חלקים מקוד המקור של טוויטר הודלפו אונליין

את ההדלפה ביצע דרך גיטהאב משתמש אנונימי והאירוע החמור נחשף במסמך משפטי ● קוד המקור החשוף מוסיף לאתגרים של הציפור הכחולה שבבעלות אילון מאסק, אשר טען באחרונה שהחברה שווה כיום פחות מחצי מששילם עליה

תקלה שהתרחשה בה חשפה ציוצים פרטיים לעיניים זרות. טוויטר.

חלקים מקוד המקור של טוויטר הודלפו לרשת, כך על פי חשיפה נדירה וחשובה של קניין רוחני של החברה. טוויטר החלה להסיר את הקוד שדלף, על ידי שליחת הודעה על הפרת זכויות יוצרים ל-גיטהאב (GitHub) – פלטפורמת שיתוף פעולה מקוונת למפתחי תוכנה, שבה פורסם הקוד התחילה על ידי משתמש אנונימי שנקרא בכינוי 'FreeSpeechEnthusiast' (שמשמעותו 'נרגש מחופש הדיבור' בתרגום חופשי).

טוויטר גם ביקשה מבית המשפט המחוזי של המחוז הצפוני של קליפורניה בארה"ב להורות ל-גיטהאב לזהות את האדם ששיתף את הקוד, ואת כל מי שהוריד אותו, כך דיווח הניו יורק טיימס.

מטוויטר נמסר כי היא פתחה בחקירת ההדלפה, ובכירים המטפלים בנושא אמרו שלהערכתם מי שעומד מאחורי הפצת חלקי הקוד עזב את החברה עוד בשנה שעברה.

הסיכונים בדליפת קוד מקור

ההדלפה מגיעה זמן קצר לאחר שהבעלים של טוויטר, אילון מאסק, הבטיח להפוך חלק מהקוד של הרשת החברתית המצייצת לציבורי, תהליך שיכול לעזור להפוך את הקוד למאובטח יותר, כך שכל אחד יוכל לסקור ולנתח אותו ולחפש בו פגמים פוטנציאליים.

דליפות קוד מקור מהוות סיכון משמעותי עבור כל חברת טכנולוגיה, שכן היא עלולה לחשוף פערי אבטחה וסודות מסחריים. מול סכנה זו, לחברות יש בדרך כלל נהלים ואמצעי אבטחה שנקבעו בעבר במיוחד כדי למנוע דליפה שכזו.

נהלים אלה כוללים הגבלת גישה לקוד המקור וסקירת מפתח ואישור של שינויים בקוד. עם זאת, אפילו עם אמצעי אבטחה אלה, עובדים יכולים ביודעין או אפילו שלא ביודעין לגשת ולהדליף קוד מקור. בנוסף, האקרים יכולים לנצל פגיעויות מסוימות שהתגלו בעבר בתוכנת החברה, כדי לקבל גישה לקוד המקור.

אירוע כזה עלול להיות מסוכן במיוחד עבור חברות התלויות מאוד בקניין הרוחני שלהן, כמו טוויטר. קניין רוחני יכול לכלול קוד מקור תוכנה, כמו גם פטנטים, סימנים מסחריים וסודות מסחריים. אם מתחרה מקבל גישה לקניין הרוחני של חברה, הוא יכול להשתמש במידע זה כדי להתחרות מול החברה ביתר הצלחה.

בכמה ירד שווי ה"נכס" מאז רכישת טוויטר בידי אילון מאסק?

בכמה ירד שווי ה"נכס" מאז רכישת טוויטר בידי אילון מאסק? צילום: BigStock

צרות בציפור הכחולה – האם היא שווה חצי מש-מאסק שילם עליה?

עבור טוויטר, הדלפה זו מוסיפה – מלבד הדאגה מההשלכות הרגילות של דליפת קוד מקור – גם לאתגרים הפיננסיים והתפקודיים ההולכים וגדלים. מאסק, שרכש את החברה ב-44 מיליארד דולר באוקטובר 2022, ניסה לבצע בפלטפורמה החברתית המצייצת מספר רב של שינויים בחודשים האחרונים. במאמץ לקצץ בעלויות הוא פיטר כמעט מיד כ-75% מעובדיה, הוסיף תכונות חדשות והכניס אל השירות מודל מנויים כמו גם חולל בה מספר מהפכות אחרות – אבל מפרסמים, שהם מקור ההכנסה העיקרי של החברה, נרתעו מלפרסם מודעות באתר ובכלל לא בטוח שכל מהלכיו של מאסק באמת הועילו והעניקו לטוויטר מודל ניהולי נכון יותר.

ביום ו' האחרון מאסק בישר לעובדיו במייל כי טוויטר שווה רק כ-20 מיליארד דולר, יותר מ-50% פחות ממה ששילם עבורה. לדבריו, "שינויים קיצוניים" בחברה, כולל פיטורים המוניים וקיצוץ בעלויות, עדיין ממשיכים להיות נחוצים כדי למנוע פשיטת רגל ולייעל את הפעילות.

מוקדם יותר החודש, אמר מאסק דווקא ש""טוויטר תגיע לתזרים מזומנים חיובי ברבעון הבא". אמנם לא ברור אם מדובר בדיוק בסתירה בדבריו, אך עדיין הם מוטלים כעת יותר בספק לנוכח דבריו ביום ו' האחרון.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים