ווי-אנקור משפרת את אבטחת המידע עם מודל Zero Trust של Zscaler
מאת הילל יוסף
"כדי לאבטח ארגון בעידן האיומים המודרניים, יש לממש את תפיסת Zero Trust, שלפיה יש להתחבר מכל מקום – מהמשרד, מהבית ומבית הקפה – באותה רמת אבטחה. יחד עם מקצועני ווי-אנקור (We-Ankor) מקבוצת חילן, המהווים השותפים העיקריים שלנו בישראל, אנו מעניקים ללקוחות הארגוניים את רמת האבטחה המרבית הנדרשת עבורם", כך אמר דניאל קופרמן, מנהל לקוחות אזורי, Zscaler.
לדברי קופרמן, "אתגרי מנהלי האבטחה בארגונים הולכים ונהיים גדולים ומורכבים. שינוי תצורת העבודה בעידן הפוסט-קורונה והפיכת העבודה מרחוק ל'נורמלי החדש', יצרו מצב שבו משטח התקיפה הפוטנציאלי גדל, וכולם חשופים לאיומים ברמת הרשת. בנוסף, לא לכל הלקוחות יש פתרונות אבטחה בענן, אלא פתרונות הדורשים תחזוקה שאינם מעודכנים". על פי קופרמן, "יש ל-Zscaler את הפלטפורמה המובילה לתחום Zero Trust. אנו מאפשרים לארגונים גלישה מאובטחת מכל מקום, עם גישה מאובטחת למערכות ולמשאבי החברה, בכל מקום שבו הם נמצאים – בדטה סנטר הפרטי ובעננים השונים. לפלטפורמה שלנו יש מגוון יכולות נוספות, ובהן: מניעת דליפת מידע – DLP, פיירוול כ-שירות, VPN כ-שירות, תחליף ל 'קופסאות חומרה' ועוד". הוא הוסיף, כי "המערכת, המספקת אבטחה בענן בעזרת 150 דטה סנטרים הפזורים ברחבי העולם, מאפשרת גלישה מאובטחת מכל מקום, בלא חומרה ובלא צורך בהתקנת Agent בכל תחנת קצה".
החברה, ציין, "פועלת בעולמות הגישה לרשת ומובילת השוק בתחום, כך לפי חברות המחקר, זה תריסר שנים. לצד חברות המחקר, גם הלקוחות מדרגים אותנו בציוני שביעות רצון גבוהים מדי שנה. עם פריסת העננים שלנו בעולם, אנו מספקים ללקוחות ביצועים משופרים בתחומי האבטחה, הקישוריות, התעבורה וצמצום זמני השיהוי".
"איומי הסייבר הולכים וגדלים, הן בהיקפם והן במורכבות שלהם", ציין גון קמני, מנהל חטיבת אבטחת מידע וסייבר ב-ווי-אנקור מקבוצת חילן. "איומים נוספים נולדו בעקבות מגיפת הקורונה, שהגדילה את משטחי התקיפה האפשריים של ארגונים בשל העבודה מרחוק. על כל אלה נוסף אתגר אבטחה חדש: הצורך באבטחה היברידית, משולבת, של מערכות באון פרם ובענן לסוגיו".
לדברי קמני, "בתקופה האחרונה לא מעט חברות מוקמות ועובדות Cloud Native, כלומר בצורה שבה כל המערכות והשירותים שהן צורכות ממוקמים בענן. בנוסף להן, בחברות ה'מסורתיות', המעבר של ארגונים לענן אינו מצוי תחת השאלה 'האם?', אלא 'מתי?'. ארגונים רבים עורכים הגירה של סביבות ה-IT שלהם לענן. בדרך לשם, עליהם לעמוד בכמה אתגרים, שהולכים ומתעצמים: ניהול כלל רכיבי המחשוב הארגוניים, ניהול של תחנות עבודה של משתמשים מרוחקים – בסניפים במדינות שונות, בבית הקפה, ברכבת או בביתם, ואבטחה בענן וב'קרקע', עבור הגנת כלל משאבי הארגון".
"אחת השותפות המובילות שלנו בעולם אבטחת המידע והגנת הסייבר", הוסיף, "היא Zscaler. החברה הוקמה בשנת 2007 ומובילה את התחום של אספקת שירותי גישה מאובטחים בין משתמשים לבין רשתות, חברות וארגונים. יש לה 6,500 לקוחות ארגוניים, יותר משליש מהם ברשימת פורצ'ן 500. המערכת שהיא מציעה, מאפשרת מניעת תקיפות וקבלת התראות במגוון דרכים".
עוד, לדבריו, "למערכת יש אינטגרציה עמוקה ומצוינת עם מערכות קראודסטרייק (CrowdStrike), וביחד מתקבלות יכולות בקרת גישה, מודיעין סייבר, יכולת איתור ומניעת מתקפות, מה שמהווה מכפיל כוח משמעותי בעולם הגנת הסייבר".
"אנו מטמיעים בארץ את פתרונות השותפה שלנו, Zscaler, ויש לנו פעילות נרחבת בתחום בקרב לקוחות ארגוניים בארץ", סיכם קמני. "נגדיל את היקף הפעילות שלנו בתחום זה ונצרף עשרות לקוחות חדשים בשנת 2023. כך, אנו מציעים לשוק את פתרון אבטחת המידע המיטבי לעולם ה-Zero Trust, עם מעטפת הגנה שלמה מקצה לקצה, עם יכולת לגישה מלאה למערכות המחשוב הארגוניות מכל מקום, ובאופן שקוף למשתמשים".