תקשורת לוויינים מבוססת מעבדי קוואלקום תוטמע באנדרואיד

השירות, Snapdragon Satellite, מבוסס על מעבד הדגל החדש של החברה, Snapdragon 8 Gen 2 ● הוא יוצע לחברות הסלולר ויהיה זמין ברחבי העולם

Snapdragon Satellite.

ההכרזה המשמעותית של קוואלקום אמנם הקדימה את CES 2023 בכמה שבועות, כשהחברה השיקה את מעבד הדגל החדש שלה, Snapdragon 8 Gen 2, אבל גם בתערוכת הטכנולוגיה הגדולה בעולם היה לה מה לספר: היא הכריזה על Snapdragon Satellite – הטמעה של תקשורת לוויינים במכשירי מובייל שמבוססים על המעבדים שלה, שהם מכשירי אנדרואיד בלבד.

מדובר באפשרות שחברות יכולות להוסיף למערכת על שבב שמרכיבה את המעבדים המובילים של קוואלקום, כחלק מהמודם שמשולב בהם. יחד עם מערך אנטנות משופר, התומך בשידור בתדרים שאותם מסוגלים לקלוט לוויינים במסלול נמוך של רשת אירידיום – חברה מסחרית שמציעה תקשורת לוויינית מכל נקודה לכל נקודה על פני כדור הארץ, המשתמשים יוכלו לשלוח הודעות טקסטואליות מכל מקום בעולם, גם אם אין בו כיסוי של אנטנות סלולריות.

בנוסף, המודם לא מאבד מהיכולות האחרות שלו, כך שברגע שהמשתמש יתקרב לאזור שבו יש אנטנה התומכת ב-5G, וגם למטה מכך, כמובן, הוא יתחבר אליה באופן אוטומטי – כך לפי החברה.

האם זה מזכיר לכם משהו?

הטכנולוגיה הזו מזכירה את טכנולוגיית התקשרות הלוויינית שאפל שילבה במכשירי ה-iPhone 14 שלה, אך בעוד שאפל מציעה את השירות בינתיים באירופה ובארצות הברית בלבד, הפתרון של קוואלקום יפעל מכל מקום בעולם, כל עוד היצרניות יבחרו לשלב אותו בטלפון שלהן. הצפי הוא שלפחות בהתחלה, Snapdragon Satellite יוצע רק במכשירים היקרים, בצמרת השוק.

כמו כן, הפתרון של אפל מוגבל יותר מבחינה טכנולוגית. החברה מייעדת אותו לשליחת הודעות טקסטואליות מוכנות מראש בזמן חירום, בשידורים שיכולים, בגלל שיטת העבודה, להגיע ליעדם גם לאחר זמן ממושך משהו. בקוואלקום, לעומתה, יאפשרו שליחת מסרונים כרגיל, וזמן השידור יהיה כמה שניות לכל היותר.

עוד הבדל הוא שהשירות האפליסטי כלול בעלות הרכישה של iPhone 14, לפחות לתקופה של שנתיים, בעוד שבמקרה של Snapdragon Satellite, מדובר בטכנולוגיה שחברה שתאמץ אותה למכשיריה גם תקבע את מחיר השימוש בה.

תגובות

(0)

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, דיבה, וסגנון החורג מהטעם הטוב

אירועים קרובים