מיקרוסופט שועטת הלאה עם הוספת יכולות ChatGPT למוצריה
ענקית הטכנולוגיה שילבה את הטכנולוגיה שמאחורי ChatGPT עם פלטפורמת Power שלה, המאפשרת למשתמשים לפתח יישומים עם מעט או ללא קידוד, אבל זה ממש לא השילוב העדכני יחיד של יכולות ה-AI המתקדמות בשירותיה
ChatGPT הוא כידוע מודל שפה מבוסס בינה מלאכותית, המופעל על ידי למידת מכונה ומאומן באינטרנט. הכלי החדשני יצא לאוויר העולם לפני חודשים ספורים בלבד, ומאז הוא מטלטל את העולם ומאיים לשבש שלל שירותים ומוצרים טכנולוגיים כמו גם את התנהלותן המקובלת של מערכות וותיקות, כמו מערכת החינוך למשל. למיקרוסופט יש זכויות בלעדיות ליישומים מסחריים ב-ChatGPT, והיא שילבה אותו עד עכשיו עם שניים מהמוצרים והשירותים המובילים שלה, מנוע החיפוש בינג ושירות הענן Azure.
המהלך הזה, בעיקר שילוב הצ'אטבוט לתוך כלי החיפוש הלא ממש מצליח של החברה, מאיים במיוחד על גוגל ומנוע החיפוש שלה, ועל ההגמוניה של החברה בתחום.
עוד ועוד כלים מתוגברים ב-ChatGPT
אבל הענקית מרדמונד לא עוצרת ומסתבר שהיא ממשיכה בכל הכוח למנף את הכלי החדשני – שבחברה שעומדת מאחוריו, OpenAI, היא מושקעת בכ-10 מיליארד דולר.
באחרונה נודע כי מיקרוסופט הרחיבה את שילוב הכלי ב-Dynamics 365 Copilot – צ'אטבוט אינטראקטיבי המסייע למשתמשים בשירות לקוחות, מכירות, שיווק ועוד. כמו כן החברה הוסיפה את היכולות המתקדמות ל-Power Platform – פלטפורמת פיתוח דלת-קוד, המאפשרת למשתמשים ליצור יישומים עם פקודות טקסט פשוטות באמצעות ChatGPT3. מיקרוסופט בישרה ששורת כלים של בינה עסקית ופיתוח אפליקציות בתוך Power Platform, כולל Power Virtual Agent ו-AI Builder, עודכנה עם היכולות החדשות.
עוד דווח בעולם גם על הפעלת ChatGPT בצוותא עם Microsoft Teams – סביבת העבודה השיתופית הכוללת פונקציות של שיחות ועידה וירטואליות ושיחות וידיאו עם צ'אטבוטים, הנתמכים כעת על ידי ChatGPT4.
בנוסף דווח בתקשורת העולמית כי מיקרוסופט עשתה גם שימוש ב-ChatGPT כדי לשלוט ברובוטים וברחפנים באמצעות פקודות טקסט פשוטות.
נכון לעכשיו היכולות החדשות יהיו זמינות רק בארצות הברית, אבל, בהתחשב בקצב השינויים והתמורות בהתנהלות הענקית מרדמונד, אפשר להניח שהן יגיעו גם אלינו במהרה.
מיקרוסופ צריכה להקרא מקרוסופת .