייה על הגריל".

כך למשל, כשקלייטון קרא תיגר על מאסק בשיחה לגבי הרמה ההולכת וגוברת של דברי שנאה בפלטפורמה, לטענתו, כאשר מאסק ביקש ממנו לספק ראיות או אפילו רק דוגמה אחת שראה לכך, המראיין גמגם וחזר בו, ואז אמר שנתקל בהערות "קצת סקסיסטיות" בטוויטר. מאסק שאל אותו בתגובה, "אז אתה חושב שאם משהו הוא מעט סקסיסטי, צריך לאסור אותו?" וקלייטון נותר ללא מענה.

גם כשהתלונן הכתב באוזני מאסק על מידע מוטעה שמופץ דרך טוויטר ביתר שאת בחצי השנה האחרונה, מאסק שאל אותו על אופיו המשתנה של המידע, למשל מה שמופץ בנושא קורונה והחיסונים, והותיר את הכתב הלא מוכן ללא מילים. מאסק הזכיר למראיין, "אם אתה מאבד את חופש הביטוי, זה לא יחזור. שום מערכת לא תהיה מושלמת".

בתגובה לרגעים אלו מאסק האשים את קלייטון באמירת שקרים. הוא גם נזף בו וטען: "אתה לא יודע על מה אתה מדבר".

כשהסרטון שבו מתועד הראיון האינטנסיבי פורסם בידי מאסק, טוויטר הוצפה בתגובות שלפחות על פניו נראו בעיקר כתומכות במרואיין הייחודי, ולא בכתב ה-BBC.

תגובות

(1)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

  1. יוסי

    ממש גוגל לא בסדר יסדרו בעיה android auto יעבוד הודעות פקודות קוליות בשפה בעברית. עכשיו שומעים פקודות קוליות בשפה אנגלית. לא מבין כלום

אירועים קרובים