עסקת אקטיוויז'ן: אזהרת הגבלים עסקיים למיקרוסופט באירופה

הענקית מרדמונד הגיבה וטענה שהיא "מקשיבה בזהירות" לדאגות הנציבות האירופית ו"בטוחה" שהיא יכולה לטפל בהן אבל מאידך יש משפט של ה-FTC התובעת לבטל את העסקה וגם בבריטניה ממש לא מסתמנת תמיכה במהלך

עדיין רחוקה מלהתממש. עסקת אקטיוויז'ן בליזארד-מיקרוסופט.

מיקרוסופט, העומדת מאחורי קונסולת Xbox, מנסה כבר מזה חודשים רבים להשלים את רכישת ענקית הגיימינג אקטיוויז'ן בליזארד (Activision Blizzard), עליה הכריזה בינואר 2022, אך המכשולים שהיא מתמודדת מולם הולכים ונערמים. לאחר שרשות הסחר הפדרלית האמריקנית, ה-FTC, הגישה נגד הענקית מרדמונד תביעה בניסיון לעצור את העסקה, כעת מיקרוסופט נתקלת בבעיה נוספת, ולא פחות גדולה, אם כי כזו שכבר נצפתה מראש.

על פי דיווח של פוליטיקו, רשויות ההגבלים העסקיים האחראיות על השמירה על התחרות באיחוד האירופי אכן שלחו למיקרוסופט אזהרה רשמית באחרונה, כפי שדווח באמצע ינואר האחרון. האזהרה הגיעה בשל כוונותיה של החברה האמריקנית לרכישת אקטיוויז'ן בליזארד – עסקת ענק בשווי כ-69 מיליארד דולר, שהחששות הרגולטוריים סביבה הם שתיצור בעבור החברות הממוזגות כוח-על בגזרת המשחקים הקיימת כיום, ותאיים על התחרות בה.

באירופה חוששים, בדיוק כמו בארה"ב, שההשתלטות הפוטנציאלית תשפיע לרעה על התחרות. ובאמת, המיזוג המדובר אמור לסייע למיקרוסופט להתחרות טוב יותר בגזרת הגיימינג מול ענקיות אחרות המובילות בה, בעיקר טנסנט וסוני.

האם משחק המריבה ישאר בה? קונסולת פלייסטיישן של סוני.

האם משחק המריבה ישאר בה? קונסולת פלייסטיישן של סוני.

הבטחה לסוני ולאיחוד לרישוי ל-10 שנים על Call of Duty

אם לחזור מעט לאחור בזמן – בסוף נובמבר נודע כי מיקרוסופט החליטה להציע לרגולטורים האמונים על ההגבלים העסקיים באיחוד האירופי כמה ויתורים, לצורך קבלת אור ירוק לרכישת מפתחת המשחקים אקטיוויז'ן, וזאת אחרי שהאיחוד פתח בחקירה מעמיקה של הרכישה.

הויתורים, שהוצעו בניסיון להוציא את עסקת הענק אל הפועל, כללו עסקת רישוי ל-10 שנים מול המתחרה סוני. במילים אחרות – יצרנית ה-Xbox הייתה מוכנה להציע לסוני הסכם רישוי לעשור, כדי להשאיר את Call of Duty בפלייסטיישן שלה, ובכך להרגיע את האיחוד ולקבל את האישור לעסקה הנחשקת.

הענקת רישוי Call of Duty למשך עשור לסוני הייתה אמורה לשמש את הרוכשת באופן נרחב יותר לשם הצגה ארוכת טווח של תום לב בנוגע לכוונותיה, ולאפשר לסוני להמשיך להרוויח הכנסות מצד שלישי מהזיכיון, גם לתוך מחזור החיים של פלייסטיישן 5 ואפילו לקונסולה הממשיכה שלו. אלא שהצעה זו, כך מסתמן, לא כבשה עבור מיקרוסופט את הדרך למימוש הרכישה.

במיקרוסופט גרסו מוקדם יותר כי הטיעונים של היריבה המושבעת סוני וחטיבת הפלייסטיישן נלקחו בחשבון באופן חד צדדי מדי.

האזהרה, או ההצהרה לקראתה, ששלחו רשויות ההגבלים העסקיים של האיחוד האירופי למיקרוסופט אמורות היו לפרט את הנקודות שרשויות התחרות רואות כקריטיות לתיקון כדי להעביר את העסקה, או את הטעמים לביטולה, אך תוכנן לא פורסם.

על פי התקשורת העולמית, הכותר המאוד מצליח של אקטיוויז'ן, Call of Duty, הוא עדיין סלע המחלוקת, אך עם זאת נראה ש-מיקרוסופט מאמינה בינתיים כי ביכולתה להפריך חששות אלה, ואף נודע שהיא הקימה אתר כדי להדגיש את היתרונות של העסקה לגיימרים ולתעשייה.

אלא שיש עוד אלמנטים במשוואה הגדולה – גם מרשות התחרות והשווקים של בריטניה, ה-CMA, נשמעת התנגדות להשתלטות מיקרוסופט על אקטיוויז'ן, ובקרוב צפויה גם הצהרה חדשה מרשויות ההגבלים העסקיים שבממלכה המאוחדת.

מיקרוסופט הגיבה לדיווח של לפוליטיקו ואמרה שהיא מחויבת "למצוא נתיב קדימה" למיזוג. "אנחנו מקשיבים היטב לחששות הנציבות האירופית ובטוחים שנוכל לטפל בהם", אמר הדובר שצוטט בכתבה.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים